Dnevni vložki za celodnevno udobje

Kakšni higienski vložki so najboljši?

by

Mesečno perilo je nekaj, kar ženske spremlja dobršnji del življenja. Uporaba higienskih vložkov je zato za večino obvezna vsaj tri do šest dni v mesecu. Mnogo žensk se niti ne zaveda, da ni vseeno, katere damske vložke uporabljati. Vsekakor nam ugodna cena ne bi smela biti edini kriterij.

Izbira, kakšne higienske vložke bomo uporabljali, vsekakor ne bi smela biti prelahka. Dobro moramo razmisliti, katere damske vložke bomo nakupili. Vsi namreč niso enako kakovostni. Zakaj je kakovost ženskih vložkov tako pomembna? Vedeti je treba, da je zaradi neposrednega stika z vagino in menstrualno krvjo ta izdelek precej delikaten. Kakršnekoli nevarne snovi v vložkih namreč lahko na tak način preidejo neposrednjo v krvni obtok. To pa lahko povzroča številne blažje pa tudi hujše zdravstvene težave.

Žal vse preveč žensk damske vložke izbira na podlagi čim nižje cene, ker zmotno mislijo, da so vsi vložki za ženske med sabo podobni. Vendar to ni res. Pomembno je, da izberete take higienske vložke, ki ne vsebujejo škodljivih snovi ali pa so te prisotne v kar najmanjši meri.

 

Damski vložki iz organskega bombaža kot najboljša izbira

Kot material za ženske vložke se najbolje obnese bombaž. Še toliko bolje pa je, če gre za organski bombaž. Ta je proizveden in certificiran skladno z ekološkimi kmetijskimi standardi. Organski bombaž ni le super material za ženske higienske vložke, ampak je poleg tega tudi njegova proizvodnja prijazna do okolja. Ohranja namreč zdravo okolje, ekosistem in čisto vodo.

Lastnosti higienskih vložkov iz organskega bombažaVložki za ženske iz organskega bombaža v precejšnji meri zmanjšujejo draženje in trenje. Njihova prednost je v tem, da ne spreminjajo pH vrednosti sluznice in kože. Pripomorejo k temu, da zrak lažje kroži, koža pa lažje diha. Organski bombaž kot material za ženske vložke je mehak in nežen. Odlikuje ga visoka stopnja vpojnosti.

Ženski higienski vložki iz organskega bombaža so izdelani iz daljših, močnejših, odpornejših in kakovostnih vlaken. Tak bombaž je do kože bolj prijazen, mehkejši, nežen in ima kemično neoporečno sestavo. Prav tako ne vsebuje alergenov, kar je velika prednost.

Higienski vložki iz organskega bombaža so precej zračni, udobni in dobro vpijajo vlago. Poleg tega preprečujejo iritacijo in omilijo simptome vnetij in alergiij.

 

Damski vložki Natura Femina spadajo med najbolj kakovostne

Natura Femina Organic je najprestižnejša blagovna znamka podjetja Tosama. Pod njenim okriljem so vložki in tamponi, primerni za različno intenziteto krvavitve. Ženski vložki Natura Femina zagotavljajo diskretnost, zanesljivost, mehkobo in udobje. Vsebujejo inovativno vpojno jedro, ki zagotavlja do polovice večjo vpojnost kot pri drugih higienskih vložkih.

Na površini ženskega vložka se nahajajo razporeditveni kanali z usmerjevalnim sistemom. Ti poskrbijo za hitro vpijanje in enakomerno porazdelitev tekočine od jedra proti zunanjemu delu. Vrhnji sloj in vpojno jedro ženskega vložka sta narejena iz 100-odstotnega organskega bombaža.

 

Panty – Liner Natura Femina Organic higienski vložki

Tovrstni higienski vložki so namenjeni vsakodnevni uporabi, če potrebujemo zaščito pred belim tokom, šibko menstruacijo ali pa hkrati s tankimi damskimi vložki uporabljamo še higienske tampone.

Tudi ti ščitniki perila so izdelani iz 100-odstotnega certificiranega organskega bombaža. So ravno prav oblikovani, da se odlično prilegajo spodnjemu perilu. Vrhnji sloj in jedro sta sicer izdelana iz 100-odstotnega organskega bombaža, kanali in zaporna folija pa iz koruznega škroba.

 

Je bolje izbrati tampone ali ženske vložke?

Ženski higienski vložkiŠtevilne predstavnice ženskega spola se sprašujejo, kaj je boljša izbira; tamponi ali vložki. Enoznačen odgovor na to vprašanje je težko dati. Dejstvo je, da enim ženskam bolj ustrezajo tamponi, drugim higienski vložki. Vseeno pa so za vsakodnevno rabo bolj priporočljivi ženski higienski vložki. Ti namreč ne vstopajo direktno v vagino, zato so možnosti zapletov manjše, prav tako morebiten vstop škodljivih snovi.

V vsakem primeru – če kupujete higienske vložke ali tampone pa je bistveno, da so ti izdelani iz kakovostnega in čim bolj naravnega materiala; najbolje iz bombaža. Ponoči se uporabo tamponov vsekakor ne priporoča, kar naj tudi sicer v vagini ne bi bili več kot 4 ure. Včasih pa so nepogrešljiva opcija v primerjavi z damskimi vložki, saj jih lahko uporabljamo tudi v vodi. Prav pa lahko pridejo tudi, če nismo bele hlače in ne želimo, da je vložek viden.

Vsekakor izbira vložkov za ženske ne bi smela biti nepremišljena. Sicer so lahko po dolgotrajni uporabi vidni vplivi na naše zdravje. Poskrbite torej, da boste preverili, če so higienski vložki, ki jih nameravate kupiti res iz naravnega materiala – najbolje iz organskega bombaža. Natura Femina je kot kakovostna slovenska blagovna znamka vsekakor vredna zaupanja, saj skrbi za to, da svojim strankam ponudi kar najboljše izdelke.

Preberite si tudi...