Hladilni gel za regeneracijo mišic

Hladilna krema je lahko v veliko pomoč pri različnih vrstah bolečine

by

Hladilna terapija je hiter in učinkovit način za obvladovanje lokalne bolečine ali vnetja ter pospeševanje zdravljenja poškodb mehkega tkiva. Hladilna krema ali gel je lahko nadvse učinkovito sredstvo za pomiritev obremenjenih, utrujenih, napetih in bolečih mišic, uporabno za športnike ali vse tiste, ki se veliko gibljejo in preživijo veliko časa na nogah. Z njim si lahko varno lajšamo bolečine na vseh delih telesa, tako na vratu in ramenih, kot na hrbtu in nogah, oziroma kjerkoli nas boli. Njegove izbrane sestavine po nanosu znižajo temperaturo kože in aktivirajo poseben živčni receptor iz skupine receptorjev za termo regulacijo, ki vpliva na signalizacijo in občutek bolečine. Po nanosu se povečata prekrvavitev in presnova na prizadetem delu telesa, mišice pa posledično sprostijo, kar lahko močno prispeva k okrevanju. Tosamina spletna trgovina in Bele prodajalne nudijo široko paleto gelov za mišice različnih blagovnih znamk.

Hladilni gel za mišice Ice Power

Ice Power je eden bolj znanih med blagovnimi znamkami hladilnih gelov. Gre za izdelek z dolgotrajnim učinkom, ki deluje na principu neprekinjenega izhlapevanja in zaustavljanja vročine. Temperaturo kože zniža za kar 5 – 7°C in deluje kot učinkovita terapija za lajšanje bolečine ter preprečevanje vnetja, brez posebnih stranskih učinkov za človeški organizem. Ta originalni hladilni gel ima širok spekter delovanja, saj s svojimi učinkovinami aktivira proizvodnjo endorfinov in spodbuja presnovo ter prekrvavitev, na mestu nanosa pa učinkovito blaži vnetja in lajša bolečine. Za dolgotrajen učinek hlajenja vsebuje eterično olje mentola. Uporablja ga lahko vsakdo, vključno z otroci in nosečnicami. Primeren je za lajšanje bolečin pri izvinih in nategih, mišični napetosti, udarninah, ponavljajočih se poškodbah zaradi napora, bolečinah v vratu, ramenih in hrbtu, bolečinah v sklepih, revmatičnih bolečinah, bolečinah otrok pri rasti, lajšanju in zmanjševanju oteklin, za pospešitev okrevanja po fizičnih naporih in poškodbah ipd. Ice Power se odlikuje po svoji enostavni uporabi. Na prizadeto mesto ga nanašamo v 3 – 6 urnih intervalih, ali po potrebi. Gel deluje najmanj 3 ure. Nanos lahko ponovimo večkrat dnevno in ga po potrebi uporabljamo tudi več tednov. Ko je vnetje odpravljeno, nadaljujemo z Ice Power grelnim gelom.

Tosamina spletna trgovina pa ima na voljo tudi Ice Power plus MSM gel, z vsebnostjo MSM (metil-sulfonil-metan), posebne žveplove spojine z majhnimi molekulami, ki jo najdemo v določenih vrstah hrane, kot so kava, čaj, zelenolistna zelenjava in različnih beljakovinah v človeškem telesu. Žveplo je eden tistih mineralov, ki so za človeka bistveni, vendar pa različna vnetja njegovo vsebnost v sklepih močno znižujejo. MSM se zelo pogosto uporablja za zdravljenje težav s sklepi, kot so artritis, artroza in tenosinovitis, saj zmanjšuje vnetja, pospešuje okrevanje, prav tako pa blaži simptome utrujenih ter bolečih mišic in sklepov, zmanjšuje vnetja in otekline, sprošča mišične napetosti, blaži bolečine ter pospešuje okrevanje po telesnih naporih.

Hladilni gel za mišice

Hladilna krema za mišice

Hladilna krema Pernaton učinkovito obnavlja celice in mišična tkiva. Njena Glavna sestavina je perna ekstrakt, ki ga pridobivajo iz posebne vrste morske školjke zaradi njegove vsebnosti glikozaminoglikanov, ki dovajajo tkivu potrebna hranila, hkrati pa odstranjujejo odpadne snovi iz vezivnih tkiv. Poleg tega pa vsebuje tudi eterična olja, ki dodatno pripomorejo k prekrvavitvi vezivnih tkiv, procesu njihovega obnavljanja ter pospešitvi presnove in mentol, ki poskrbi za blagodejno hlajenje na prizadetih območjih. Pernaton gel je primeren tako za ogrevanje pred, kot za blaženje mišične napetosti po športnih aktivnostih, pri čemer sprošča in regenerira tkiva.
V spletni trgovini Tosama najdemo tudi hladilni gel Fizio, izdelek blagovne znamke Koželj in Rapidcool podjetja Thermoline, z izvlečkom starodavnega indijskega drevesa boswellia serata, ki se v Indiji že stoletja uporablja za tradicionalno zdravljenje po načelih ajurvede. Rapidcool blaži bolečine v mišicah in sklepih ter boleče simptome vnetih sklepov. Pripomore k sproščanju mišične napetosti, zmanjšuje otekline, spodbuja okrevanje po telesnih naporih, primeren pa je tudi za zdravljenje tenosinovitisa in bolečin v hrbtnih mišicah ter lajšanje dolgotrajnih bolečin.

Hladilni gel Pernaton roll-on

Hladilni sprej

Če si želimo sredstva s takojšnjim učinkom, ki se nanaša nekoliko drugače, pa v Tosamini spletni trgovini, poleg hladilnih gelov, najdemo tudi hladilni sprej Mueller Coolant. Izdelek vsebuje snov, ki pri nanosu hitro izpari, za kar uporablja energijo kože, ki se tako v trenutku shladi. Na ta način pomaga zmanjševati oteklino in bolečino pri lažjih udarninah, oteklinah, mišičnih bolečinah, izvinih in izpahih. Mueller Coolant je povsem enostaven za nanašanje. Aplicira se ga z večkratnimi kratkimi nanosi, pršimo pa ga vsaj 10 cm stran od kože, kar je zelo pomembno, saj lahko v nasprotnem primeru pride do lokalnih ozeblin. Na posamezni del kože prav tako nikakor ne pršimo dlje kot 5 sekund.
Tudi Nexcare ColdHot COLD spray je hladilno pršilo z močnim hladilnim učinkom, ki v trenutku precej močno ohladi poškodovano mesto, namenjeno pred vsem za blaženje športnih poškodb, lajšanje bolečin, zmanjševanje oteklin pri izvinih in nategih ter blaženje bolečine zaradi utrujenih mišic. Pršilo se nanaša s pomočjo pršenja, iz razdalje vsaj 25 cm, največ 5 sekund. Nanašamo ga le na poškodovano mesto brez odrgnin ali odprtih ran, odsvetuje pa se tudi nanos na sluznico.

Preberite si tudi...