skladiščni šotori

Skladiščni šotori so ugodna rešitev za proizvodne in servisne prostore

by

Skladiščni šotori se uporabljajo za različne namene, zato se med seboj precej razlikujejo. Na splošno so sicer zelo ugodna rešitev, če v vašem podjetju potrebujete skladiščne hale oziroma proizvodne prostore ali celo pisarne. Industrijski šotori so zelo priljubljeni, saj je postavitev zelo enostavna in posledično hitra.

Šotori za skladišča so lahko postavljeni že med 1 do 4 dnevi. Zaradi preproste konstrukcije jih je enostavno po potrebi prestaviti, kar pomeni, da jih lahko v prihodnosti brez večjih težav preselite na drugo lokacijo. Zaradi visoke kvalitete se industrijski skladiščni šotori ponašajo tudi z zelo dolgo življenjsko dobo.

industrijski šotori

 

Tipi skladiščnih šotorov

Če razmišljate o postavitvi industrijskega šotora, morate najprej razmisliti, kaj boste v njem shranjevali oziroma koliko se boste v njem zadrževali. Izbirate namreč lahko med različnimi tipi šotorov za skladišča, le-ti pa se med seboj precej razlikujejo.

Skladiščni šotori PVC/PVC

Industrijski šotori PVC/PVC so najbolj osnovni model, saj niso izolirani. Namenjeni so predvsem shranjevanju blaga, ki je odporno na temperaturna nihanja. Tovrstni industrijski skladiščni šotori so uporabni npr. za skladiščenje embalaže, kmetijske mehanizacije, kovinskih in polkovinskih izdelkov, pijač itd.

Če je blago, ki ga želite v njem shranjevati občutljivo na vlago, vam svetujemo, da poleg skladiščnega šotora kupite tudi protikondenzacijsko ponjavo, ki jo lahko enostavno namestite na notranjo stran konstrukcije. Kljub temu, da šotori za skladišča PVC/PVC niso izolirani, so vseeno zelo kakovostni. Njihova življenjska doba z minimalnim vzdrževanjem je do 20 let.

skladiščni šotori pvc-pvc

Skladiščni šotori PVC/pločevina

Industrijski šotori tipa 2 imajo enako streho kakor prej omenjeni šotori, torej iz PVC ponjave, so pa zato stranice bolj trpežne. Oblečene so namreč z visokokvalitetno trapezno pločevino. Čeprav tudi tovrstni šotori za skladišča niso izolirani, pa je zanje značilna veliko višja tehnična varnost. To pomeni, da bo v skladiščnem šotoru PVC/pločevina blago varnejše pred vlomi kot v industrijskem šotoru PVC/PVC.

V njem lahko zato shranjujete tudi bolj občutljive naprave, drobni material, kovinske izdelke ali pa kaj drugega, kar ni občutljivo na temperaturna nihanja. Tako kot pri zgoraj omenjenem šotoru, lahko dokupite protikondenzacijsko ponjavo in izdelke še dodatno zavarujete. Tovrstni šotor za skladišča je zelo kakovosten in hkrati cenovno ugoden.

Skladiščni šotori PVC/panel

Zadnji model pa se od prejšnjih dveh precej razlikuje, saj je toplotno izoliran. Streha industrijskega šotora tipa 3 je iz dvojne PVC ponjave, ki zagotavlja toplotno in protikondenzacijsko zaščito, stranice pa so iz izolacijskih panelnih plošč. Prednost tovrstnega industrijsko skladiščnega šotora je, da je v njem, kljub temu, da je toplotno izoliran, še vedno dovolj sončne svetlobe.

V njem je mogoča hramba zares občutljivih izdelkov, zato ga lahko uporabljate tudi kot pisarno. Paneli namreč blaga ne ščitijo le pred vlago in vremenskimi vplivi, temveč tudi pred morebitnimi vlomi. Stuktura tovrstnega industrijskega šotora je zelo trdna, zato je odličen tudi za shranjevanje različnih vrst vozil.

Če se v vašem podjetju ukvarjate s servisi in različnimi montažami, vam toplo svetujemo postavitev prav tega skladiščnega šotora. V njem bodo predmeti in oprema na varnem, obenem pa bodo lahko zaposleni delo opravljali v vseh vremenskih razmerah. Ker so postopki pridobitve dovoljenj poenostavljeni, montaža pa zelo hitra, bo uporaba možna v nekaj dneh.

šotori za skladišča

 

Dodatna oprema skladiščnih šotorov

Kot že omenjeno lahko svoje izdelke zavarujete pred vlago s protikondenzacijsko ponjavo. To pa ni edina dodatna oprema industrijskih šotorov, za katero se lahko odločite. V podjetju Biro Ogis ponujajo tudi drsna ali dvižna vrata, osebne prehode, PVC okna in razsvetljavo.

Pred nakupom torej dobro razmislite, za kakšen namen boste šotor za skladišča uporabljali, za dodatna vprašanja pa se obrnite na njihove svetovalce. Slednji vam bodo z veseljem svetovali in pomagali izbrati pravi tip industrijsko skladiščnega šotora.

industrijski skladiščni šotori

Preberite si tudi...