Frizerski stoli

Vrtljivi stol

by

Vrtljivi stol je sinonim za frizerski salon

Vrtljivi stol je nepogrešljiva oprema za frizerje. Konec koncev, si le-tega sploh lahko predstavljate brez tovrstnega stola? Najbrž ne.

Vrtljivi stoli so sicer pomembni tako za stranke kot za frizerje. Frizerji lahko tako bolj enostavno prilagodijo položaj stranke med striženjem. Stranke pa si lahko na drugi strani s tem malce olajšajo dolgotrajno sedenje in si nekoliko bolj natančno ogledajo novo pričesko.

 

Frizerski stoli morajo biti čim bolj udobni

Ko govorimo o frizerskih stolih, se moramo zavedati, da sta njihova oblika in predvsem udobje, ki ga nudijo, ključnega pomena za karseda prijetno izkušnjo striženja.

Vrtljivi stol mora biti dovolj mehek in ergonomično zasnovan, da bo stranka lahko brez večjih težav na njem sedela tudi po uro, dve ali več. Obenem pa mora stol za frizerski salon tudi dopolnjevati izgled le-tega, torej se podati k samemu ambientu.

Ne smemo pozabiti niti na to, da mora biti narejen iz kakovostnih materialov. V prvi vrsti bo tako dlje zdržal. Ključno pa je tudi to, da ga lahko brez težav obrišemo ali razkužimo in pri tem ne poškodujemo materiala. Konec koncev gre skozi en vrtljivi stol že v enem samem dnevu ogromno strank, kaj šele v daljšem časovnem obdobju.

 

Vrtljivi stol

 

Stol za frizerski salon ni le stol za stranke

Dejstvo je, da so frizerski stoli v prvi vrsti namenjeni strankam. Tam se bodo namreč lahko prepustili rokam svojega priljubljenega frizerja. A glede na to, da frizerji ogromno stojijo, ne smemo pozabiti na manjši frizerski stol, namenjen samemu frizerju.

Tudi frizerji se namreč morajo včasih odpočiti in če je na posamezni dan promet velik, lahko to naredijo le med samim delom. Tudi med friziranjem namreč lahko uporabljajo vrtljive stole, ki so prilagojeni njihovemu delu.

Manjši stol za frizerski salon, namenjen frizerju, mora biti prav tako udoben, hkrati pa mora poskrbeti, da bo frizer lahko na njem sedel karseda pravilno. Le tako bo zares poskrbel za svoj počitek, obenem pa bo lažje poskrbel tudi za svoje stranke.

 

Oprema za frizerje niso le stoli

Vrtljivi stoli niso edina oprema za frizerje, ki jo potrebujemo v frizerskem salonu. Tako kot frizerski stoli, pa mora biti tudi ta uporabna in primerna za svoj namen.

Frizerski odlagalni voziček mora biti na primer dovolj visok, da bo frizer nanj brez težav odlagal svojo opremo. Tudi umivalniki morajo biti opremljeni s primernimi sedišči, ki bodo omogočali udobno sedenje stranke in hkrati učinkovito umivanje las. Tu pa so še predpasniki, ogledala in vsa ostala oprema za frizerje.

Ko se frizerji odločajo za nakup le-te pa ni dovolj, da so pozorni le na kakovost. Poleg učinkovitosti in kakovosti mora oprema tudi po izgledu odgovarjati posameznemu frizerskemu salonu.

 

Preberite si tudi...