montažne hale

Montažne hale so hitro postavljive in cenovno ugodne

by

Montažne hale so objekti, ki jih lahko uporabljate tako za skladiščne, proizvodne in servisne prostore, kot za morebitne pisarne. Ker so nekako nadgradnja industrijskih šotorov, se za skladiščno halo odločite, če si želite izoliranega ali neizoliranega prostora z visoko tehnično varnostjo.

Seveda pa to ni vse kar montažne skladiščne hale ponujajo. Izbirate lahko med več različnimi tipi hal, ki vas bodo s svojimi super lastnostmi sigurno navdušile.

industrijske hale

 

Vrste montažnih hal

Čeprav se vam morda zdi, da so industrijske hale vse enake, pa temu ni čisto tako. Odločate se namreč lahko med različnimi tipi skladiščnih hal – nekatere so zgrajene iz panelov, druge pa iz pločevine.

Skladiščne hale iz panelov

V primeru, da vam industrijski šotor ne ustreza, vam svetujemo, da se odločite za montažno halo iz panelov. Ker lahko izbirate med izoliranim in neizoliranim tipom, je odlična izbira za proizvodnjo, montažo, avtomobilske servise ali celo pisarne oz. poslovne prostore. Zanjo je značilna zelo hitra montaža, kar pomeni, da jo je mogoče uporabljati že v nekaj dneh.

Kljub visoki tehnični varnosti so birokracijski postopki postavitve poenostavljeni, cena pa je nadvse ugodna.

Montažne hale iz pločevine

Industrijske hale iz pločevine so v resnici zelo podobno zgrajene kot skladiščne hale iz panelov. Konstrukcija je pravzaprav enaka, razlika je le v tem, da so stranice in streha iz trapezne pocinkane pločevine. Te vrste vam za poslovne prostore ne bi svetovali, saj ni toplotno izolirana.

Tovrstne montažne skladiščne hale so bolj primerne za skladiščenje izdelkov, materialov in strojev, ki jih temperaturna nihanja ne bodo prizadela. V njih lahko shranjujete morebitno kmetijsko mehanizacijo, strojno opremo ali celo helikopterje.

skladiščne hale

 

Prednosti montažnih hal

Montažne hale imajo v primerjavi s skladiščnimi šotori ogromno prednosti. V nadaljevanju si preberite, zakaj je po našem mnenju industrijska hala prava izbira.

Dobra toplotna izolacija

Ob nakupu skladiščne hale lahko izbirate med izolirano ali neizolirano. Če ne bi radi v njej shranjevali le strojev in drugih izdelkov, temveč imate v njej namen preživeti veliko časa, je najbolje, da se odločite za izolirano industrijsko halo iz panelov. Le-ta je odlična za morebitne servise ali proizvodnjo, saj so tako streha kot stranice sestavljene iz izolativnih panelov.

Posledično je takšna montažna skladiščna hala zelo dobro toplotno izolirana, zato je delo v njej prijetno v vseh letnih časih.

Hitra postavitev

Bi radi odprli podjetje v čim hitrejšem času, pa še nimate poslovnih prostorov? Montažna hala je za vas odlična rešitev! Zanjo je značilna zelo hitra montaža, saj se jo postavi v 1 – 4 dneh. Ker so enostavni tudi birokracijski postopki, boste lahko z delom pričeli v zelo kratkem času.

Mobilnost

Poleg hitre postavitve pa je za montažne hale značilna tudi enostavna mobilnost. Ker jo je enostavno sestaviti in razstaviti, jo lahko kadarkoli podrete in prestavite na drugo lokacijo. Torej, v primeru, da se odselite na novo lokacijo (vi ali vaše podjetje) s prestavitvijo industrijske hale oz. poslovnih prostorov ne boste imeli nikakršnih težav.

Dolga življenjska doba

Ne glede na to ali se boste odločili za montažno halo  iz panelov ali iz pločevine, bo njena življenjska doba zelo dolga. Vse industrijske hale so namreč sestavljene iz kakovostnih ekstrudiranih aluminijastih profilov ter vroče pocinkanih železnih elementov. Njihova snežna nosilnost je 75 kg/m2 do 125 kg/m2, kar pomeni, da bo brez težav zdržala tudi v snežnih razmerah.

Pestra izbira dodatne opreme

Dandanes montažne hale še zdaleč niso le enostaven pravokoten objekt. Ob nakupu lahko izbirate med drsnimi ali dvižnimi vrati, osebnimi prehodi, PVC okni, za večjo zaščito lahko poskrbite s protikondenzacijsko ponjavo ali pa industrijsko halo polepšate z morebitno razsvetljavo. Izbira je res velika, zato smo prepričani, da boste z montažnimi skladiščnimi halami več kot zadovoljni.

montažne skladiščne hale

Preberite si tudi...