Koš za perilo

Moderen in tehnološko napreden koš za perilo – povečajte funkcionalnost kopalnice

by

Kopalnica je pomemben del prav vsakega bivališča, ki združuje vrsto različnih dejavnosti, prav vse pa so vsaj delno povezane tudi s higieno. V kopalnici, še posebej ženske, preživimo kar velik del časa. Vsako jutro in vsak večer tam namreč poteka higienska rutina, tuširanje, umivanje, zob, in obraza, ličenje ali odstranjevanje ličil in tako dalje. Pogosto je kopalnica tudi prostor za sproščanje. Topla, dišeča kopel ob kozarčku dobrega vina in branju napete knjige, je pravi raj in odličen način, da si ponovno naberemo moči. Kopalnica pa ni le prostor za higieno telesa, ampak zelo pogosto tudi prostor za negovanje naših oblačil. V takem primeru mora kopalnica torej vsebovati pralni stroj in seveda vsaj dva koša za perilo.

Kam pa postaviti koš za perilo, da nas ta ne bo oviral? Je vaša kopalnica majhna in natrpana, vi pa morate vanjo postaviti še koš za perilo? Vam je pomembna estetika in ne želite, da bi koši za perilo pokvaril zunanji izgled prostora? Rešitev se skriva v modernih izvlečnih koših za perilo.

 

Skrit koš za perilo v kopalnici – primeren za majhne kopalnice

Koš za perilo je po navadi precej velik, saj perila  praviloma ne peremo vsak dan, oblek pa se skozi teden nabere veliko. Še posebej veččlanske družine potrebujejo velike koše za perilo, saj se le tako lahko izognejo konstantnemu pranju. Da bi si zagotovili funkcionalnost hkrati pa povečali gibalno površino kopalnice je potrebno izbrati, kar se da, funkcionalen koš za perilo v kopalnici. Izvlečni koš za perilo bo povsem zakril zmešnjavo oblačil, ki se naberejo v koših za perilo. Koš za sortiranje perila je namreč vgrajen in ima obliko velikega predala, zato njegova vsebina ni vidna. Najbolje je, da izberete koše za perilo v dimenziji 60 litrov, saj boste tako lahko v njem več dni nabirali umazano perilo.

Koš za perilo

Koš za sortiranje perila – prihranite čas in podaljšajte življenjsko dobo svojih oblačil

Gotovo je nasvet prav vsake dobre gospodinje ta, da je potrebno perilo sortirati in ga prati na posebnih programih, saj lahko le tako življenjsko dobo oblačil podaljšamo na maksimum. Da bi lahko perilo dobro sortirali in si tako prihranili čas na dan pranja, je najbolje, da namestimo vsaj tri, če ne celo štiri koše za perilo v kopalnici. Enega za belo perilo, enega za črno, en koš naj bo namenjen barvnemu perilu živih barv, in drug barvnemu perilu bolj blagih barv.

Da bi prihranili kar se da veliko prostora lahko namestite izvlečno konstrukcijo košev za sortiranje perila, ki se bo navzven ujemal z ostalim pohištvom kopalnice. Zelo priljubljeni so globoki koši za sortiranje perila, ki vsebujejo dva koša, nameščena enega za drugim. Obstajajo pa tudi koši za perilo v kopalnici na kip, ki so izjemno enostavni za uporabo.

 

Napredna in enostavna uporaba košev za perilo z odpiranjem na nožno pedalo ali senzor

Dan, ko se lotimo pranja je po navadi močno utrujajoč in fizično naporen. Kar naprej prestavljamo težke koše za perilo, se sklanjamo, obešamo perilo in ga na koncu tudi zlagamo. Da bi si vsaj delno olajšali delo in čim manjkrat obremenjevali našo hrbtenico, lahko vsaj delno pripomoremo k zravnani drži s košem za perilo na nožno odpiranje. To so vgrajeni koši za perilo, ki imajo obliko velikega predala, vendar se odpirajo enostavneje kot navaden izvlečni predal. Med naprednejše načine odpiranja spadajo nožna pedala. Takšno košaro za perilo lahko enostavno izvlečemo tudi če imamo polne roke,  tako da stopimo na pedalo. Prednost pedala je, da ga lahko naknadno vgradimo na kakršen koli že obstoječ izvlečni koš za perilo.

Še naprednejši pa so koši za perilo z odpiranjem na senzor. LED senzor je nameščen pod predal, zato ga enostavno sprožimo z nogo. S takšnim košem za perilo si bo pranje postalo enostavnejše, vi pa boste prihranili več energije, poskrbeli za ravno držo ter zagotovili tudi estetski izgled kopalnice.

Preberite si tudi...