prošnja za delo

Prošnja za delo: kako si zagotoviti zaposlitev?

by

Prošnja za delo je več kot zgolj prazno navajanje vaših preteklih delovnih izkušenj. Predstavlja orodje, ki posamezniku pomaga pri odpiranju vrat v svet zaposlitve. Pri tem, ali se bo delodajalec odločil prav za vas, ima ta dokument veliko vlogo, zato je zelo pomembno, da veste, kako napisati življenjepis.

Dober življenjepis vam omogoča, da povzamete svojo izobrazbo, spretnosti in izkušnje in se s pomočjo navajanja tovrstnih značilnosti uspešno »prodate« delodajalcem.

kako napisati prošnjo za delo

Prošnja za delo pa vse skupaj lično zapakira in poleg vaših kvalifikacij povzame še, zakaj si delovni položaj želite in zakaj bi bili ravno vi prava izbira. Dobro napisana prošnja za delo in veščina o tem, kako napisati življenjepis, vam namreč lahko zagotovi zanimanje pri delodajalcu, zaradi česar vas bodo želeli povabiti na razgovor, kjer se lahko še dodatno izkažete.

Prošnja za delo razširja informacije, ki ste jih navedli v vašem življenjepisu. Kako napisati prošnjo za delo je zelo pomembno vedeti, saj vam daje odlično priložnost, da svoje lastnosti in kompetence iz življenjepisa še razširite in poudarite najpomembnejše kvalifikacije.

Kako torej napisati življenjepis in prošnjo za delo, da boste videti profesionalno in da boste z njo dosegli svoj namen ter se v najboljšem primeru na koncu spoznali z novim delovnim mestom?

kako napisati življenjepis

 

Življenjepis in prošnja za delo

Pomemben in osrednji element prošnje za delo, ki jo boste poslali delodajalcu, je seveda življenjepis. Slednji je sestavljen iz podatkov in informacij, ki delodajalcu poročajo o vaših kariernih izkušnjah in spretnostih. Predvsem pomembno je to, da ni predolg.

Delodajalci se namreč ne posvečajo zgolj vaši prošnji za delo, zato je dober napotek ta, da prošnjo za delo z življenjepisom oblikujete na način manj je več. To pomeni, da v krajši dokument združite vaše najbolj pomembne kompetence, s katerimi boste zagotovo pritegnili delodajalca.

Preden se lotite postopka pisanja, se najprej ustavite in premislite o tem, kako napisati življenjepis, ki bo zanimiv in hkrati poudaril vaše najpomembnejše kompetence in dosežke, ki bodo zanimali delodajalca.

Kaj torej napisati v prošnjo za delo z življenjepisom? Pomembno je, da vključite nekaj osnovnih podatkov (osebni in kontaktni podatki), izobrazbo, delovne izkušnje, informacije o ostalih dosežkih in hobijih.

Vrstni red podatkov in način podajanja informacij navajajte na tak način kot se vam zdi, da bo za specifičnega delodajalca najbolj ustrezno. Za več informacij in pomoč pri tem, kako napisati prošnjo za delo in življenjepis se lahko obrnete na Optius.com, kjer vam bodo s svojim znanjem in napotki zagotovo pomagali pri ostalih vprašanjih glede tega, kaj napisati v prošnjo za delo.

uspešno do zaposlitve

Preberite si tudi...