Prihranite pri sanaciji strehe in preverite ponudbo kakovostnih kritin

by

Razlogov za sanacijo strehe je kar nekaj, v glavnem pa so v zadnjih letih za poškodbe kriva huda neurja s točo, ki pustijo za seboj ogromno škodo. Poleg poškodb zaradi vremenskih ekstremov, opeke, strešniki in druge kritine dotrajajo ali pa so, še posebej v starejših zgradbah, zelo slabo izolirane. Stare strehe ne ustrezajo sodobnim standardom in so pogosto celo nevarne Vsaka kritina ima svoje specifike, ki jih je potrebno upoštevati pri prenovi in menjavi – tako je tudi pri sanaciji ravne strehe. Konstrukcija in izolacija ravnih streh sta drugačni kot pri strehah z velikim naklonom. Tudi izolacija zelene strehe mora biti izvedena drugače in zadostiti posebnim standardom, ki so zanje potrebni in zahtevani. Sanacijo strehe je potrebno izvesti pravočasno, saj se na ta način prepreči škoda, ki bi jo povzročilo zamakanje v zgradbo. Njena izvedba je sestavljena iz več faz, katere je potrebno po korakih premišljeno izvesti. Vedeti je treba, da je sanacija strehe precejšen finančni zalogaj, zato je potrebno izbrati ponudnika s konkurenčno ceno in preveriti njegove reference. V našem podjetju smo se odločili pomagati ljudem, ki so jih vremenske ujme prizadele z različnimi akcijami. Prav tako smo povezani s krovci in kleparji, ki svoje storitve opravljajo kvalitetno in hitro ter so s ceno za menjavo strehe vedno razumni.

Zelena streha postaja v svetu in doma vse bolj trendovska in zaželena

Čeprav so zelene strehe uporabljali že v rimski dobi, so te doživele preporod v zadnjih nekaj letih in postale izjemen trend v moderni arhitekturi. Staro načelo je bilo, da naj bi vsaka zgradba vrnila naravi nekaj tistega, kar ji je odvzela, vendar se dolga leta tega ni nihče držal. Danes, ko se vse vrača k naravnemu, pa so zelene strehe še posebej v mestih, zelo zaželene. Če so te dobro načrtovane in je njihova izvedba pravilna, imajo veliko pozitivnih lastnosti, zato se mnogi, ki potrebujejo sanacijo strehe zanimajo za izvedbo v praksi in o možnostih ozelenitve svojih domov ali podjetij. Zelena streha podaljšuje življenjsko dobo strehe, saj jo ščiti pred UV sevanjem, neurji, točo – poleti hladi, pozimi greje, torej je odličen izolator. V velikih mestih so zelo zaželene, saj preprečujejo pregrevanje, rastline pa nase vežejo prah iz ozračja in škodljive izpuste. Tako zelene kot ostale ravne strehe, potrebujejo kakovostno izolacijo, ki mora zagotoviti stoodstotno tesnjenje, prav tako pa mora biti dobro izvedeno odvodnjavanje. Deževnica mora obvezno odtekati. V naši ponudbi lahko najdete različne tipe trapeznih pločevin, z različnimi višinami in oblikami valov. Kritine so nosilne, izjemno močne in imajo dolgo življenjsko dobo. Pogledate si lahko tudi ostale elemente, ki so potrebni za vrhunsko izolacijo ravne strehe, razne folije in celo semena trajnic, ki bodo ozelenila vaš relaksacijski kotiček.

Zelena streha

Zakaj je izolacija ravne strehe tako pomembna?

Vrste izolacij se med seboj razlikujejo glede na kritino. Pri ravnih strehah boste najpogosteje našli hidro pod termoizolacijsko plastjo, saj jo ta še dodatno ščiti pred segrevanjem, kar pa je v zadnjih časih zelo dobrodošla lastnost. Ne pustite se prestrašiti dvomljivcem, ki pravijo da bo ravna streha hitro zamakala in boste slej kot prej potrebovali njeno sanacijo. Sodobni materiali kot so sintetične oz. elastomerne folije, bitumenski varilni trakovi in drugi sestavni deli bodo z uporabo novih tehnik in profesionalno izvedbo, omogočile vaši strehi dolga leta življenja, vam pa brezskrbnost in varnost. Posebno pozornost je potrebno nameniti odvajanju vode, saj mora deževnica sproti odtekati, prav zato ravne strehe niso čisto ravne – imajo namreč najmanj dvoodstotni padec. Ker voda mora nekam odteči, se vgrajujejo posebni požiralniki, ki so v skladu s standardi strateško nameščeni po površini. Koliko jih bo in kje, določi strokovnjak glede na velikost strehe. Hidroizolacija ravne strehe mora biti izvedena najmanj v dveh plasteh in dobro privarjena na podlago. Da bo zgradba energetsko varčna, je potrebno pomisliti tudi na kakovostno toplotno izolacijo ravne strehe, ki bo v vročih poletnih mesecih zadrževala vročino zunaj, v zimskih pa bo imela čim manjše toplotne izgube. Njene plasti morajo tvoriti popolno celoto, kar bo preprečilo razvoj plesni, prav tako pa se ne bodo ustvarjali toplotni mostovi. Toplotna izolacija ravne strehe ne sme biti vpojna, mora pa biti odporna na določen pritisk. Če se odločate za sanacijo in vas zanima ravna streha, pomislite na to, kaj vse boste z njo pridobili – odlično izkoriščeno mansardno in dodaten prostor na vrhu zgradbe.

Sanacija strehe

Cena menjave strehe je konkurenčna – pokličite nas in preverite

Cena menjave strehe se razlikuje od krovca do krovca in razlike so včasih res nerazumljivo velike. Že pri sami nabavi materiala, je pri sanaciji strehe mogoče veliko prihraniti, zato je priporočljivo ponudbo res dobro preveriti in preračunati vse detajle, ki običajno nanesejo več kot bi pričakovali. Pri nas se trudimo, da cena menjave strehe ostaja v normalnih okvirjih, saj vemo, da je to poleg obnove fasade največji strošek, ki ga je deležen lastnik objekta. Tudi izvajalci del s katerimi sodelujemo, so poznani kot cenovno ugodni, ki svoje delo opravljajo z vso resnostjo ter kvalitetno in hitro kot je le mogoče. Pokličite nas ali nam pišite za dodatne informacije. Z veseljem vam bomo svetovali.

Preberite si tudi...