Kratke delovne hlače

Kratke delovne hlače za moške so na voljo v več velikostih

by

Kratke delovne hlače so pri mnogih poklicih obvezen kos opreme v poletnih mesecih oziroma v toplejšem delu leta. To velja še posebej za poklice, ki jih običajno dojemamo kot »moške«. Kratke delovne hlače pa so lahko obenem zelo uporabne za različna opravila v prostem času.
Danes so na voljo različni modeli, ki so dobavljivi v več barvah in velikostih. Posledično boste brez večjih težav našli najprimernejšo kombinacijo lastnosti – zase ali za zaposlene v vašem podjetju.

Moške kratke delovne hlače

Izberite primerne kratke hlače: delovne okoliščine zahtevajo ustrezno prilagoditev

Zelo pomembna je izbira ustreznih materialov za kratke hlače v toplejših mesecih, kot za dolge delovne hlače v hladnejših. Delovne kratke hlače morajo biti po eni strani dovolj zračne in udobne. Poskrbljeno mora biti za hitro odvajanje znoja oziroma ohlajanje telesa in za raztegljivost. Pri tem je priporočljivo t. i. večsmerno raztezanje na različnih predelih (pas, mednožje itn.). Tovrsten material se bo prilagajal telesu, ne da bi vas utesnjeval. S tem se bo zmanjšala nevarnost za odrgnine na koži, ki so pogosta posledica kombinacije znoja in pretesnih, neraztegljivih oblačil. Hkrati pa mora biti seveda zagotovljena trpežnost materialov, sicer bo potrebna pogosta menjava.

Pomembno je, da poiščete moške kratke delovne hlače, izdelane iz materialov, ki dopuščajo pogosto pranje, ne da bi to privedlo do hitre obrabe. Te boste zagotovo našli v podjetju Doro d. o. o., v katerem nudijo kakovostna delovna oblačila. Pri številnih opravilih se je namreč praktično nemogoče izogniti madežem, ne glede na to, kako pazljivi ste, zato je potrebno pogosto pranje oblačil. Premišljeno izbrani materiali preprečujejo, da bi se madeži zažrli globoko v vlakna, kar pomeni, da bi bilo odstranjevanje zelo zahtevno. Pametno je torej, da dobro preučite ponudbo in izberete model, ki bo resnično ustrezal opisanim standardom. Med delom vam bo tako precej bolj udobno, hkrati pa bo zagotovljena boljša zaščita pred poškodbami.

Poleg osnovnih lastnosti, ki jih morajo imeti kakovostne moške dolge in kratke delovne hlače, so pomembni različni detajl – odvisno od specifičnih delovnih pogojev. Pri nekaterih poklicih je na primer smiselna izbira vodoodbojne tkanine, ki ščiti pred zunanjim vdorom tekočine, ne da bi to preprečevalo odvajanje znoja. Vodoodbojne tkanine pa običajno zagotavljajo tudi zaščito pred nekoliko močnejšim vetrom.

Kratke hlače delovneKratke delovne hlače moške

Na voljo moške kratke delovne hlače z odsevnimi trakovi

Ena od možnosti so še delovne kratke hlače za moške, ki so opremljene z odsevnimi trakovi. Tovrstne različice so še posebej primerne za okoliščine, ki zahtevajo dobro vidnost, npr. za delo na cesti. Odsevna oblačila opravljajo v tovrstnih okoliščinah izjemno pomembno nalogo. Z njihovo pomočjo se močno zmanjša tveganje za resne nesreče – boljša vidnost namreč poskrbi za hitrejši odziv voznikov.

Osnova so odsevni brezrokavniki in jopiči, k izboljšanju vidnosti delavcev na cesti in v podobnih okoliščinah pa nedvomno prispevajo tudi odsevne kratke hlače. Delovne razmere torej pogojujejo izbiro najustreznejšega modela, kar je še razlog več, zakaj je smiselno, da pred nakupom dobro preučite ponudbo.

Primerjanje različnih možnosti bo najpreprostejše, če se odločite za nakup v spletni trgovini. Tako boste zlahka filtrirali ponudbo in selekcionirali artikle, ki ustrezajo vašim zahtevam.

Moške kratke delovne hlače

Moške delovne kratke hlače s praktičnimi žepi

Dodatni žepi so vedno dobrodošli – ne glede na to, ali gre za dolge ali kratke hlače. Delovne razmere namreč pogosto zahtevajo uporabo najrazličnejših pripomočkov. Žepi so zato izjemno praktični, saj vanje zlahka pospravite manjše kose orodja, ravnila, pisala, beležke, merilne naprave in podobne pripomočke, ki so pri mnogih poklicih praktično nepogrešljivi.

Žepi so obenem priročni za shranjevanje predmetov, kot so telefoni, denarnice, ključi in osebne izkaznice oz. identifikacijske kartice. Vse to pa seveda pomeni, da morajo biti žepi, s katerimi so opremljene moške kratke delovne hlače, nadpovprečno trpežni. Zaželena je dodatna ojačitev žepov, ki zagotovi ustrezno nosilnost. Posledično vanje brez težav shranite nekoliko težje predmete, ne da bi vas moralo pri tem skrbeti, da se bodo žepi raztrgali.

Pripomočki, ki jih potrebujete pri delu, bodo po zaslugi trpežnih žepov vedno na dosegu roke. To pa pomeni, da bo možno hitrejše in učinkovitejše izvajanje različnih nalog, brez nepotrebnih motenj.

Preberite si tudi...