Pripomočki za žar

Pripomočki za žar, ki vam bodo peko na žaru zares olajšali

by

Pripomočki za žar so na pikniku z družino ali prijatelji nujna oprema. Saj veste, kako zoprno je, ko želiš obrniti meso ali zelenjavo na žaru, pa si s kratkimi vilicami opečeš dlani? Ali pa ko moraš meso razrezati, a plastični noži niso dovolj močni? Tovrstne nevšečnosti bodo z ustreznimi žar pripomočki potonile v pozabo.

Obračanje in prestavljanje jedi bo veliko enostavneje, rešetka pa se bo po končanem pikniku spet bleščala. Vseeno pa morate biti pri izbiri pripomočkov za peko na žaru pozorni na številne lastnosti. V nadaljevanju preberite, kaj je pri nakupu pripomočkov za žar še posebej pomembno.

Pripomočki za žar - set

Žar pripomočki in material iz katerega so izdelani

Ustrezen material se pri pripomočkih za žar zdi tako samoumeven, da ga pri nakupu včasih kar spregledamo. Vsekakor vam svetujemo, da so žar pripomočki iz visokokakovostnega nerjavnega jekla, saj le tako tekom uporabe ne bodo rjaveli. Lahko jih boste uporabljali še vrsto let, saj bodo tudi po številnih piknikih izgledali kot novi.

Med uporabo kakovostnih pripomočkov za peko na žaru se vam ne bo potrebno bati, da bi se zlomili ali pa da bi rjasto konico zapičili v hrano. Pred nakupom zato dobro preverite, iz kakšnega materiala pripomočki za žar pravzaprav so.

Enostavno čiščenje pripomočkov za žar

Ste se že kdaj po pikniku s prijatelji kar prijeli za glavo in se spraševali, kako boste pripomočke za žar sploh očistili? Ste jih drgnili z vsemi možnimi ščetkami, pa so še vedno ostali mastni? Tudi nam se je to že zgodilo, zato vemo, kako nemočno ste se počutili. Pred nakupom vam zato toplo svetujemo, da poleg materiala preverite tudi, ali so žar pripomočki enostavni za čiščenje.

Najbolje je, da izberete takšne, ki so primerni za pranje v pomivalnem stroju. Tako se vam s drgnjenjem in dolgotrajnim čiščenjem žar pripomočkov ne bo več potrebno ukvarjati.

Žar pripomočki

Žar pripomočki so funkcionalni ter praktično shranjeni v kovčku

Kot smo omenili na začetku, je obračanje hrane z vilicami res zoprno, saj so le-te pogosto prekratke. Prav v tem pa se pripomočki za peko na žaru od njih razlikujejo. Ker so oblikovani z vidika uporabnika, je njihov ročaj veliko daljši. S pripomočki za žar se ne boste nikoli več opekli, poleg tega pa bo obračanje, prestavljanje in odstavljanje hrane veliko enostavneje. Ne bo vam potrebno hiteti, temveč si boste lahko za peko na žaru zares vzeli čas. Prepričani smo, da vam bodo pikniki, na katerih boste uporabljali žar pripomočke, ostali v najlepšem spominu.

Enostavno prenašanje žar pripomočkov

Če piknika nimamo na svojem vrtu ali dvorišču, je potrebno pripomočke za žar varno prenesti. To pa ni tako enostavno, če prenašamo vsakega posebej. Zelo rado se namreč zgodi, da se kakšen izmed njih izgubi ali pa ga na pikniku preprosto pozabimo. Zato vam svetujemo, da se odločite za enega izmed setov žar pripomočkov, saj bodo le-ti vedno skrbno spravljeni v aluminijastem kovčku.

Slednji je zelo lahek, zato je za prenašanje nadvse praktičen, poleg tega pa so pripomočki za peko na žaru med prevozom na varnem. Takšni seti so idealni tako za piknike kot za kampiranje.

Pripomočki za peko na žaru

Zanka za obešanje – funkcionalno shranjeni pripomočki za žar

Radi prirejate piknike s prijatelji ali družino kar na domačem vrtu? Potem vam namesto aluminijastega kovčka svetujemo, da izberete pripomočke za žar s toplotno odpornimi držali z zanko za obešanje. Tako jih boste lahko že med samo peko enostavno obesili in pozabili na težave z odlaganjem. Toplotno odporni ročaji se ne bodo segreli, poleg tega pa bodo obešeni ostali ves čas čisti.

Zanka za obešanje vam bo prav prišla tudi po koncu piknika, saj boste lahko sveže oprane pripomočke za žar enostavno obesili na obešalo, kjer se bodo posušili. Pred naslednjim piknikom boste točno vedeli, kje se nahajajo, zato vam jih nikoli več ne bo potrebno iskati po garaži, shrambi ali kleti.

Kakovostni pripomočki za žar

Preberite si tudi...