Delovna - zaščitna oblačila za vse poklice

Zaščitne delovne obleke in druga zaščitna oprema – Lindstrom

by

Delovna obleka je obleka, ki poskrbi za zaščito v različnih poklicih, poleg tega pa veliko poklicem priskrbi tudi prepoznavnost. Zdravnika bomo verjetno vsi prepoznali po njegovih značilnih belih oblačilih in zdravniški halji, medicinsko sestro po modri opravi ter kuharja po kuharski čepici.

Izbira delovne obleke je seveda odvisna od tega, za kakšen poklic delovno obleko kupujemo. Več kot znano je, da nekateri poklici potrebujejo bolj zaščitno obleko od drugih. Včasih okoliščine zahtevajo, da poskrbimo za to, da bodo zaščitna delovna oblačila zagotavljala resnično optimalno varnost, kar pomeni, da mora biti izdelana posebej za specifična okolja oziroma pogoje, ki so jim zaposleni v določenem poklicu izpostavljeni. Zgolj klasične delovne halje v takšnih primerih zagotovo ne bi bile dovolj.

Ne glede na to, o kateri delovni obleki govorimo – prav pri vseh velja, da morajo zaposlenemu ponuditi kar se le da veliko udobja. Zato mora biti delavna obleka izdelana iz kakovostnih in koži prijaznih materialov. Preden se odločimo za nakup delovne obleke, si je potrebno zastaviti določena vprašanja:
– Se bodo delovne obleke uporabljale le v zaprtih prostorih ali tudi na prostem?
– So zaposleni pogosto izpostavljeni potencialno nevarnim snovem?
– Kako trpežni morajo biti materiali?
– Je treba zagotoviti dobro vidnost zaposlenih v razmerah, ko vidljivost praviloma ni najboljša?
– Kako visokim/nizkim temperaturam so običajno izpostavljeni zaposleni?
– Kako pomembna je vizualna podoba oblek – jo želite morda uskladiti s siceršnjo grafično podobo podjetja (npr. s tiskanjem logotipa podjetja na delovne halje in druge kose)?

Delovne zaščitne obleke za različne poklice

Možnost najema delovnih oblačil in zaščitne opreme v podjetju Lindstrom

Velikokrat pa se ne zavedamo, da je zaščitno opremo in oblačila bolj ekonomično najeti, kot pa le-te kupovati. Skrb za to, da bodo imeli zaposleni ves čas na voljo zaščitna delovna oblačila, ki jih nujno potrebujejo je namreč velikokrat zelo časovno potratna. Poskrbeti je namreč potrebno, da so oblačila higienično nesporna, v primeru poškodb pa je potrebno oblačila popraviti ali naročiti nova. Na koncu, ko se delovne obleke dokončno obrabijo, pa je treba misliti še na to, da jih pravilno odvržemo oziroma recikliramo. Vse naštete in še mnoge druge skrbi odpadejo, če se delodajalec odloči za najem delovne obleke. Z najemom delovnih oblačil se ukvarjajo tudi v podjetju Lindstrom, kjer so vam na voljo različna delovna oblačila visoke kakovosti.

Preberite si tudi...