Kartonska embalaža

Kartonska embalaža | Izdelava kartonske embalaže po meri – embaliranje

by

Kartonska embalaža je ena izmed najbolj pogosto videnih objektov naših vsakdanov. Kamorkoli pogledamo, kartonske embalaže so praktično povsod. Njihova naloga je shranjevanje raznovrstnih vsakodnevnih potrebščin – tako za zasebne namene, kot tudi poslovne. Vse več podjetij se namreč zaveda, da je funkcionalnost tovrstnih embalaž težko prekositi.

Embalaže iz kartona se torej uporablja za skladiščenje in varovanje najrazličnejšega blaga in izdelkov, zadovoljijo pa tudi potrebe podjetij, saj lahko z njimi znižajo svoje račune in ogljični odtis. Kot posameznik ali podjetje s pomočjo embalaže iz kartona poskrbite za shranjevanje izdelkov, kot so na primer hrana in pijača, v posebnih primerih pa se kvalitetna kartonska embalaža lahko uporablja celo za prevoz nevarnih izdelkov (odpadkov, kemikalij). Kartonske škatle so izjemno priročen pripomoček tako za posameznike, kot tudi za mala in velika podjetja.

Embalaža iz kartona

Embalaža iz kartona je nepogrešljiva v mnogih panogah

Embalaža iz kartona je poskrbela za revolucionaren proces prehoda iz uporabe težkih lesenih zabojev na lahkotnejšo in bolj funkcionalno možnost skladiščenja. To je tudi eden od mnogih razlogov, zakaj je kartonska embalaža revolucionirala svet embalaže, saj je poskrbela za olajšan proces skladiščenja, shranjevanja in transporta živil in izdelkov.

Pri proizvodnji in embaliranju kartonske embalaže so od začetka do konca zahtevane številne procesne faze, kot so na primer: načrtovanje, kontrola kakovosti, sama izvedba ter seveda predanost in strokovno znanje, ki bo zagotovilo, da bo celoten projekt proizvodnje izpeljan uspešno. Predvsem v primeru, ko se odločate za nabavo kartonske embalaže pri enem izmed dobaviteljev, ki se s tovrstnim postopkom ukvarja, je pomembno, da veste, na čem temelji celoten proces proizvodnje in izdelave kartonske embalaže.

Če se odločite za nakup kartonske embalaže, pa naj bo to za zasebne ali poslovne namene, si seveda želite zagotoviti, da boste izbrali dobavitelja embalaže, ki je pripravljen zadovoljiti vse vaše potrebe.

Embaliranje

Prednosti, ki jih ponuja embalaža iz kartona

Embalaža iz kartona je odlična ter stroškovno učinkovita rešitev za raznovrstne potrebe po skladiščenju in pakiranju. Kartonske embalaže nudijo visoko stopnjo zaščite pred zunanjimi vplivi, zaradi česar so zelo vsestranske, hkrati pa tudi okolju prijazne. Karton je odličen material za shranjevanje. Čeprav se kartonska embalaža na prvi pogled zdi šibka, je visokokakovosten karton močan, vzdržljiv in lahko prenese presenetljivo količino poškodb, zaradi česar je več kot ugoden pri shranjevanju raznovrstnih predmetov.

Nekatere prednosti, ki jih prinese kartonska embalaža, so:

  • pomoč pri zaščiti blaga
  • vsestranskost in funkcionalnost
  • nizka teža
  • cenovna dostopnost (ena izmed najcenejših oblik embalaže)
  • vzdržljivost in trpežnost
  • enostavnost uporabe

Zaščita blaga, ki jo zagotavlja kartonska embalaža, je eden izmed glavnih razlogov, zakaj je tako pogosto uporabljena. Uporablja se jo v številnih primerih pakiranja: od selitve do shranjevanja izdelkov in pakiranja živilskih izdelkov. Lahka zasnova te embalaže pomeni, da je z njo enostavno rokovati v procesu transportiranja ali prenašanja. Pri embalaži iz kartona je ena izmed posebej ugodnih prednosti ta, da poskrbi za nižje stroške, saj je cenovno zelo ugodna.

Poleg vseh naštetih prednosti kartonskih embalaž je ena izmed večjih predvsem ta, da so okolju prijazne. Pogosto jih je mogoče ponovno uporabiti večkrat, ali pa jih reciklirati v nove izdelke. Če se podjetje odloči za izbiro embalaže iz kartona namesto drugih materialov, ki so bolj okolju škodljivi, se na ta način osredotočajo na bolj okolju prijazen pristop.

Izdelava kartonske embalaže po meri

Izdelava kartonske embalaže po meri

Pri naročilu kartonske embalaže je mogoča tudi možnost izdelave kartonske embalaže po meri. To vam omogočajo tudi pri podjetju Kego d. o. o., kjer se s takšno ponudbo popolnoma prilagodijo svojim kupcem in njihovim željam. Pri izdelavi kartonske embalaže po meri gre za vrsto embalaže, ki je od začetka unikatno prilagojena specifičnim potrebam posameznika ali podjetja.

Ne gre torej za uporabo standardne ali vnaprej izdelane kartonske embalaže, temveč za bolj prilagojeno in unikatno možnost, ki ustreza posameznikovim željam.

V podjetju Kego d. o. o., poleg izdelave kartonske embalaže po meri s svojo vrhunsko storitvijo zagotavljajo tudi kvalitetno embaliranje in kvalitetne izdelke za zadovoljstvo svojih kupcev. Kvaliteto pa nadgradijo še s certificiranostjo, saj je vsa njihova embalaža narejena iz certificiranih materialov. Ukvarjajo se z izdelavo embalaže iz kartona, kot so darilne embalaže, transportne embalaže, arhivske škatle, industrijske embalaže in še bi se našlo.

Z embaliranjem se poslužujejo maloserijske in kosovne proizvodnje, po dogovoru pa omogočajo tudi izdelavo večjih serij izdelkov iz embalaže. Svojim strankam ponujajo širok izbor različnih kartonskih embalaž – embalažo iz valovite lepenke in kartonasto, ki je lahko v naravni ali beli barvi ter uporabljajo troslojno (KŠ, 2K, BK, MIKROVAL) in petslojno (K2Š, BKŠ, ED2KŠ) embalažo.

Ponudba pa zajema tudi naročilo škatlic iz papirja in kartona, škatel za prehrano ali kartonski cekar. Oglejte si, kaj vse ponujajo in zagotovo boste našli nekaj za svoje potrebe ali za potrebe vašega podjetja. Izpolnite obrazec za povpraševanje, hitro vam bodo odgovorili.

Embaliranje - siva lepenka

Preberite si tudi...