Penast vložek

Penast vložek: izvrstna zaščita najrazličnejših izdelkov med transportom

by

Transport izdelkov je za marsikoga zelo stresen proces, saj se med prevozom blago lahko poškoduje zaradi neizogibnih zunanjih in mehanskih vplivov. Ustrezna transportna embalaža in dodatni zaščitni vložki omogočajo, da izdelki na cilj pridejo nepoškodovani. Industrijski in elektronski izdelki so najpogosteje zapakirani, skladiščeni ali transportirani v transportni kartonasti embalaži ali transportnih kovčkov. Za stabilizacijo izdelkov znotraj transportne embalaže so ponavadi uporabljeni različni vložki, ki onemogočajo njegovo premikanje med transportom. Najboljša rešitev so prav gotovo penasti vložki. Penast vložek namreč odlikuje vrsta dobrih in funkcionalnih lastnosti, ki omogoča vrhunsko zaščito.

 

Penast vložek je korak naprej k varnemu transportu

Varen transport je zagotovo vrednota prav vsakega podjetnika, saj le tako lahko zadovoljijo svoje stranke in uspešno poslujejo še naprej. Odličen način za varen transport še tako delikatnih izdelkov so penasti vložki. Zaščitni vložki narejeni iz pene imajo namreč kup lastnosti, ki omogočajo popolno prilagajanje izdelka embalaži ter s tem nudijo odlično oporo in zaščito. Pri izdelavi penastega vložka po meri, se je potrebno vedno najprej vprašati kakšne karakteristike ima določen izdelek in kakšno stopnjo zaščite potrebuje. Izdelava dovršenega prototipa penastega vložka, bo omogočila visoko stopnjo zaščite. Penaste vložke za kovčke lahko najdemo v različnih barvah, oblikah, debelinah trdotah in dimenzijah, mogoče pa je vse to prilagoditi željam stranke. Izrezani vložki različnih dimenzij, se bodo odlično podali obliki, teži in velikosti izdelka, ter tako preprečili njegovo premikanje med transportom.

izrezan vložek

Zakaj transportni kovček opremiti s penastim vložkom

Transportni kovček ali transportna kartonasta embalaža sama po sebi ne zagotavlja ustrezne zaščite. Z namestitvijo penastega vložka v transportno embalažo, lahko znatno povečate varnost izdelkov med transportom. Zaščitni vložki narejeni iz polietilenske pene imajo kup lastnosti, ki bodo vsebino kovčka, zavarovale pred najrazličnejšimi zunanjimi vplivi. Penasti vložki se namreč ponašajo z visoko odpornostjo na udarce, pritiske in ostale mehanske vplive. Prav tako bodo izdelki s pomočjo PE pene zaščiteni pred ekstremnimi temperaturami, vodo, vlago, svetlobo umazanijo in prahom. Dovršena konstrukcija penastega vložka po meri, bo preprečila deformacijo zaščitne embalaže in s tem morebitnih poškodb izdelka. Ker so takšni izrezani vložki iz pene izjemno prožni, elastični in prilagodljivi jih je mogoče oblikovati v najrazličnejše oblike, pohvalijo pa se lahko tudi z izvrstnimi amortizacijskimi lastnostmi, ki pridejo še kako prav za zaščito pred tresljaji in vibracijami med transportom. Penasti vložki v kombinaciji z dodatnimi antistatičnimi mehurčastimi vrečkami, folijami, filmi in OSB ploščami bodo varnost izdelkov med prevozom popeljale na povsem nov nivo.

Preberite si tudi...