Fotovoltaika

Iščete sončne celice za vaš vikend? Sončna elektrarna za izkoristek sončne energije

by

Si želite samooskrbe z električno energijo na vašem vikendu? Odlično rešitev za vas predstavljajo sončne celice. Za montažo sončne elektrarne za vikend se obrnite na podjetje Solar LCR, kjer vam bodo zagotovili najbolj kakovostne sončne celice in pomagali na poti do samooskrbe z električno energijo. Sončne celice za vikend za samooskrbo predstavljajo lasten brezplačen vir energije za pokritje domačih potreb po električni energiji v njeni predvideni življenjski dobi 30 let in več.

 

Prednosti sončne elektrarne

Sončna energija je prevzela vodilno vlogo med splošnimi viri zelene oziroma obnovljive energije. Obstaja veliko prednosti sončne energije, kot je na primer njena dostopnost do večine lastnikov stanovanj, hiš in ostalih objektov in njena vse večja cenovna dostopnost. Stroški nakupa in montaže so sicer še vedno dokaj visoki, vendar obstajajo številni skladi na podlagi katerih lahko pridemo do ugodnih subvencij za nakup naših sončnih celic za vikend. Tukaj je nekaj glavnih prednosti sončne elektrarne:

 1. Prihranki s sončno energijoPrihranek denarja: sončna elektrarna za vikend za lastno uporabo močno zmanjša mesečne stroške, saj ste, če pridelate dovolj električne energije za vaše potrebe, dolžni plačevati le stroške fiksnih postavk, ki pa niso vezani na porabo električne energije. Poleg tega z montažo sončnih celic dosežete neodvisnost od tržnih nihanj cen električne energije in gospodarsko – političnih dogajanj.
 2. Okolju prijazen sistem: sončna elektrarna ne proizvaja toplogrednih plinov, zato nima škodljivega vpliva na okolje. Gre za proizvodnjo električne energije iz okolju prijaznega obnovljivega vira, ki zmanjšuje škodljive emisije CO2.
 3. Energetska neodvisnost: domača sončna elektrarna prinaša privilegij lastne energetske neodvisnosti, saj imamo tako elektriko ves čas na voljo. Iz tega razloga se lahko na našem vikendu marsikatere dejavnosti lotite popolnoma brezskrbno.
 4. Enostavna in neinvazivna montaža: sončno elektrarno oziroma solarne panele je najbolj priporočljivo namestiti na streho vašega vikenda, saj v tem primeru ne zahteva gradbenega dovoljenja.
 5. Dolga življenjska doba: domače sončne elektrarne imajo zelo dolgo življenjsko dobo, saj naj bi brez večjih okvar delovale okoli trideset let. To pomeni, da boste z izjemo začetne investicije naslednjih trideset let skoraj brez stroškov plačila električne energije.

 

Zakaj se odločiti za samooskrbo s solarnimi paneli?

Sončna elektrarna in solarni paneli za samooskrbo so primerni za vsakogar, ki ima pravilno orientirano streho. Optimalen izkoristek boste namreč dosegli, če je streha vaše hiše ali vikenda obrnjena proti jugu. Primerni sta tudi orientiranosti na zahod in vzhod, vendar bo izkoristek sončne energije v tem primeru nekoliko manjši. Velikost sončne elektrarne za samooskrbo ni odvisna samo od velikosti in orientacije strehe, pač pa tudi od moči varovalk. Pri tem se morate zavedati, da je električna energija, pridobljena z napravo za samooskrbo, namenjena izključno pokrivanju lastnih potreb. Dimenzioniranje sončnih celic je tako eden ključnih faktorjev za smotrnost naložbe. Ob neustrezno dimenzionirani sončni elektrarni se lahko povračilna doba naložbe znatno poveča.

Montaža sončnih celic

Izdelava sončnih celic za vikend

Izdelava sončnih celic za vikend poteka tako, da najprej izberemo ustrezno mesto, kjer bo stala sončna elektrarna. Če se odločite za streho ali fasado, ne boste potrebovali gradbenega dovoljenja, ki ga sicer zahteva gradnja sončnih celic. Cena investicije v gradnjo sončne elektrarne bo tako dosti nižja. Gradnja sončnih celic za vaš vikend, poteka z upoštevanjem najstrožjih varnostnih standardov, obenem pa v podjetju Solar LCR stranke seznanijo z vsemi določili, ki jih mora upoštevati pri uporabi sončne elektrarne. V podjetju LCR so z vami skozi celoten proces izdelave sončne elektrarne oziroma solarnih panelov, kamor spadajo:

 • ideja o izdelavi sončnih celic za vikend
 • ogled objekta in izvedba meritev z dronom
 • priprava končne ponudbe
 • projektiranje in dimenzioniranje
 • priklop sončne elektrarne
 • ureditev potrebne dokumentacije
 • priklop sončne elektrarne s strani pristojnega elektro podjetja
 • oddajanje vloge za nepovratna finančna sredstva na eko skladu.

Preberite si tudi...