Organski bombaž – osnova naravnih higienskih vložkov Natura Femina

by

Organski bombaž – material, iz katerega so izdelani Natura Femina vložki

Organski bombaž je zdravju in okolju prijazen material, katerega prednosti je težko zanikati. Uporablja se za izdelavo najrazličnejših oblačil, iz njega pa so lahko obenem izdelani tudi naravni higienski vložki, ki so zagotovo ena najboljših izbir med menstruacijo. Naravni vložki iz organskega bombaža ne dražijo kože, zato so še posebej primerni za osebe, katerih koža je nadpovprečno občutljiva. Seveda pa je to le eden izmed razlogov, zakaj izbrati organski bombaž …

Naravni vložki so bistveno boljša izbira od sintetičnih

Ne glede na material, iz katerega so izdelani, so organski vložki praviloma mnogo boljša rešitev od tistih iz sintetičnih materialov. Omogočajo namreč bistveno učinkovitejše kroženje zraka. Manj vlage pomeni manj možnosti za iritacije, hkrati pa se s tem zmanjša tveganje za pospešeno razmnoževanje bakterij, ki so poleg glivic glavne krivke za nožnična vnetja.

Ta so pogosto zelo neprijetna in boleča, zato je izredno pomembno, da poskrbite za ustrezne preventivne ukrepe, s katerimi je mogoče zmanjšati verjetnost za ponavljanje vneti nožnice. Eden od tovrstnih ukrepov je izbira kakovostnih higienskih izdelkov za zaščito med menstruacijo. Pametno je torej, da daste prednost naravnim izdelkov, ki poskrbijo za hitro odvajanje vlage oziroma za zračnost.

Klasični bombažni vložki in organski bombaž: najpomembnejše razlike

Upoštevati morate, da niso vsi bombažni vložki izdelani iz organskega bombaža. Ta se pridobiva v skladu s strogimi ekološkimi standardi, zato je še posebej kakovosten. Organski bombaž, ki ga najlažje prepoznamo po različnih certifikatih, se ponaša z nadpovprečno dolgimi in trpežnimi vlakni.

Naravni bombažni  higienski vložki, izdelani iz organskega bombaža, so tako izjemno mehki in udobni, njihova kemična sestava pa je neoporečna. To pomeni, da ne vsebujejo alergenov in podobnih snovi, ki bi ob stiku s kožo privedle do nezaželenih reakcij. Obenem pa je nedvomno zelo pomembno, da je organski oz. ekološki postopek pridelave bistveno prijaznejši do narave, saj se med pridelavo v okolje ne sproščajo nevarne kemikalije. Posledično gre za material, ki ne onesnažuje prsti ali vode. Če upoštevamo še njegovo 100-odstotno razgradljivost, postane jasno, da gre nedvomno za eno najbolj ekoloških izbir.

Natura Femina vložki – naravni higienski vložki iz organskega bombaža

Zaradi vseh naštetih prednosti so higienski vložki Natura Femina, ki smo jih zasnovali pri Tosami, izdelani prav iz organskega bombaža. Higienski izdelki, združeni v liniji Natura Femina, poskrbijo za izjemno suhost ter za ohranjanje zdravega pH-ja nožnične sluznice in kože. Ta lastnost je sicer v veliki meri povezana s posebnim jedrom, uporabljenim pri liniji Natura Femina, ki smo ga razvili v podjetju Tosama. Gre za patentirano jedro, ki ga odlikuje kar do 50 odstotkov višja vpojnost.

Inovativen sistem razporeditvenih kanalov omogoča hitro prehajanje menstrualne tekočine vzdolž jedra, zato imate med uporabo higienskih izdelkov znamke Natura Femina občutek suhosti, posledično pa udobja. S tem se hkrati zmanjša nevarnost za razlivanje menstrualne tekočine, kar pomeni, da gre za higienske izdelke, ki jih lahko brez težav uporabljate med nekoliko bolj intenzivno telesno aktivnostjo.

Natura Femina organski vložki so na voljo v dveh različicah – za dnevno ali nočno rabo. Poleg tega boste v liniji Natura Femina našli še ščitnike perila, ki so primerni za zelo šibko menstruacijo, predvsem pa kot vsakodnevna zaščita perila, torej za dni, ko nimate menstruacije. Pozabili pa nismo niti na tiste, ki dajete prednost tamponom. Na voljo so vam namreč tudi naravni tamponi Natura Femina, ki so prav tako izdelani iz kakovostnega naravnega oz. organskega bombaža.

Tamponi Natura Femina se lahko pohvalijo z nadpovprečno vpojnimi vlakni, izjemno pomembna lastnost teh tamponov pa je zagotovo tudi to, da niso beljeni s klorom in da jim med postopkom proizvodnje niso dodane umetne dišave. Vse to zmanjša nevarnost za draženje nožnične sluznice oziroma za resnejša vnetja. Linija Natura Femina je tako kot nalašč za vse, ki vam ni vseeno za zdravje in za okolje – ne glede na to, katero vrsto higienskih izdelkov za zaščito med menstruacijo preferirate.

Preberite si tudi...