Jedilniške mize za jedilnico

Jedilniške mize – kakovostne masivne mize za jedilnico

by

Jedilniške mize so pomemben in v resnici fokusni del jedilnice. Za jedilniško mize se zbira družina ob obrokih, okrog nje posedemo goste, ko jih povabimo na obisk, na njej se mesi testo… Zaradi pomembne vloge, ki jo miza za jedilnico igra v naših življenjih, je potrebna izbrati kvalitetno jedilniško mizo, ki bo ključni del vseh življenjskih spominov.

Jedilniške mize

Lesene mize – načini obdelave in zaščite

Lesene mize so v jedilniških prostorih zelo zaželene, saj osrednjemu prostoru v domu dodajo toplino. Ker pa je les naravni material, ga je treba pred vsakodnevno uporabo ustrezno zaščititi. Za prvi del poskrbimo že mi, ko mizo za jedilnico zaščitimo v delavnici. Vse lesene mize so oljene in voskane, kar poskrbi za dolgo življenjsko dobo masivnih miz. Površinsko so tako naše lesene mize tako biološko neoporečno obdelane.

Za drugi del zaščite jedilniške mize pa poskrbite vi. Za lesene mize veljajo enaka priporočila kot za vse izdelke iz masivnega lesa – pozorni bodite na vlago (obrišite mokre madeže), mize ne postavljajte preblizu radiatorju in ostalim grelnim telesom itd.

Razlogi za izbiro masivne mize

Mize za jedilnico iz masivnega lesa so po mnenju marsikaterega stvar preteklosti, vendar pa temu ni več tako. Masivna miza je manj predelana kot ostale lesene mize, kar je hkrati ekološka in estetska prednost. Marsikdo prisega na leseno mizo že zaradi občutka topline, ki ga ta oddaja. Les je namreč tesno povezan z življenjem človeka – dokazano je, da masivni les čisti zrak, celo uravnava človekov srčni utrip in presnovo. Kljub sprva malce dražji ceni mize za jedilnico iz masivnega lesa, se bo ta obrestovala pri dolgi življenjski dobi mize.

Masivne mize za jedilnico

Jedilniška miza za vsak dom

Naše podjetje, čigar začetki segajo vse v leto 1986, se ukvarja z izdelavo notranjega pohištva iz masivnega lesa. Z leti dela in preizkušanja smo v svojem delu našli vzorce. Te vzorci so danes osnova za široko izbiro tipskih izdelkov, kljub temu pa se še vedno ukvarjamo z izdelavo pohištva po meri.

Tipske mize za jedilnico izdelujemo iz kakovostnega hrastovega lesa. Poleg jedilniških miz lahko v spletni trgovini najdete tudi široko ponudbo jedilniških in barskih stolov, masivnih postelj in nočnih omaric … Jedilniške mize v osnovi izdelujemo v dveh variantah- z lesenimi ali s kovinskimi nogami. Določene kose opreme si lahko ogledati tudi fizično v naših partnerskih salonih po celi Sloveniji.

Mize za jedilnico – ideje za notranje oblikovanje

Jedilniška miza je velik kos notranje opreme, ki lahko s pravilnimi poudarki postane osrednji del bivalnega prostora. V nadaljevanju si preberite nekaj preprostih nasvetov, kako se spopasti z notranjem oblikovanjem z masivno mizo.

Pred nakupom jedilniške mize premerite jedilnico

Ker jedilniška miza zavzame velik del jedilnice, jo je treba pred nakupom mize premeriti. Velika miza v premajhnem prostoru lahko ustvarja občutek natlačenosti. Na vseh straneh mize je potrebnih vsaj 90 cm za normalen obhod jedilniške mize. Za izredne situacije, npr. ko pričakujete goste, je dober kompromis podaljšek mizne plošče, ki ga lahko po obisku odstranite z jedilniške mize.

Masivne mize za jedilnico

Izberite pravilno obliko mize za jedilnico

Geometrija je pomemben element pri notranjem opremljanju, saj lahko uporaba neskladnih oblik prostor naredi neroden. Nenapisano pravilo veli, da v okrogle jedilnice spadajo okrogle mize, za jedilnico pravokotnih oblik pa so najprimernejše pravokotne jedilniške mize.

Okrasite jedilniško mizo

Ker jedilnica ni zgolj prostor prehranjevanja, vendar tudi prostor druženja, si mizo za jedilnico narediti vam čimbolj privlačno. Pod mizo dodajte zanimivo preprogo (zaradi nevarnosti drobtin na preprogi naj bo primerna za sesanje), z zanimivimi svetili ustvarite unikatne ambiente, na mizo položite sveže cvetje… Naj jedilnica z umetelno leseno mizo postane osrednji prostor druženja v vašem domu, kjer boste preživljali čas s svojo družino in kamor boste z veseljem povabili svoje prijatelje!

Preberite si tudi...