Umetnostne drsalke

Katere drsalke kupiti – hokejske drsalke ali umetnostne drsalke?

by

Zima je pred vrati in kot vsako leto se nam znova in znova ponuja priložnost, da se preizkusimo v obilici zimskih športov, ki so nam v tem hladnem letnem času na voljo. Eden izmed najbolj priljubljenih športov dan danes je drsanje. Drsamo lahko v dvoranah ali na odprtih drsališčih (kar bo letos zaradi epidemije še posebej zaželeno), vsekakor pa si mora vsak ljubitelj drsanja slej kot prej omisliti svoje drsalke. In tukaj se velikokrat znajdemo pred vprašanjem, katere drsalke kupiti.

Ker se v podjetju G Sport zavedamo, da odločitev o tem nikakor ni enostavna, vam bomo z veseljem pomagali odgovoriti na nekatera vprašanja, ki se vam pred nakupom drsalk najverjetneje pojavljajo. Preden se vprašamo katere drsalke kupiti, je verjetno dobro, da odgovorimo tudi na vprašanje, zakaj je bolje imeti lastne drsalke, kot si le-te izposojati. Prvi razlog za nakup lastnih drsalk je vsekakor higiena. Če bomo imeli lastne drsalke, jih bomo vedno obuvali le mi, možnost za okužbo z različnimi neprijetnimi stanji (kot so na primer glivice) pa se tako zelo zmanjša. Poleg tega bomo z lastnimi drsalkami dosegli, da nam bodo le-te točno prav, med aktivnostjo nas ne bodo tiščale, drsanje pa bo tako prijetnejše. Poleg tega bomo točno vedeli, kaj lahko od drsalk pričakujemo, drsanje pa bo posledično tudi varnejše.

Hokejske drsalke

Katere so razlike med umetnostnimi drsalkami in hokejskimi drsalkami?

Sedaj se lahko premaknemo na vprašanje katere drsalke kupiti. Največkrat kolebamo predvsem med drsalkami za umetnostno drsanje in hokejskimi drsalkami. Katere drsalke za drsanje kupiti je odvisno predvsem od načina našega drsanja. Drsalke za umetnostno drsanje so namenjene tako ženskam kot tudi moškim. Na sprednjem delu rezila imajo izrazit nazobčan zaključek. Na zadnjem predelu kline je ta zaključek raven. Začetnikom velikokrat povzroča težave prav sprednji del, saj vas lahko ob nepravilnem položaju noge kar hitro spravi na kolena. Drsalke za umetnostno drsanje so natančnejše in preciznejše, so pa tudi nekoliko težje za učenje drsanja.

Hokejske drsalke bi lahko orisali kot nekoliko bolj vsestranske. V izhodišču so namenjene hokejskim igralcem in so sestavljene iz kombinacij različnih materialov. Vendar kljub njihovemu prvotnemu namenu predstavljajo zelo pogosto izbiro rekreativnim drsalcem, saj so prilagodljive in omogočajo udobno vožnjo.

Če ste začetnik, je torej vsekakor bolj modro izbrati hokejske drsalke, razen če veste, da se želite v nadaljevanju ukvarjati z umetnostnim drsanjem. Če pa se odločite, da boste drsali umetnostno, je seveda potrebno kupiti prave drsalke, ki naj bodo udobne in prijetne, ponujajo pa naj tudi zadosti opore, da se bomo lahko med različnimi elementi trdno obdržali na podlagi.

Preberite si tudi...