Pena za blazine

Pena za blazine je odlična za oblazinjanje vseh vrst sedišč

by

Poliuretanska pena za blazine oz. drugače imenovana tudi PUR pena se danes uporablja na vseh možnih področjih. Je zelo udobna, zato jo uporabljamo kot peno za oblazinjenje sedežnih garnitur, vzmetnic, avtomobilskih sedežev, stolov in še in še. Peno za sedežne blazine lahko uporabljamo tudi v avtodomih, prikolicah, šotorih in jadrnicah, saj jo lahko razrežemo na različne oblike.

 

Pena za sedežne blazine v avtodomu ali prikolici

Pena za blazine iz poliuretana je odlična za blazine v avtodomu ali prikolici, saj se na potovanju želimo zares odpočiti. Peno za sedežne blazine lahko izrežemo na različne velikosti in oblike, izberemo pa lahko tudi njihovo debelino. Prednost poliuretanskih pen za oblazinjenje je tudi, da so zelo lahke, zato so še posebej primerne za avtodom, kjer smo s težo velikokrat zelo omejeni. Ker večina avtodomov spada med osebna vozila, je njihova največja dovoljena masa 3,5 tone, kar lahko zelo hitro presežemo. Prav tako je poliuretanske pene za oblazinjenje enostavno dvigniti in premakniti, kar pride posebej prav, če imamo pod sedišči prostore za shranjevanje.

Pene za blazine so odlična izbira tudi zato, ker lahko izbiramo med različnimi trdotami, kar pomeni, da lahko oblikujemo sedišče po svojih željah. Z raznimi lepimi prevlekami, bodo pene za sedežne blazine polepšale celoten prostor počitniškega vozila in ga naredile kot novega.

 

Pena za blazine na jadrnici

Prav tako kot v avtodomu, je tudi na jadrnici pomembno, da so sedišča in ležišča udobna, saj si le tako lahko med dopustom dobro odpočijemo. Podobno kot v avtodomu ali prikolici, lahko v ta namen uporabimo peno za oblazinjenje, ki jo lahko uporabimo v spalnicah ali osrednjem prostoru. Poleg tega, da je pena za blazine odlična za sedežne garniture, jo lahko uporabimo tudi za vzmetnice. Pena za blazine se lahko uporablja tudi za izdelavo spominske pene, kar je zagotovilo za dober spanec. Na jadrnicah pa omenjena pena za oblazinjenje pride še posebej prav, saj vzmetnice pogosto niso pravilnih oblik in jih ne moremo kupiti v katerikoli trgovini. Poliuretanska pena za blazine je tako najenostavnejša in najcenejša rešitev za vse, ki bi si na jadrnici želeli zamenjati vzmetnico ali pa jo uporabiti kot peno za sedežne blazine.

Pena za blazine vseh oblik

Pena za oblazinjenje sedežnih garnitur

Prav tako kot počitek na dopustu, je pomemben tudi popoldanski počitek. Ena izmed bolj zoprnih stvari je, ko bi se po službi radi spočili na sedežni garnituri na vašem vrtu, pa je le-ta preprosto neudobna. Pena za blazine je tako odlična rešitev, saj jo lahko na sedežno garnituro le položimo in jo ob morebitnem slabem vremenu odnesemo pod streho. Pena za sedežne blazine je primerna tako za oblazinjanje stolov, kot tudi klopi. Z lepo prevleko bo pena za oblazinjenje vašo sedežno garnituro naredila bolj udobno in jo še bolj poživela, zato ne bodite presenečeni, če jo bodo opazili vsi sosedje. Ker pa bo poleg tega še udobna, boste skoraj gotovo imeli kar naenkrat povečano število obiskov!

 

Pena za blazine v bolnišnicah

Kot že omenjeno, se peno za oblazinjenje uporablja tudi za vzmetnice. Spominska pena je namreč eden izmed tistih materialov, ki se telesu med spanjem najbolj prilegajo, zato je pritisk na vse dele telesa enak. Prav zato se na spominski peni za blazine telo najbolje odpočije. To je posebej pomembno pri bolnikih, ki dlje časa ležijo, saj lahko drugače pride do še dodatnih nepotrebnih bolečin. Na peni za blazine bodo pacienti v bolnišnicah bolje spali ter se tako odpočili po težkih operacijah.

 

Pena za blazine v avtomobilih

Čeprav je poliuretanska pena bolj znana kot pena za sedežne blazine, pa jo lahko zlahka uporabimo tudi v avtomobilski industriji. Tako kot pri vzmetnicah, je tudi v avtomobilu pomembno, da se pena za oblazinjenje avtomobilskega sedeža dobro prilega naši hrbtenici.V današnjem hitrem tempu življenja veliko časa preživimo na cesti, zato je dobro, da je naš sedež oblikovan iz kakovostne, morda malce trše, pene za blazine. Trši material bo namreč dlje časa ostal v prvotni obliki in se ne bo deformiral.

 

Uporaba pene za oblazinjenje tudi za druge namene

Poleg vseh naštetih namenov uporabe pa lahko peno za blazine uporabljamo tudi za druge namene. Dandanes je poleg avtomobilske in pohištvene industrije, uporabna tudi v gradbeni, prehrambeni, farmacevtski, obutveni panogi in še kje.

Ne glede na to ali bi radi uporabili peno za sedežne blazine, ali pa bi radi obložili svoj glasbeni studio, lahko peno za blazine dobite v podjetju Daibo. Le-ti že več kot 40 let ponujajo različne vrste pen. Med drugim ponujajo tudi PUR (poliuretansko) peno, ki jo režejo, preoblikujejo in izsekujejo. Tako vam bodo pri izbiri prave pene za sedežne blazine znali svetovati, katera debelina in trdota sta za vaše potrebe najprimernejši.  Svetovali vam bodo njihovo uporabo tudi kje, kjer je trenutno še ne uporabljajo, saj ji vsak dan dodajajo nove primesi in tako širijo nabor možnih uporab.

Preberite si tudi...