Veliki znanstveni komentar posebnega dela Kazenskega zakonika

Veliki znanstveni komentar posebnega dela Kazenskega zakonika

by

Kazensko pravo je področje, ki mora biti do potankosti urejeno z natančnimi in razumljivimi pravili, saj se norme kazenskega prava lahko zažirajo globoko v posameznikovo osebno svobodo. Gre za področje, ki je izjemno zapleteno in prepleteno z nejasnimi naključji in včasih tudi nesrečnimi okoliščinami. Zato morajo biti v zakonih dobro predvidene okoliščine, ki bi lahko krive razlikovale od nedolžnih.Zakon o delovnih razmerjih

Da bi razjasnili prav vse določbe kazenskega zakonika in jih orisali v luči, kot so to imeli v mislih zakonodajalci, je nastal Veliki znanstveni komentar posebnega dela Kazenskega zakonika (KZ-1) urednikov dr. Katje Filipčič, dr. Damjana Korošca in Stojana Zdolška. Pri nastajanju tega obsežnega komentarja je sodelovalo 47 avtorjev. Komplet treh knjig obsega komentar posebnega dela KZ-1, ki vključuje 291 členov, na skupaj več kot 3000 straneh. Gre za poglobljeno in sistematično predstavljeno analizo vseh kazenskopravnih vidikov kataloga inkriminacij, pri katerem sodeluje ekipa strokovnjakov z vseh področij prava. Ekipa strokovnjakov je sestavljena iz raziskovalcev Pravne fakultete v Ljubljani in vrste drugih institucij (tudi denimo Pravne fakultete Univerze v Mariboru, Medicinske fakultete Univerze v Ljubljani in Fakultete za farmacijo Univerze v Ljubljani). Delo, ki so ga pripravili, je obsežno in poglobljeno ter podaja odgovore na mnogotera vprašanja in dileme, ki so se v kazenskem pravu pojavljala. Komentar kazenskega zakonika bo prav prišel vsem, ki so s področjem kazenskega prava redno v stiku na svoji poklicni poti, pa naj gre za sodnike, odvetnike ali tožilce. Seveda pa bo tudi študentom prava komentar KZ-1 predstavljal pravo zakladnico znanja, pomagal pa bo tudi k boljšemu razumevanju materije kazenskega prava.

Komentar KZ-1 in ZDR-1 sta na voljo na knjižnih policah naše spletne knjigarne

V Sloveniji pa je poleg komentarja kazenskega zakonika zelo iskana tudi knjiga Zakon o delovnih razmerjih. Sploh v zadnjih mesecih se tako zaposleni kot tudi delodajalci srečujejo s številnimi izzivi in vprašanji, na katere ne znajo takoj odgovoriti. Veliko odgovorov na svoje vprašanja bodo tako eni kot tudi drugi našli v ZDR-1.

Tako Zakon o delovnih razmerjih kot tudi Veliki znanstveni komentar kazenskega zakonika lahko naročite kar preko spletne knjigarne uradnega lista republike Slovenije d.o.o., mi pa bomo knjige skrbno zapakirali in vam jih poslali na želen naslov.

Preberite si tudi...