Kateri pripomočki za jogo so med vadbo najpogosteje uporabljeni?

by

Joga je vadba, ki jo izvajajo skoraj vse generacije po vsem svetu. Joga je za nekoga lahko predmet sprostitve, za druge je vadba, vendar je dejstvo, da je joga pravzaprav oboje. Z njo bomo učinkovito okrepili telo in duha, povečali bomo mišični tonus, poleg tega pa bomo poskrbeli tudi za dobro gibljivost našega telesa.

Kako med pestro ponudbo izbrati joga podlogo, ki bo najbolj prava za nas?

Joga podlogaTako kot pri vsakem športu tudi pri jogi uporabljamo različne pripomočke, ki nam pomagajo pri izvajanju vadbe. Pripomočki za jogo se med seboj precej razlikujejo. Eden izmed najbolj prepoznavnih pa tudi skoraj nujni pripomočkov za jogo, je joga podloga. Pri izbiri podloge nemalokrat naletimo na veliko vprašanj. Potrebujemo debelejšo ali tanjšo joga podlogo? Iz česa naj bo joga podloga izdelana? Kako velika naj bo? Dejstvo je, da so velikosti standardne, vsekakor pa se lahko odločimo tudi za podaljšano joga podlogo, če ocenimo, da jo potrebujemo. Zatakne se lahko tudi pri debelini podloge. Če je podloga tanjša, nam bo to vsekakor omogočala bolj kakovostno izvajanje asan v stoječem položaju, saj bomo na tanjši podlogi bolje lovili ravnotežje, debelejša joga podloga pa nam lahko tukaj nemalokrat povzroča težave. Vendar je na pre tanki joga podlogi izvajanje asan v sedečih položajih ali na kolenih včasih nekoliko manj udobno – to težavo pa lahko zelo enostavno rešimo tako, da pod kolena položimo brisačo, ki jo uporabljamo med vadbo. Najbolje je, da nekaj podlog preizkusimo in se nato odločimo za tisto, ki nam najbolj ustreza.

Poleg joga podloge, se med vadbo uporabljajo tudi drugi pripomočki za jogo. Široko uporabljane so tudi joga kocke, ki poskrbijo, da enostavneje in pravilneje izvajamo določene asane. Seveda pa si lahko tisti, ki se z jogo ukvarjajo že dolgo časa s pomočjo joga kock nekatere vaje otežijo in tako poskrbijo za konstanten napredek.

Pestra ponudba pripomočkov za jogo v trgovini G Sport

V trgovini s pripomočki za jogo G sport vam ponujamo številne produkte, s katerimi boste vadbo joge popestrili in jo naredili bolj kakovostno. Vso ponudbo pripomočkov za jogo si lahko ogledate na naši spletni strani, seveda pa smo vam v primeru vprašanj ves čas na voljo tudi po telefonu ali po e-pošti.

Preberite si tudi...