Vgradne omare za vsak prostor

Vgradne omare so optimalna rešitev za vsak prostor

by

Vgradne omare so najboljša možna rešitev za shranjevanje, ne glede na to ali gre za dnevno sobo, spalnico, otroško sobo ali garderobo. Njihova največja prednost je v tem, da omogočajo izkoristek vsakega centimetra razpoložljivega prostora za shranjevanje oblačil, perila, obutve, dodatkov ali drugih predmetov. Še posebno privlačne so vgradne garderobne omare z drsnimi vrati, ki ne potrebujejo dodatnega prostora za odpiranje vratnih kril, kot je to običajno pri klasičnih izvedbah.

Včasih v stanovanju kar težko najdemo prostor za sortiranje in shranjevanje garderobe vseh družinskih članov. Pri tem nam tu in tam ponagaja še razgiban tloris prostora, poševni mansardni stropi ali kotički, ki pri standardnih merah pohištva ostanejo neizkoriščeni in povsem neuporabni. Za optimalno organizacijo oblačil, obutve, posteljnine ali drugih predmetov je zato najbolje izbrati po meri izdelane garderobne omare z drsnimi vrati, v katere lahko strateško razporedimo poljubno število predalov, polic, obešalnikov ali drugih mest za odlaganje. Kljub temu, da jih lahko tako vizualno kot funkcionalno prilagajamo svojim potrebam ali željam, pa cene vgradnih omar z lahkoto konkurirajo serijsko izdelanemu pohištvu, čeprav omogočajo neprimerno več uporabnosti in kvalitete.

vgradna omara za pisarno

Nekaj koristnih nasvetov pred izbiro garderobne omare z drsnimi vrati

Pri opremljanju doma z garderobnim pohištvom, je potrebno upoštevati mere prostora, namenjenega za vgradne omare. Razmisliti moramo tudi o svojem dnevnem ritmu in navadah ter v skladu s tem, seveda glede na razpoložljivost prostora, najti najbolj primerno mesto za shranjevanje garderobe. Pri tem imejmo v mislih predvsem to, kaj bomo hranili v posameznih omarah, oziroma kako bomo te stvari imeli najbolj pri roki, ko jih bomo potrebovali. Kje bo prostor za perilo, kam bomo odložili sezonska oblačila, kje bo kotiček za dodatke, kot so torbice, pasovi, kravate in podobno, vse to so vprašanja, o katerih je dobro razmisliti še pred izbiro posameznega kosa pohištva.

Poleg notranje razporeditve v omari je nedvomno zelo pomemben tudi zunanji  izgled. Vrata so običajno tista, ki jih gledamo vsak dan, zato je pomembno, da skrbno preučimo vse možnosti dizajna, ki so na voljo. Vgradne garderobne omare z drsnimi vrati lahko poleg lesenih delov vključujejo ogledala, stekla ali druge materiale, ki pomembno vplivajo na estetsko dovršenost. Pri tem upoštevajmo tudi materiale in barve ostale opreme ter jih poskušajmo uskladiti s celotno zasnovo.

Iskanje popolne vgradne omare je lahko precejšen izziv. Ravno zato nam dajejo po meri izdelane garderobne omare z drsnimi vrati priložnost, da ustvarimo optimalen shranjevalni prostor, ki bo ustrezal vsem družinskim članom ter jim z odlično organizacijo olajšal vsakdanje rutinske opravke. Tudi dodatna osvetljava je lahko eden ključnih dejavnikov pri ustvarjanju popolnega okolja. Namestitev LED svetil precej olajša iskanje oblačil, oziroma v celoti izboljša našo bivalno izkušnjo.

vgradna omara z drsnimi vrati

Kaj pa cene vgradnih omar?

Včasih je veljalo prepričanje, da so vgradne omare cenovno skorajda nedosegljive navadnim smrtnikom, a temu že dolgo ni tako. Seveda na cene vgradnih omar vplivajo različni dejavniki, kot so velikost posameznega kosa, vrsta materiala, kakovost okovja in vodil, dodatna oprema kot so svetila, izvlečne police in podobno. Če želimo popolno prilagojenost, ki ustreza našim potrebam in zahtevam, bo cena verjetno res nekoliko višja kot pri standardnih različicah.

Vendar moramo pri tem vzeti v ozir, da je nakup vsestransko uporabne in estetsko dovršene vgradne omare iz kakovostnih materialov, ki bo dolga leta brezhibno služila svojemu namenu, odlična investicija, s katero bomo na dolgi rok privarčevali pri prostoru, času in denarju.

Tudi reference oziroma ugled proizvajalca je eden od dejavnikov, ki vpliva na cene vgradnih omar. A hkrati se moramo zavedati, da preverjeni izdelovalci pohištva uporabljajo le najkakovostnejše materiale ter zanesljivo okovje, na katerega  ponujajo večletno garancijo. Poleg tega zagotavljajo celostno storitev, ki vključuje strokovno svetovanje, 3D izris pohištva, maksimalno prilagajanje prostoru ali željam stranke, strokovno izdelavo ter montažo naročenih produktov.

Vgradne omare so primerne tudi za otroške sobe

Kam po vrhunske vgradne omare?

Ob zgoraj naštetih dejstvih ali pa morebiti celo ob kakšnih neprijetnih izkušnjah s cenenim pohištvom dvomljive kakovosti, se verjetno vsi zavedamo, da mora biti oprema našega doma takšna, da zagotavlja varno in praktično uporabo, da je ob tem estetsko privlačna ter izdelana iz vrhunskih materialov, ki omogočajo dolgo življenjsko dobo brez nepotrebnih okvar ali poškodb.  Pri tem se poraja vprašanje, kje najti proizvajalca, ki ima poleg vseh  naštetih kompetenc tudi posluh za želje strank, ne glede na to, ali gre za izdelavo pohištva za dom ali poslovne prostore. Odgovor na to je Mizarstvo Avbelj. Gre za družinsko podjetje z več desetletno tradicijo na področju izdelave modernega pohištva po meri, med katerimi najdemo kuhinje, spalnice, otroške sobe, kopalnice ter vrhunske garderobne omare z drsnimi vrati.

Kljub odgovornemu pristopu k izdelavi pohištva po meri, pestri izbiri materialov, barv, oblik, dodatne opreme ter zanesljive in hitre montaže, so njihove cene vgradnih omar in ostalega pohištva zelo konkurenčne in strankam dosegljive. Poleg notranje opreme za stanovanja, izdelujejo tudi opremo za gostinske lokale, frizerske salone, šole, hotele in druge poslovne objekte, kar priča o njihovi prepoznavnosti v slovenskem prostoru.

Preberite si tudi...