Na prvi pogled sta si rolka in longboard na las podobna

by

Longboard je šport, ki je zelo podoben rolkanju, le sama rolka se nekoliko razlikuje od tiste standardne rolke, ki jo poznamo že vrsto let. Ko se lotimo nakupa longboarda, je potrebno razmisliti in se o zadevah podučiti, nikakor pa ne smemo pustiti, da nas premami neučakanost in neizkušenost, saj se lahko v tem primeru zgodi, da bomo longboard kupovali dvakrat.

Najprej moramo vedeti, kaj si od longboarda sploh želimo in temu prilagoditi tudi izbiro deske same. Ker je ponudba opreme za longboard relativno velika, je za vsakega začetnika prvi nakup opreme relativno velik izziv in pametno je poprositi za nasvet že nekoliko bolj izkušenega rolkarja.

Longboard Mindless Tribal Rogue IV

Kam v Sloveniji po nakup longboarda? – V trgovino G Sport!

V trgovini G-sport ponujamo pestro ponudbo longboardov pa tudi drugih rolk. Zelo pogosto izbiro predstavlja Longboard Mindless Tribal Rogue IV, ki ga odlikuje klasična oblika Rogue. Njegova velikost znaša 96,35 x 24,75 cm. Longboard je narejen iz 7 slojnega javorja in ima kolesa v merah 70 x 42mm z ABEC 5 ležaji. Pohvali se lahko z nosilnostjo do 90kg. Velikokrat se stranke odločijo tudi za Minicruser longboard Meteor, dimenzije 73 x 25 x 1,2 cm, z ležaji ABEC 9. Težak je 2,8 kg, deska pa je izdelana iz izredno kakovostnih in trpežnih materialov. Longboard ima PU kolesa 6 x 4,5 cm trdote 78 A, z ležaji ABEC 9. Longboard deska je namenjena vsem izkušenim in rekreativnim športnikom, ki si želijo novih izzivov. Longboard Mindless Mandala navdušuje s svojo drzno zasnovo, zanj pa se odločajo tako profesionalci kot tudi rekreativci. Longboard ima subtilno obrnjen nos in kicktail rep v obliki črke V z nizkim podvozjem, zaradi česar je idealen za ulice in skate parke.

Minicruser Longboard Meteor

V trgovini G sport pa ne ponujamo le longboardov, pač pa se lahko pri nas odločite tudi za nakup dodatne opreme za rolke. Izbirate lahko med različnimi rezervnimi deli, kot so longboard koleščki, rezervna podvozja in drugi rezervni deli. Za vse dodatne informacije smo vam ves čas na voljo tako po telefonu kot tudi po e-pošti, veseli pa bomo tudi vašega obiska v napi trgovini, kjer se lahko o tem, katera longboard deska je prava za vas, prepričate v živo.

Preberite si tudi...