Postelja v omari

Postelja v omari za funkcionalen in eleganten izgled stanovanja

by

Postelja v omari je odlična rešitev za vse tiste, ki rešujete težavo majhnih prostorov ali pa kar celega stanovanja. Na skromnih 35 m2 površine stanovanja je ključen vsak kos pohištva, ki ga lahko dodatno umaknemo oz. pospravimo. Omarne postelje pa niso primerne samo za garsonjere, temveč tudi za večja stanovanja in celo hiše. V naši ponudbi poleg običajnih omarnih postelj lahko najdete celo zložljiv pograd in sedežno garnituro.

 

Vgradna postelja v omari- vrste in tipi

Pod imenom »skrita postelja v omari« si največkrat predstavljamo klasično otroško posteljo, kjer je pod posteljo skrit velik predal za shranjevanje najrazličnejših stvari. Navadno so to premajhna otroška oblačila, lanski šolski učbeniki in delovni zvezki in ostalo. Postelja v omari ali omarna postelja pa je lahko veliko več, saj rešuje tako problem shranjevanja kot problem premajhnih prostorov. Najbolj razširjeni tip omarne postelje je postelja v predalu, kjer je spodnje ležišče skrito v predal zgornjega ležišča, poznamo pa še mnoge druge vrste dvižnih postelj. Glede na tip pritrjevanja poznamo dve možnosti- omarne postelje, ki so fiksirane na steno in pa samostoječe skrite postelje v omari.

 

Horizontalna vgradna postelja v omari

Horizontalna skrita postelja v omari pomeni, da je ležišče vzporedno z steno in z omaro, v kateri je postelja skrita. Ta tip postelje v omari je primeren predvsem za ožje postelje ali otroške postelje, kjer se tako pred samo omaro potrebuje manj prostora.

 

Vertikalna vgradna postelja v omari

Drugi glavni tip skrite postelje v omari je vertikalna omarna postelja. Pri tej je postelja na steno in omaro pravokotna, primernejša pa je za zakonske postelje. Pri vertikalni omarni postelji se tako pred omaro potrebuje več prostora, saj se postelja odpira s krajšo stranico.

Omarna postelja

Skrita postelja v omari- pomen dobrega in kvalitetnega okovja in vodil

Pri vgradni postelji v omari je poleg udobnosti samega ležišča izjemno pomembno tudi okovje in vodila. Pri vsakodnevnem dviganju in spuščanju postelje morajo ta teči tekoče in brez zatikanja. V našem podjetju uporabljamo najkvalitetnejša vodila, ki vam bodo služila še mnogo let po nakupu vgradne postelje v omari. Nekaj osnovnih tipov vodil je:

  • pratik- namenjen dviganju postelje za shranjevanje stvari v prostoru pod posteljo in ne vsakodnevnemu pospravljanju postelje,
  • luna- dvižne škarje s plinskimi amortizerji, namenjene dviganju postelje za shranjevanje stvari v prostoru pod posteljo in ne vsakodnevnemu pospravljanju postelje,
  • sky- polavtomatsko okovje na izvlek, primerno za skrite postelje v omari oz. pospravljanje postelje pod višjim ležiščem,
  • facile- namenjen za pospravljanje pogradov …

 

Nadgradnja skrite postelje v omari

Vgradna postelja v omari vam lahko že sama po sebi prihrani veliko prostora, še vedno pa jo lahko nadgradite z elegantnimi dodatki in rešitvami. Če boste omarno posteljo postavili v bivalni prostor, jo lahko dopolnite s sedežno garnituro ali jedilniško mizo. Tako lahko tekom noči posteljo uporabljate za spanje, tekom dneva pa kot osrednji prostor bivalnega prostora. Z enim kosom pohištva prihranite ogromno prostora v majhnih prostorih in stanovanjih.

 

Omarna postelja s sedežno garnituro

Če se odločite za nakup postelje v omari s sedežno garnituro, boste tako v en element združili dva kosa pohištva, ki povprečno zavzameta največ prostora. Posteljo podnevi preprosto dvignete, s tem pa se na svoje mesto postavi tudi sedežna garnitura. Ta je udobna in primerna za vsakodnevno uporabljanje, tako kot vsak drug kavč. Pri tem je seveda treba biti pozoren na dimenzije kavča, ki je pod posteljo v omari.

Postelja v omari s sedežno

Omarna postelja z mizo

Pri skriti postelji v omari z mizo je namesto kavča v spodnjem predelu skrita miza. Ta med prepogibanjem postelje ne spremeni naklona, zato jo med vsakodnevno uporabo ni potrebno pretirano pospravljati. Zjutraj, ko se zbudite, preprosto pospravite posteljo v omaro in začnete delavni dan za pisalno mizo na skoraj istem mestu. Vgradno posteljo v omari z mizo dobavljamo v dveh variantah- vertikalno in horizontalno (miza je na steno in omaro pravokotna ali vzporedna).

 

Skrita postelja v omari- pograd

Za majhne otroške sobe, kjer spita dva otroka, je pogosto težko najti tudi pograd, ki bi ustrezal majhnim prostorom. Za vas imamo odlično rešitev zložljivega pograda, kjer se vsako ležišče lahko zloži neodvisno od drugega. Z vrhunskim mehanizmom lahko tako optično povečate majhne otroške sobe in hkrati tudi otrokom povečate prostor za igro na tleh.

 

Razlogi za nakup omarne postelje

Postelja v omariPostelja v omari, stenska postelja, omarna postelja, dvižna postelja v omari  in še mnogo drugih imen označuje tip postelje, ki je primerna za vsakodnevno spuščanje in dviganje. Za nakup vgradne postelje v omari se odločajo predvsem tisti, ki varčujejo s prostorom, kljub temu pa prinašajo še mnoge druge prednosti. Nekaj najpogostejših razlogov za nakup postelje v omari je:

  • varčevanje s prostorom,
  • uporaba postelje na več različnih načinov (podnevi kavč, ponoči postelja),
  • uporaba postelje kot postelje za goste …

Postelje v omari na našem tržišču še niso posebej razširjene, vendar pa to ne pomeni, da niso vsestransko uporabne. Udobnost postelje je odvisna od kvalitete vzmetnice, zato tip postelje pri udobju ne predstavlja večje vloge. Skrite postelje v omari so bile svetovno razširjene v 80ih in 90ih letih prejšnjega stoletja, saj omogočajo fleksibilnost majhnega bivalnega prostora, kar pa ne pomeni, da jih ne moremo kvalitetno vpeljati tudi v sodobno stanovanje 21. stoletja.

Preberite si tudi...