Postelje, ki bodo navdušile tako odrasle kot otroke

by

Postelje so različnih širin, oblik, barv in višin. Izbira je praktično neskončna. Na voljo so tudi različni materiali posteljnih okvirjev. Le-ti so lahko kovinski, oblazinjeni ali leseni. Slednji so posebej priljubljeni, saj se ljudje počutimo veliko bolje, ko smo obdani z naravnimi materiali.

Za postelje iz masivnega lesa je značilna tudi zelo dolga življenjska doba, trdnost in obstojnost. V nadaljevanju si preberite, kateri modeli postelj spalnic Magnet so na voljo.

Postelje

 

Postelje spalnic Magnet

Spalnice Magnet so sestavljene iz več različnih kosov pohištva, vsi pa se med seboj tako barvno kot stilsko usklajujejo. Na voljo je ogromno različnih modelov otroških, zakonskih ter francoskih postelj, zato smo prepričani, da boste našli pravo zase ali za svoje najmlajše.

 

Širina posteljnega okvirja

posteljni okvirji

Zakonska postelja širine 180 cm

Zakonska postelja širine 180 cm je najprimernejša za pare, ki si želijo zares udobnega počitka. Vsakemu, ki se odloča med zakonsko posteljo širine 180 cm in širine 160 cm, svetujemo, da naj najprej dobro izmerijo svojo spalnico. Pri širini okvirja je namreč potrebno upoštevati tudi, da se boste lahko ob straneh postelje premikali brez težav.

Vsekakor pa, če le imate dovolj prostora, vam toplo priporočamo nakup večje zakonske postelje (širine 180cm). Idealno je namreč, da ima vsak vsaj 90 cm prostora za miren počitek. Tako vas premikanje partnerja ponoči ne bo motilo, spanec pa bo zares kakovosten.

Zakonska postelja širine 160 cm

Ožja zakonska postelja je 20 cm ožja – širina posteljnega okvirja je 160 cm. Tudi ta model je odličen, saj je še vedno dovolj prostorna, da lahko v njej spita 2 odrasli osebi. Prav zato so postelje te širine tako priljubljene, ker so po eni strani zelo udobne, po drugi pa dovolj ozke, da jih lahko namestimo v skoraj vsako spalnico.

Francoska postelja

Francoska postelja je od ožje zakonske postelje še malce ožja – okvir je širok 140 cm. Tovrstne so zelo priljubljene pri opremljanju mladinskih sob, ko otroške postelje enostavno postanejo premajhne. Okvir francoske postelje je od otroške precej širši, a vseeno dovolj ozek, da jo lahko namestimo tudi v spalnico manjše velikosti.

Otroška postelja

Seveda pa lahko izbirate tudi med ožjimi posteljami, ki so primerne za najmlajše. Standardne dimenzije posteljnega okvirja so 90 ali 120 cm, izdelamo pa lahko tudi posteljo po meri.

zakonska postelja

Vzglavje postelje

Bi radi zvečer brali knjigo, a je vaše sedanje vzglavje zelo neudobno ali pa ga celo ni? Postelje spalnic Magnet lahko po želji vsebujejo oblazinjeno vzglavje, na katerega se boste z veseljem naslonili. V zakonski ali francoski postelji boste enostavno brali, gledali televizijo ali pa celo spili kozarec vročega čaja.

 

Postelje z nastavljivim dnom

Vedno več kupcev se ob nakupu nove postelje odloči za tisto z nastavljivim dnom. Vam zjutraj vstajanje z nizke postelje predstavlja težavo? Ali pa se zvečer nanjo težko uležete? Potem je visoka postelja za vas prava izbira! Posteljo z nastavljivim dnom lahko enostavno spremenimo v visoko ter si tako olajšamo naporno vstajanje.

francoska postelja

 

Postelje s predalom

Postelje so odlična rešitev, ko vam v garderobnih omarah zmanjka prostora za shranjevanje. Posteljnino, razne odeje in ostale stvari, ki zasedejo veliko prostora v garderobni omari, lahko enostavno pospravimo v predal zakonske ali francoske postelje, ki se nahaja pod vzmetnico.

Še več! Za izvlečni predal se lahko odločimo tudi pri visoki postelji. Ker otroške sobe ponavadi niso preveč prostorne, zna dodatni odlagalni prostor priti še kako prav.

V izvlečni predal posteljnega okvirja lahko odložite obleke, igrače ali pa vanj celo položite vzmetnico. Tako bo vaš najmlajši družinski član lahko kadarkoli na obisk povabil prijatelja ali prijateljico! Dodatno vzmetnico boste enostavno izvlekli iz spodnjega dela postelje, nanj položili odejo ter vzglavnik in zabava se lahko začne!

visoka postelja

Preberite si tudi...