angleščina za otroke

Angleščina za otroke je »kul« potovanje do znanja

by

Angleščina za otroke ni samo ena izmed šolskih obveznosti, ampak predstavlja odličen način za urjenje mladih umov. Ne le to. V svetu globalizacije in tehnološkega napredka je tudi ključ do povezovanja z vrstniki in predvsem izvrsten pristop za širjenje obzorij mladine. Z različnimi interaktivnimi igrami, pesmicami in zgodbami bo otrok pridobil ne le priložnost za zabavo, igro in izražanje, temveč tudi zabavno in motivacijsko izkušnjo.

Tečaj angleščine za otroke je pomembna popotnica tako pri nadaljnjem izobraževanju otrok kot tudi kasneje, pri gradnji kariere in ves čas osebnega razvoja. Zato lahko brez dvoma rečemo, da interaktivno učenje angleščine na pozitiven način oblikuje otrokovo prihodnost, spodbuja njegovo naravno radovednost in željo po raziskovanju ter spozna bogastvo različnih kultur. Ostanite z nami in se dodatno prepričajte, zakaj je angleščina za otroke tako »kul«. 

Zakaj je tečaj angleščine za otroke čudovit za širjenje obzorij?

V času globalizacije, ko je postala angleščina svetovnega pomena, je treba veliko pozornosti nameniti učenju tega jezika. Po drugi strani se je treba zavedati, da igra in interaktivni pristopi še posebej pri otrocih, proces učenja bistveno pospešijo. Vse lepo in prav, a kako doseči, da bo tečaj angleščine za otroke postal čisti užitek? To izveste v nadaljevanju.

Interakativno učenje angleščine za otroke

Moč interaktivnega učenja

Sodobna tehnologija je postala nepogrešljiv del našega življenja, saj nam omogoča 1001 način tako za učenj kot tudi za igro. Še bolje. Interaktivno učenje angleščine za začetnike nam omogoča učenje na zabaven, igriv način. Tu imamo v mislih različne igre, kvize in interaktivne naloge, ki malčkom predstavljajo korak v svet razvoja jezikovnih spretnosti. Zasnovani so tako, da spodbujajo otroško zvedavost, ustvarjalnost in njihovo domišljijo, hkrati pa omogočajo hitrejši napredek v znanju ne-le angleščine, pač pa tudi drugih tujih jezikov. Sodobni načini učenja ne poenostavijo le načina učenja, temveč ima mnogo večje koristi. Še posebej, če upoštevamo prednosti, ki jih ima metoda superlearning Karnion.

Posebnosti interaktivnega učenja angleščine po metodi Superlearning Karnion

Gre za najnaravnejšo obliko učenja – učenje v alfa stanju, ko pomnimo štirikrat hitreje, naš dolgoročni spomin pa je tudi bolj izostren. Tako tečaj angleščine za otroke po omenjeni metodi omogoča, da otrok začne znanje, pridobljeno v času tečaja tudi hitreje uporabljati v praksi. Verjemite – ne boste se mogli načuditi, kako ekspresno hitro se lahko vaš malček nauči, tudi če ima težave v razvoju. Ne bo pridobil le znanj angleščine, ampak tudi dodatnega znanja in veščin, vključno s:

  • Kognitivnim razvojem,
  • Čustveno inteligenco,
  • Medkulturnim zavedanjem in je
  • Bolje pripravljen na vse nadaljnje izzive v življenju.

Angleščina za otroke po metodi Superlearning Karnion tako ni le orodje za pasivno vpijanje znanja, temveč predstavlja tudi aktivno vključenost v njegovo ustvarjanje. Tečaj angleščine za otroke je namreč oblikovan glede na specifične potrebe najmlajših. In ravno to je tisto, po čemer se odlikuje obravnavana metoda, katere cilj je, da so otroci bolj motivirani in zainteresirani za učenje jezika. Tako se nekaj, kar sicer v določenih okoliščinah velja za mučno nalogo, spremeni v razburljivo in zanimivo igro.

Otroci, ki se učijo tujega jezika na tak način lahko tako pridobijo odlično osnovo za učenje v kasnejših letih. Enako pomembno se nam zdi poudariti, da interaktivno učenje angleščine izboljša tudi socialne veščine. Povedano drugače, otrok se skozi metodo Superlearning Karnion nauči sodelovanja v igrah in skupinskih dejavnostih, kar v času globalizacije postaja vse bolj osrednjega pomena.

Angleščina za otroke po programu Superlearning

Kako izkoristiti vse prednosti, ki jih ima angleščina za otroke?

Metoda Superlearning Karnion je zasnovana tako, da se na podlagi testiranj opredeli raven znanja posameznika in pripravi ustrezen učni načrt. Kot takšna je celovit odgovor na potrebe razvoja tistih področij, ki so kot Ahilova peta posameznika. Da bi kar najbolje izkoristili številne prednosti interaktivnega učenja angleščine, upoštevajte naslednje nasvete:

  • Rana ura zlata ura. Tako kot na vseh ostalih področjih v življenju je tudi pri učenju tujih jezikov pomembno, da začnemo zgodaj – približno tako zgodaj, kot se učimo maternega jezika. Namreč, še tako dobro zasnovan tečaj angleščine za otroke ne more zagotoviti popolne osnove za nadaljnje učenje in izkoristiti celotnega otrokovega potenciala, če smo zamudili ključno obdobje.
  • Spodbujajmo otroke k implementaciji angleščine v vsakdanje življenje. Tako lahko tisto, kar so se naučili na tečaju angleščine za otroke, bolje osmislijo. Več kot bodo v interakciji s tujim jezikom, v tem primeru z angleščino, bolj samozavestni bodo v komunikaciji in bolj tekoče bo stekel jezik.
  • Pojdimo še korak dlje. Predlagamo vam, da izkoristite vsako priložnost in najmlajše popeljete v svet medkulturnih izmenjav, kot je sodelovanje v mednarodnih programih izmenjave, obisk kulturnih dogodkov v angleščini, poslušanje angleških pesmic in gledanje angleških risanih filmov s prijatelji iz drugih držav. Naj bo torej tečaj angleščine za otroke le en od ključnih korakov v pravo smer. 

Učenje tujih jezikov je lahko prijetna izkušnja in dobra popotnica za nadaljnje izzive v življenju. Še posebej, če se odločite za metodo Superlearning Karnion, ki je namenjena izkoristku celotnega potenciala znanja angleščine, kot tudi drugih tujih jezikov. Razmišljajte modro. Investirajte v prihodnost svojega otroka.

Preberite si tudi...