Kartonska embalaža po meri

Kartonska embalaža po meri in ročna izdelava embalaže

by

Kartonska embalaža po meri dopušča varen transport ter preprostejše embaliranje in rokovanje z blagom. A optimalna zaščita blaga med prevozom ni vedno tako enostavna, kot se zdi. Logistika transporta mora namreč upoštevati vse od dolžine poti, možnih udarcev, vibracij do tega, kako bo teža tovora porazdeljena in tovornjak naložen.

Optimizacija obremenitve je ključnega pomena, še posebej za občutljiv material, kot so steklenice ali živilski izdelki. Po meri zasnovana embalaža za steklenice ter druga živila prepreči poškodbe ter vpliva na celovitost izdelka.

Karton je odlična izbira, saj je eden izmed najbolj vzdržljivih embalažnih materialov na trgu. Ponaša pa se tudi z izjemno nizko težo, ki vpliva na stroške pošiljanja in transporta. Ker je karton v primerjavi z drugimi materiali, poceni surovina, je izdelava po meri stroškovno učinkovita rešitev embaliranja.

Potrebujete transportno embalažo, a se vam zdi, da nimate dovolj informacij? Pišite nam preko kontaktnega obrazca in z veseljem vam bodo podali vse odgovore, ki jih potrebujete.

Kartonska embalaža po meri

Transportna embalaža in 5 najpomembnejših prednosti njene uporabe

Transportna embalaža po meri, prinaša številne prednosti, ki jih težko spregledamo. Inovativni in atraktivni dizajni ne poskrbijo le za privlačnost izdelkov, temveč tudi za prepoznavnost znamke. Spodaj smo zbrali nekaj najpomembnejših odlik, ki jih prinaša ročna izdelava embalaže.

 • Prilagojena oblika in velikost

Ob pogledu na embalažo si kupec ustvari prvi vtis o blagovni znamki. Transportna embalaža je tista, ki poskrbi za razliko med dolgotrajno zvestobo blagovni znamki ali enkratno uporabniško izkušnjo.

 • Zmanjšani stroški dostave

Nepotreben prazen prostor, ki nastane zaradi neustrezne embalaže, lahko večjim podjetjem zavzame tovornjak ali dva prostora. Terciarna embalaža po meri zniža stroške dostave ali poštnine ter podjetjem zagotovi znatne letne prihranke.

Kartonska embalaža po meri torej poleg optimizacije prostora pri skladiščenju zaradi vrste materiala (karton) predstavlja tudi najbolj stroškovno učinkovito in prijazno do okolja možnost pakiranja. Majhna teža škatel pa poenostavi shranjevanje, rokovanje in transport blaga.

Transportna embalaža
 • Širši obseg uporabe in zmožnost ohranjanja svežine

Ustrezno embaliranje pomaga izpolniti potrebe po zaščiti izdelkov tudi v eni izmed najbolj zahtevnih industrij. Prehrambni industriji. Škatle s svojo zasnovo in značilnostmi ohranjajo živilske izdelke sveže dlje časa.

 • Optimalna zaščita izdelkov

Kakovostna embalaža je prilagojena željam naročnika in potrebam produkta. Slednje je ključnega pomena za varnost izdelka. Standardizirane škatle pogostokrat ne ustrezajo dimenzijam oziroma obliki produkta. Neučinkovito embaliranje povzroči nastanek dodatnega prostora, ki omogoča premikanje produkta. Kartonska embalaža po meri zagotovi varnost produkta, podjetjem pa prihrani nepotrebne stroške vračil ter transportni prostor.

 • Prijaznost do okolja

Danes vse več podjetij išče embalažne rešitve, ki bi zmanjšale vpliv na okolje. Zasnova po meri zahvaljujoč certificiranim materialom ter reciklaži predstavlja vrhunsko rešitev. Karton je visokokakovostni, lahko razgradljiv material, ki ne pušča ogljičnega odtisa. Preden kupec embalažo dokončno zavrže uporabi za shranjevanje.

Embaliranje

Najboljše embaliranje, prilagojeno vašim potrebam

Transportna embalaža mora izpolnjevati številne kriterije. Mora biti robustna in vzdržljiva, a ne pretežka. Vsestranska in prilagodljiva, a okolju prijazna. Če k temu dodamo še ožji nabor zahtev posameznih industrij, se zdi, da je zasnova popolne škatle skorajda nemogoča.

V podjetju Kego d. o. o. se nenehno soočamo z izzivi najrazličnejših industrij in zanje uspešno izdelujemo kartonsko embalažo po meri. Da bi embalaža dosegala zastavljena visoka merila, gre njena zasnova skozi natančne procese inženiringa, oblikovanja, modeliranja in ocenjevanja. Prepričani smo, da lahko najdemo najboljšo rešitev embaliranja tudi za vas.

Pri zasnovi embalaže moramo najprej pomisliti na produkt. Kako ga bomo najbolje zaščitili? Prav tako je dobro vedeti, kam je blago namenjeno in kakšna bo njegova teža. Pošiljanje blaga v tujino namreč zahteva nekoliko kompaktnejšo embalažo, ki bo kljubovala številnim skladiščenjem, rokovanjem z blagom in transportom.

Kartonska embalaža po meri, tudi embalaža za steklenice

Ročna izdelava embalaže iz certificiranih materialov – na voljo tudi embalaža za steklenice

Transportna embalaža je v našem podjetju povsem prilagojena željam in potrebam strank. To nam omogoča lastna proizvodnja kartonske embalaže po meri, ki jo izdelujemo kosovno in maloserijsko, po dogovoru s strankami pa v večjih serijah.

Vsi izdelki naše proizvodnje so oblikovani iz certificiranih materialov (ISO 9001 sistem kakovosti, ISO 14001 sistem ravnanja z okoljem). Zasnovani so iz različnih vrst kartonov, ki dopuščajo izbiro pravokotne, kvadratne in okrogle oblike ter poljubne velikosti. Vizualna podoba škatle v beli ali naravni barvi je lahko izboljšana s potiskom. V naši ponudbi boste našli raznovrstne rešitve embaliranja, kot so:

 • Darilne škatle iz kartona, pri katerih je poudarek na privlačnem videzu, ki daje blagu unikatnost in prepoznavnost.
 • Kartonske cekarje

Kartonski cekarji hitro nadomeščajo plastično embalažo, saj so namenjeni večkratni uporabi. Primerni pa so tudi za poslovna darila.

 • Katonska embalaža za sadje

Transportna embalaža za sadje je zdravju in okolju prijaznejša alternativa, ki zahvaljujoč edinstveni zasnovi dopušča še embaliranje težjih živil. Ker so le ta v neposrednem stiku z embalažo, je poglavitno izbrati takšno, kjer ne bo nevarnosti za izločanje škodljivih snovi.

 • Kartonska embalaža za steklenice

Kartonska embalaža po meri opravlja dvojno funkcijo, saj vpliva na prepoznavnost blagovne znamke in zagotavlja osnovno zaščito. Premišljena in svojevrstna oblika brez težav nadomesti klasično darilno embalažo

 • Kartonska embalaža za hrano je oblikovana iz bele valovite lepenke (1,5 mm) certificirane za namene prehrambne industrije.
 • Škatle s potiskom

Funkcionalna, a vizualno izpopolnjena škatla je ključen del celostne grafične podobe podjetja in njegove zgodbe.

Ročna izdelava embalaže

Preberite si tudi...