Zaščitne delovne obleke

Zaščitna delovna oblačila za večjo varnost in učinkovitost zaposlenih

by

Udobna in certificirana zaščitna delovna oblačila najvišje kvalitete

Zaščitna delovna oblačila so ena izmed najbolj pomembnih komponent osebne zaščitne opreme številnih industrijskih panog, vse od gostinstva, elektroinženirstva do delovnih oblek za varilce. Za izbiro optimalnih zaščitnih delovnih oblačil za nas ali za naše zaposlene moramo najprej oceniti vsa potencialna tveganja, nevarnosti in druge faktorje, nato pa na podlagi ugotovitev izbrati primerna varnostna ali zaščitna oblačila.

Kljub pomembnosti zaščitne delovne obleke pa je lahko sam proces iskanja prave za vas naporen in dolgotrajen, pri čemer vam lahko pomaga izkušena ekipa podjetja Lindström. Sestavljajo jo namreč prijazni svetovalci, ki bodo na podlagi opisa narave dela znali hitro določiti idealna delovna zaščitna oblačila, ki bodo omogočala optimalno opravljanje delovnih nalog. Poleg tega vam v izogib velikih stroškov nakupa profesionalnih zaščitnih delovnih oblačil nudijo najem, v katerega je vključeno tudi redno vzdrževanje in po potrebi menjava zaščitnih oblačil za nova, tako da boste lahko pomirjeni, da oblačila zagotovo dosegajo zahtevane varnostne standarde. Tako se boste lahko mirno osredotočili na učinkovito izvajanje vaših delovnih nalog, medtem ko bo ekipa Lindström temeljito skrbela za vašo primerno zaščito med delom.

 

 

Kako izbrati delovna zaščitna oblačila za nemoteno opravljanje dela?

Delovna zaščitna oblačila morajo tekom opravljanja naših delovnih nalog zagotavljati optimalno varnost nas in vseh udeleženih, v njih se moramo dobro počutiti, omogočati nam morajo učinkovito opravljanje dela, in pa, v primeru neposrednega stika s strankami kot npr. v restavracijah ali zdravstvenih ustanovah, je izredno pomembno tudi to, da je naš izgled med delom ves čas urejen in strokoven.

V kolikor delamo v težkih delovnih okoljih, je izredno pomembno, da so naša zaščitna oblačila čim bolj praktična, da lahko v njih neovirano opravljamo svoje delo. V kolikor delamo pri visokih temperaturah je zelo pomembna zaščita pred toploto in ognjevarnost, pri nizkih pa zaščita pred mrazom. V primeru izpostavljenosti nevarnim okoljem je pomembna tudi naša dobra vidljivost, zaradi česar je nujno, da so zaščitna oblačila dobro vidna. Pri delu z živili pa je po drugi strani najbolj pomembno brez dvoma doseganje visokih higienskih standardov, ki so nujni za kvalitetno izvajanje delovnih nalog. Delovna oblačila, prilagojena za živilsko industrijo, vsekakor pripomorejo k zagotavljanju strogih kriterijev čistosti. Ob vseh omenjenih zahtevah, na katere moramo biti pozorni glede na industrijsko panogo, v kateri smo zaposleni, lahko hitro postanemo preobremenjeni z izbiro primernih zaščitnih delovnih oblačil, zato se lahko raje obrnemo na strokovnjake na področju tekstilnih storitev, kot je npr. mednarodno priznano podjetje Lindström z več kot 170 let izkušnjami, zaradi katerih vam bodo zagotovo svetovali najbolj ustrezne, kakovostne in udobne zaščitne delovne obleke za vas ali vaše zaposlene.

Zaščitne delovne obleke

Pomembnost zaščitnih oblačil za zadovoljstvo strank in uspeh podjetja

Primerna zaščitna oblačila omogočajo vzpostavitev temeljnih pogojev, v katerih lahko kvalitetno in profesionalno izvajamo naše delo. V kolikor ne poskrbimo za primerno zaščito, lahko to vodi v večjo izpostavljenost nevarnostim pri delu, slabemu počutju, poškodbam ter manjši splošni zmožnosti učinkovitega opravljanja delovnih nalog. V kolikor delamo direktno s strankami, pa lahko neprimerna ali slabo vzdrževana oblačila prispevajo tudi k slabem prvemu vtisu in posledično slabši uporabniški izkušnji naših gostov. Varno delovno okolje lahko tako pomembno koristi tako za večjo kakovost opravljenega dela, kot tudi za zadovoljstvo strank in posledično večjo poslovno uspešnost.

V kolikor smo lastniki podjetja, bomo z zagotovitvijo primerne delovne obleke in opreme za naše delavce izrazili našo skrb za njihovo varnost, udobje in dobro počutje, kar se bo odražalo v bolj pozitivnem vzdušju in posledičnemu večjemu zadovoljstvu tako naših zaposlenih kot tudi končnih strank. Za redno vzdrževana zaščitna oblačila najvišje kvalitete, ki bodo vašim zaposlenim zagotavljala najboljše možne delovne pogoje, je vedno le klic stran podjetje Lindström, kjer vam bodo z veseljem pripravili ponudbo, ki bo skladna z vašim poračunom, delovnimi zahtevami in drugimi morebitnimi dodatnimi željami.

Kako do zaščitne delovne obleke – se bolj splača najem ali nakup?

Zaščitna delovna obleka je navadno visok strošek, saj so profesionalna zaščitna oblačila izdelana iz kakovostnih materialov, ki zagotavljajo primerno zaščito in obenem profesionalen izgled vas ali vaših zaposlenih. Delovna oblačilaPoleg tega se med delom zaščitna delovna oblačila hitro umažejo ali strgajo, zato zahtevajo pogosto čiščenje in vzdrževanje. Slednje lahko ohranja videz in funkcionalnost naše zaščitne delovne obleke za nekaj časa, kaj kmalu pa moramo ob obrabi prejšnje že kupiti novo. V kolikor imamo veliko zaposlenih je lahko tako problem že samo skladiščenje vseh rezervnih zaščitnih delovnih oblačil.

Ob vseh omenjenih preglavicah, ki nam jih lahko povzročajo naša zaščitna delovna oblačila, je pametno razmisliti o alternativnih možnostih kot je najem zaščitne delovne obleke. Pri tem je pomembno, da izberemo zanesljivega in izkušenega izvajalca storitev, kot je podjetje Lindström, ki bo na našo željo skrbelo za redno dostavo svežih zaščitnih delovnih oblek na naše delovno mesto, odvoz in čiščenje umazanih zaščitnih oblačil, ter ob obrabi tudi menjavo naših trenutnih zaščitnih oblačil za nova. Z mesečnim najemom pri njih si boste tako prihranili strošek rednega kupovanja nove zaščitne delovne obleke, čiščenja in vdrževanja ter skrb, ali vaša delovna zaščitna oblačila sploh ustrezajo vsem zahtevam vašega delovnega okolja.

Preberite si tudi...