Uhajanje urina je vedno neželeno

Uhajanje urina omilite z vložki za inkontinenco

by

Uhajanje urina oziroma urinska inkontinenca je težava, s katero se sooča velika večina odraslih žensk. Do inkontinence pride zaradi različnih vzrokov, kot so prevelika telesna teža, porod, dvigovanje bremen ali fizično naporno delo, lahko pa tudi brez posebnega vzroka, ko mišica začne popuščati. Prav gotovo je to ena izmed zelo neprijetnih težav, saj lahko rahlo uhajanje urina povzroči skoraj vsaka aktivnost, ki jo izvajamo – bodisi smeh ali kašelj, hoja v hrib, spolni odnosi ali pa že nek ‘napačen’ premik. Prav zato je pomembno, da se ob uhajanju urina oseba ne počuti preveč neprijetno, pri čemer pomagajo vložki za inkontinenco, ki jih lahko kupite v Tosami. Gre za bombažne predloge, ki hitro vpijejo tekočino, odpravljajo neprijeten vonj in obenem poskrbijo, da se vaša koža ne vname.

 

Urinska inkontinenca in vzroki za nastanek

Do uhajanja urina lahko pride zaradi različnih razlogov. Gre za težavo popuščanja mišice, ki zapira mišice medeničnega dna, kar povzroči, da se ustvari pritisk na mehur, posledica pa je uhajanje urina. Kot že omenjeno pride do tega zaradi različnih razlogov, dejstvo pa je, da inkontinenca človeku oteži življenje včasih tudi do te mere, da se osebe začnejo zapirati vase. Osebe z inkontinenco se začnejo izogibati druženju, raznim dogodkom, ne upajo piti nobene tekočine na zabavah in pogosto kmalu odidejo iz raznih praznovanj. Stresno je predvsem to, da osebe na uhajanje urina nimajo prav nobenega vpliva, niti urina ne zmorejo zadržati. Inkontinenca pa se pojavi ob vsaki najmanjši obremenitvi telesa – pri telovadbi, smehu, napenjanju, teku, spolnih odnosih, priklanjanju in vstajanju.

Vse naštete vsakdanje aktivnosti povzročajo inkontinenco, kar osebi s to težavo onemogoča normalno življenje. Prav zato je pomembno, da okrepimo mišice medeničnega dna s Keglovimi vajami, neprijeten občutek pa odpravimo z uporabo vložkov za inkontinenco, ki jih lahko kupite v naši Beli štacuni. Predloge so izdelane tako za ženske kot tudi za moške, ki lahko prav tako trpijo zaradi urinske inkontinence.

uhajanje urina

Kako lahko odpravimo težavo z uhajanjem urina?

Za odpravo te neprijetne težave lahko veliko naredimo sami. Pomembno je, da okrepimo mišice medeničnega dna s treningom (Keglove vaje), precej pa lahko pripomore tudi izguba odvečnih kilogramov, ki so lahko vzrok za naše težave. Dostikrat se uporablja tudi električne stimulatorje, ki so vstavljeni v vagino, veliko žensk pa se poslužuje tudi vaginalnih uteži. Pri nekaterih izjemah je potreben operativni poseg, čemur se poskušamo izogniti s prej naštetimi metodami. Pomembno je, da osebe z urinsko inkontinenco ne začnejo zmanjševati vnosa tekočine, saj na ta način lahko pride do dehidracije, lahko pa tudi do okužbe sečil. V vsakem primeru skrbite za zadostno hidracijo, saj le-ta ne vpliva na uhajanje urina.

 

Vložki za inkontinenco

V Tosami smo za vas izdelali 100% bombažne predloge za inkontinenco, ki hitro vpijejo tekočino, vaši koži pa omogočijo, da zadiha. Z našimi vložki se boste izognili vnetju kože, do česar lahko pride pri uporabi predlog, ki so narejene iz materialov, ki koži ne dovolijo dihati. Obenem je pomembna primerna vrednost ph. Uporaba vložkov za inkontinenco je zelo enostavna. Preprosto odlepite papir, pod katerim je lepilni trak, ki vam omogoča namestitev vložka na vaše spodnje perilo in skrbite za redno menjavo. Pomembna je tudi nega kože in intimnih predelov, pri čemer se izogibajte izdelkom, ki vsebujejo umetne dišave in barvila. Naši vložki za uhajanje urina so zračni, udobni in funkcionalni. Ob uporabi vložkov se lahko poslovite od neprijetnih vonjav, obenem pa so vložki odlična zaščita pred uhajanjem urina na vaše spodnje perilo.

Veliko žensk ne ve, da vložki za inkontinenco sploh obstajajo. V takšnih primerih se ženske poslužujejo vložkov za menstruacijo, ki pa za inkontinenco niso tako primerni. Razlika je v tem, da ženska med menstruacijo izgubi okoli deciliter krvi, količina izločenega urina pa je veliko večja – tudi do 7 decilitrov na dan. Razlika torej ni v materialu – saj naj bi bili tudi vložki za menstruacijo narejeni iz bombaža, temveč v vpojnosti, ki je pri vložkih za inkontinenco veliko večja.

Moški vložki za inkontinencoŽenski vložki za inkontinencoEko bombažni vložki za inkontinenco

 

Najboljši izdelki v boju z inkontinenco

Kot omenjeno, je bistvenega pomena za samozavest in dobro počutje nakup vložkov za inkontinenco, ki bodo poskrbeli, da lahko nemoteno izvajate vse življenjske aktivnosti in obveznosti, brez strahu pred uhajanjem urina. Vpišite se na vadbo na prostem, se sproščeno smejte in uživajte ob kozarcu vina na zabavi ter brezskrbno izvajajte vse ostale aktivnosti, ki jih prej zaradi neprijetnega občutka niste mogli. V Tosami pa vam z veseljem predstavimo tudi vaginalne kroglice, ki krepijo mišice medeničnega dna, obenem pa lahko izboljšajo tudi vaše intimno življenje.

V naši trgovini lahko izbirate tudi med izdelki za intimno nego, ki bodo poskrbeli za zdravje vaše kože. Izbirajte še med ostalimi proizvodi, ki bodo odpravili neprijetnosti ob težavah z rahlim uhajanjem urina, kot so nepremočljive podloge za spanje v različnih dimenzijah, vpojne hlačke za tiste bolj aktivne posameznike, krpice za nego, krpa za umivanje in še mnogi drugi izdelki, ki bodo olajšali vaše življenje.

Preberite si tudi...