stropna LED svetila

Stropna LED svetila so zelo uporabna tako v industriji kot v delavnicah in garažah

by

Stropna LED svetila se dandanes pojavljajo že praktično na vsakem koraku. Njihova uporaba je zelo pogosta v zasebnih stanovanjih in poslovnih prostorih, saj imajo pred navadnimi halogenskimi žarnicami celo vrsto prednosti. Prav to je tudi razlog, zakaj je uporaba LED razsvetljave v industriji vedno pogostejša.

Kvalitetna stropna LED razsvetljava je tam še posebej pomembna, saj mora biti zagotavljena ustrezna raven varnosti. Med delom lahko namreč zelo hitro pride do poškodb ali napak, če delavec ne vidi, kaj točno počne.

Tako pri LED razsvetljavi v industriji kot LED svetilih za delavnico ali garažo, je zelo pomembno, da so stropna LED svetila nameščena na pravilno mesto. Le tako lahko izkoristimo vse prednosti, ki jih stropna LED razsvetljava ponuja.

V nadaljevanju si preberite, zakaj so LED svetila v delavnici, LED svetila za garažo, LED razsvetljava v industriji in LED zasilna razsvetljava prava izbira.

LED razsvetljava

 

Stropna LED svetila za nižje stroške

Se še spomnite, ko ste povsod videvali le metal halogenske svetilke? Le-te vedno bolj tonejo v pozabo, saj so stropna LED svetila veliko ugodnejša. Zanje je namreč značilna izjemna varčnost, kar pomeni, da porabijo zelo malo električne energije. Prav zato je LED razsvetljava v industriji vedno pogostejša, saj so v preteklosti tovarne in razni proizvodni obrati namenjali velike vsote denarja prav za razsvetljavo.

Za primerno osvetlitev tako velikih prostorov je namreč potrebno ogromno število svetil, poleg tega pa jih je potrebno tudi redno vzdrževati. Stropna LED svetila delujejo do 100.000 ur, zato je jih je potrebno zamenjati zelo redko.

Z LED razsvetljavo v industriji, LED svetili za delavnico in LED svetili za garažo boste prihranili ogromno – mesečni strošek za električno energijo bo skokovito padel, obenem pa bo vzdrževanje veliko cenejše. Z dolgo življenjsko dobo vas bodo stropna LED svetila zares navdušila.

led svetila

 

Odličen svetlobni izkoristek

Če se še spomnite halogenskih žarnic ali jih morda celo še zmeraj uporabljate, ste se skoraj zagotovo pri menjavi že kdaj opekli. Pa ste se vprašali zakaj je temu tako? Halogenska svetila za razliko od stropne LED razsvetljave velik del električne energije pretvorijo v toploto namesto v svetlobo.

Tako LED razsvetljava v industriji kot LED svetila za garažo ali delavnico porabijo 80% električne energije za proizvodnjo svetlobe in le 20% za proizvodnjo toplote.

Pri halogenskih svetilih so namreč odstotki ravno obratni – 80% za toploto in 20% za svetlobo. Stropna LED svetila so tako veliko bolj učinkovita in zagotavljajo večji svetlobni izkoristek. To torej pomeni, da lahko zmanjšate število stropnih LED svetil ter posledično strošek začetne investicije ter strošek električne energije.

 

Enostavno vzdrževanje

Stropna LED svetila so zelo enostavna za vzdrževanje, saj je, kot že omenjeno, njihova življenjska doba zelo dolga. Tovrstna razsvetljava je torej zelo praktična tam, kjer je otežena dostopnost do LED svetil. Za industrijo, delavnico in garažo so takšna svetila zares super rešitev, saj jih je mogoče kupiti v AVTOTEST izvedbi.

To pomeni, da se stropna LED svetila za delavnico in druge prostore sama testirajo in z indikatorjem sporočijo ustreznost delovanja.

Tako je poskrbljeno tudi za varnost vseh zaposlenih. Veliko proizvajalcev ponuja dolgo garancijsko dobo do 5 let, kar vam lahko vlije upanje, da bodo Led svetila za garažo oziroma LED svetila za delavnico zares delovala zelo dolgo časa.

LED razsvetljava v industriji

 

Izjemna kakovost

Stropna LED svetila so zelo neobčutljiva na različne zunanje pogoje. Prenašajo od zelo nizkih do zelo visokih temperatur, zato jih lahko enostavno uporabljamo tako v hladilnicah kot v raznih delavnicah, kjer temperatura zaradi uporabe strojev skokovito naraste. LED razsvetljava v industriji je zelo priljubljena tudi zato, ker ne oddaja IR svetlobe in zelo malo UV svetlobe.

To pomeni, da jo lahko uporabljamo tudi tam, kjer rokujemo s svetlobno občutljivimi izdelki – naprimer kozmetiko, hrano ali raznimi zdravili. Ker so dobro odporna tudi na različna kemična sredstva, so stropna LED svetila za delavnico in LED svetila za garažo vedno pogostejša.

Svetila so namreč narejena iz kvalitetnega poliestra z ojačanimi stisnjenimi steklenimi vlakni, zato vas ne rabi skrbeti, da bi prišlo do kakršnihkoli nesreč. Kakovostni materiali namreč zagotavljajo, da boste lahko LED razsvetljavo v garaži ali delavnici uporabljali vrsto let.

LED svetila za delavnico

 

LED zasilna razsvetljava

Za stropna LED svetila je značilno, da ne potrebujejo priklopa na električno omrežje, temveč lahko delujejo tudi na baterije ali sončne celice. Prav zato je LED zasilna razsvetljava odlična rešitev za poslovne prostore. Njihov namen namreč je, da delujejo tudi ob morebitnem izpadu električne energije.

LED zasilna razsvetljava se mora prižgati najkasneje v 1 sekundi po izpadu, delovati pa mora do 1 ure in pol.

LED zasilna razsvetljava

 

Prijetnejše delovno okolje

Na delovnem mestu preživimo velik del svojega življenja, zato je zares pomembno, da se med delom dobro počutimo. Prav to pa zagotavljajo stropna LED svetila. V primerjavi z drugimi svetili zvišujejo produktivnost, zmanjšujejo utrujenost ter preprečujejo morebitne delovne nesreče.

Velika prednost LED razsvetljave v industriji LED zasilne razsvetljave in LED svetil za garažo oz. delavnico je tudi, da ne brnijo, kar pomeni, da so veliko tišje od ostalih svetil. Delo v neprestanem hrupu je namreč naporno ter nenazadnje zdravju škodljivo.

LED svetila za garažo

Preberite si tudi...