Hidravlika in pnevmatika – podobnosti, razlike in industrijska uporaba

by

Hidravlika in pnevmatika za svoje delovanje uporabljata moč tekočine, pri čemer se hidravlika za prenos energije najpogosteje poslužuje vode, pnevmatika pa zraka. Oba sistema napajanja sta si podobna v veliko lastnostih, tako v sami izvedbi kot tudi v terminologiji in komponentah. Prav tako oba sistema, hidravlika in pnevmatika, za svoje delovanje potrebujeta črpalko, primerne ventile, cevi in druge podobne elemente. Najbolj očitna razlika med hidravliko in pnevmatiko pa je v uporabi medija za prenos energije. Hidravlika se tako nanaša na sisteme, ki za svoje delovanje uporabljajo nestisljive tekoče medije kot sta voda ali mineralno olje, pri čemer za prenos energije uporabljajo tlak izbrane tekočine. Pnevmatika pa za prenos energije uporablja lahko stisljiv plin. Tako se pnevmatski sistemi, ki se uporabljajo v industriji, običajno napajajo s stisnjenim zrakom ali inertnimi plini. Sisteme hidravlike in pnevmatike uporabljamo v številnih industrijskih panogah, ki se poslužujejo avtomatizacije delovnih procesov, izbira enega ali drugega pa je odvisna od potreb in zahtev vaše želene aplikacije. V kolikor ste v dvomih glede izbire pravih komponent, vam lahko pri vzpostavitvi optimalnega sistema svetujejo v podjetju S3C, kjer vam poleg individualnega tehničnega svetovanja ponujajo bogato paleto pnevmatske in hidravlične opreme preverjene kakovosti.

Vzdržljive kovinske hidravlične cevi, primerne za uporabo v industriji

Kovinske hidravlične cevi so ene izmed najbolj pogosto uporabljenih komponent hidravličnih sistemov v najrazličnejših industrijskih panogah. Bistvena prednost jeklenih hidravličnih cevi je ta, da lahko prenašajo ogromne količine hidravlične tekočine. Poleg tega se jeklene hidravlične cevi med prenosom tekočine ne raztezajo ali upogibajo, so zelo vzdržljive tudi pri zelo visokih temperaturah in pritiskih ter so kljub njihovi dolgotrajnosti in kvaliteti dostopne po ugodni ceni. Za nemoteno delovanje vašega hidravličnega sistema so ključnega pomena kvalitetne in trpežne hidravlične kovinske cevi, zato jih je pametno naročiti pri preverjenih ponudnikih kot je podjetje S3C, ki ima na voljo široko ponudbo izdelkov za hidravliko prvorazredne kvalitete, primernih tudi za specializirane aplikacije.

Kakovostne pnevmatske cevi za zrak vrhunskega proizvajalca Festo

Osnovna funkcija pnevmatskih cevi za zrak je dovajanje zraka pod pritiskom do ventilov, orodij ali drugih naprav. Na trgu poznamo številne različice pnevmatskih cevi za zrak, zato je ključnega pomena, da pri nakupu upoštevamo vse pomembne dejavnike in izberemo prave za našo želeno aplikacijo. Za izgradnjo kar najboljšega pnevmatskega sistema vam podjetje S3C na enem mestu nudi vso vrhunsko opremo vodilnega proizvajalca pnevmatske tehnologije Festo, ki bo zagotovo ugodila vsem vašim željam in potrebam.

Preberite si tudi...