omara-za-predsobo

Pohištvo za predsobe naj bo kakovostno in funkcionalno

by

Pohištvo za predsobe je v resnici zelo pomembno, saj predstavlja tako za vas kot za vaše goste prvi stik z vašim stanovanjem in tako tudi občutno vpliva na prvi vtis, ki ga pustite. Prav zaradi tega je izbiri pohištva potrebno nameniti dovolj časa.

Omara za predsobo naj bo funkcionalna

Ko boste izbirali pohištvo za predsobe, ne pozabite, da je predsoba običajno precej temen prostor, saj največkrat nima oken. Če živite v bloku, najbrž nimate niti prosojnih vhodnih vrat, ki bi prepuščala veliko svetlobe. Največkrat svetloba tako prihaja iz svetil, ki jih namestite v predsobo.

V določenih primerih, predvsem v starejših blokih, imajo vhodna vrata tudi nadsvetlobo, ki rahlo osvetljuje prostor, to pa je tudi vse. Posledično je smiselno izbrati kose svetlejših barv. Prav tako je bolje, če se odločite tudi za nekoliko svetlejše ali celo bele stene. Vse to bo prostor naredilo prijaznejši, na videz svetlejši in večji.

Če se predsoba stika z drugimi prostori in je iz nje lepo vidno drugo pohištvo, poskrbite, da se bodo barve obojega med seboj skladale. V vsakem primeru pa naj se pohištvo za predsobe s svojo barvno kombinacijo ne tepe z ostalim pohištvom v stanovanju.

Druga stvar, na katero bodite pozorni, ko boste izbirali pohištvo za predsobo je, da naj bo to čim bolj funkcionalno. Odlična možnost je, da ima omara za predsobo tudi fronto z nekaj obešalniki. Če je prostor manjši in si ne morete privoščiti samostojnega ogledala, ki bi ga obesili na steno, vam pri tem lahko pomaga omara z ogledalom. Omara za čevlje, ki je nepogrešljiv del predsobe, pa bo še bolj funkcionalna, če bo narejena tako, da boste na njo med obuvanjem lahko sedli. 

Manj dela boste imeli z iskanjem ujemajočih kosov, če boste izbrali kar set pohištva za predsobo. V trgovinah s pohištvom so na voljo raznoliki seti, zato boste brez težav našli takšnega, ki vam bo všeč in ga boste lahko vključili v zasnovo svojega prostora.

Omara: predsoba je primeren prostor za različne omare

Pohištvo za predsobe je lahko zelo raznoliko. Ob izbiri omare imejte v mislih, da bo ta dovolj velika za vaš prostor in vaše shranjevalne potrebe.

Ne veste, kam naj bi šla vaša (dodatna) garderobna omara? Predsoba je odlična izbira za to. Tam vam ne bo v napoto, garderoba pa vam bo vseeno hitro pri roki. Bodite pozorni le na to, da omara v predsobi ne bo zasedla preveč prostora. Le-ta namreč ne sme zasesti celotnega hodnika, temveč mora biti prilagojena tako, da lahko mimo nje še vedno brez težav hodite.

V primeru, da imate manjšo predsobo, garderobne omare tja najbrž ne boste mogli postaviti. V tem primeru izberite kombinacijo omare za čevlje in manjše omare za predsobo, kamor boste lahko spravili šale, kape, rokavice in podobne malenkosti.

Nikakor pa med izbiro pri nakupu ne pozabite na kakšno polico, kamor boste lahko odložili košaro s ključi ali torbico.

pohištvo za predsobe naj vključuje tudi omaro za čevlje

Omara za čevlje: ni vseeno, kakšna je!

Ob nakupu pohištva bodite pozorni tudi na njegovo kakovost. Tako naj bo kakovost eden izmed prvotnih faktorjev ob nakupu.

Skrbno preverite opise izdelkov. Kakšne so fronte omare za predsobo? So iz iverala ali mediapana? Mediapan je vsekakor boljša izbira, saj je vodoodporen in ima podobne lastnosti, kot masivni les. Vseeno tudi iveral ni slaba izbira, vendar bodite pozorni, da so vratca omare za predsobo čim bolje zaščitena. Folija je, na primer, slabša zaščita, kot melaminom.

omara za čevlje v predsobi

Mimogrede, če je pohištvo za predsobo zaščiteno le s folijo, to po vsej verjetnosti nikjer ne bo pisalo. Običajno bodo opisane le boljše vrste zaščite. Bolj kakovostne predsobe imajo tudi kose pohištva, ki se mehko zapirajo, a to je že precejšnja redkost.

Preberite si tudi...