pribor za žar

Pribor za žar BBQ v kovčku za še več zabave s prijatelji in družino

by

Pribor za žar je nepogrešljiva oprema poleti, ko se vonju pečenih dobrot pridružijo prijatelji in družina, smeh ter odlično vreme. Marsikdo si pomladi, poletja ali celo jeseni brez peke na žaru niti ne zna predstavljati. Zagotovo pa je vsako ustvarjanje na vročem »grilu« hitrejše in bolj profesionalno s pravim orodjem.

Če želimo izgledati kot pravi žar mojster, ki vihti orodje nad žarom, potrebujemo za to tudi odličen komplet pribora za žar, s katerim nihče ne bo dvomil v vaše sposobnosti.

Pribor za žar, ki je kakovosten, bo z vami še dolga leta, zato je pametno vanj investirati nekaj več denarja, saj vam lahko poceni pribor za žar hitro zarjavi, zaradi česar ga boste morali kmalu zavreči. Sploh če ste reden uporabnik žara in je vaš komplet pribora za žar pogosto izpostavljen vročini in čiščenju, si je bolje zagotoviti pribor za žar iz nerjavnega jekla.

pribor za žar v kovčku

Pribor za žar: kaj vse potrebujete?

Komplet pribora za žar lahko obsega zgolj 2 artikla ali pa je sestavljen iz več kakor 27 izdelkov. Pri izbiri ustreznega pribora za žar, v kovčku ali posamezno, razmislite o tem, katere izdelke pri delu z žarom najbolj potrebujete. Nek osnovni komplet pribora za žar je sestavljen iz lopatice ali spatule, vilice ter ščipalke oziroma prijemalke.

Z lopatko lahko odlično obračate hrano na žaru, vilice poskrbijo za natančno nabadanje, s kakovostno prijemalko pa lahko pozabite na težave, ko vam hrana nenadno pade na tla zaradi slabega oprijema. Razširjeni žar pribori nato vsebujejo še čopiče za mariniranje, nabodala, krtačo za čiščenje žara, predpasnik in rokavico in druge dodatke, ki vam olajšajo delo za žarom.

Pri izbiri ustreznega pribora za žar je najbolje premisliti, katera so tista orodja, ki jih redno uporabljate. Imejte pa tudi v mislih, da bo cenovno veliko ugodneje, če kupite komplet pribora za žar, kakor če kupujete artikle posamezno, saj je v kompletu pribora za žar pogosto vštet že nek popust.

 

Komplet pribora za žar v kovčku za lahko prenašanje naokoli, kamorkoli

Obstajajo tudi kompleti pribora za žar v kovčku, s čimer bo prenašanje orodja za peko na žaru veliko lažje in enostavnejše. Namesto, da imate žar pribor raztresen po različnih koncih doma ali v avtu, kjer je izpostavljen potencialnim poškodbam in lahko še kaj izgubite, je komplet pribora za žar v kovčku veliko varnejša in enostavnejša izbira.

Komplet pribora za žar v kovčku poskrbi za kompaktnost in prihranek prostora doma ali na potovanju, poleg tega pa žar pribor odlično ščiti pred neželenimi odrgninami in drugimi poškodbami. Če se odpravljate na morje z družino ali na počitnice s prijatelji in želite uživati ob okusno hrustljavi, na žaru pečeni, hrani, lahko s kompletom pribora za žar v kovčku enostavno organizirate vse izdelke, ki jih potrebujete s seboj.

Na spletni strani podjetja Bal najdete 6 in 27-delni komplet pribora za žar v kovčku vrhunske kakovosti, ki je narejen iz človeku in okolju prijaznih materialov. 6-delni komplet pribora za žar vključuje lopatko, nož za meso, vilice, prijemalko, ščetko za mariniranje in priročen kovček za shranjevanje. S takim kompletom pribora za žar boste preprosto dosegli čudovite jedi na žaru tudi, če niste žar mojster. Če pa imate nekoliko višje zahteve, ko ste za žarom, pa priporočamo 27-delni komplet pribora za žar v kovčku.

Poleg zgoraj omenjenih pripomočkov ima 27-delni pribor za žar še krtačo za čiščenje žara, štiri nabodala, pet kompletov jedilnega pribora (vilic in nožev) ter solnico in posodo za poper. Oba pribora za žar sta sestavljena iz nerjavečega jekla in sta tako dobro odporna proti rji in koroziji. Vsi ergonomski ročaji žar pribora so tudi toplotno odporni in se jih zlahka obesi, prav tako pa lahko vse pripomočke pribora za žar brezskrbno operete v pomivalnem stroju.

Preberite si tudi...