Gležnarji

Gležnjarji s peto – modni elegantni gležnjarji za vsakodnevne opravke

by

Gležnjarji so mnogim dekletom najljubši tip obuvala. Lahko so elegantni in ženstveni ali pa nekoliko bolj športni in »casual«. Nosimo jih lahko v službo, na sestanek ali pa na bolj sproščene dogodke kot so rojstni dnevi, vsekakor pa jih lahko obujemo tudi po vsakdanjih opravkih.

Vendar je izbira na trgu velika. Tako velika, da se pogosto zgodi, da se enostavno ne znamo odločiti, katere elegantne gležnjarje naj izberemo. Zato vam v vsebini pripravljamo nekaj nasvetov, da bo izbira to zimo vsaj nekoliko enostavnejša.

 

Barva gležnarjev s peto je pogosto prva stvar, na katero pomislimo

Pogosto je ena izmed prvih stvari, na katere pri kupovanju elegantnih gležnjarjev pomislimo, barva. Največkrat nas pritegnejo črni ali rjavi elegantni gležnjarji, saj so to najvarnejše in najbolj vsestranske barve, ki se prilegajo skoraj vsem izbranim outfitom. Seveda pa nam trg ponuja tudi izbiro med številnimi drugimi barvami.  Bolj drzna dekleta se velikokrat odločijo za gležnjarje bolj vpadljivih barv, vse bolj popularni pa so tudi modni gležnjarji kovinskega izgleda.

Če kljub vsemu prisegamo na standardne barve, se lahko poigramo s teksturo materiala naših bodočih modnih gležnjarjev in s tem nekoliko popestrimo izgled.

Kot smo omenili že zgoraj, je ena izmed najboljših stvari pri gležnjarjih njihova versatilnost. Najdemo lahko gležnjarje za v službo, za na gala večerjo pa tudi za vsakodnevno raziskovanje mesta ali celo za pohod na bližnji hrib. Zato moramo pred nakupom gležnjarjev dobro razmisliti o stilu, ki ga želimo kupiti in o namenu s katerim bomo gležnjarje obuli.

Modni gležnarji

Gležnarji s peto – kako določiti pravo višino pete?

Modni gležnarji s peto

Če razmišljamo o nakupu gležnjarjev za nekoliko bolj formalne priložnosti, se je dobro odločiti za gležnarje s peto. Gležnjarji z visoko peto bodo poskrbeli za eleganten in ženstven videz, ki bo očaral.

Če bomo čevlje nosili v službo, se sicer res lahko odločimo za gležnarje s peto, vendar je lahko peta nekoliko nižja kot pri gležnarjih s peto, ki jih bomo obuli na gala dogodke. Najprimernejša je srednje visoka peta, ki ponuja pameten videz in udobje, ko tekamo naokoli.

Usnjeni gležnarji s peto ali takšni izdelani iz tkanine?

Večina elegantnih gležnjarjev s peto je izdelanih iz usnja. Usnje daje čevljem eleganten in profesionalen videz. Je tudi precej trdno, vzdržljivo in zračno – omogoča, da vlaga zaradi potenja uide iz škornjev.

Kljub vsemu pa se številna dekleta dan danes odločajo za gležnjarje, ki so izdelani iz tkanine. Stalen napredek pri materialih pomeni, da so številni ženski čevlji zdaj izdelani iz novih tkanin, ki ponujajo visoko vzdržljivost, zračnost in udobje. Obutev iz blaga ne bo tako trpežna ali vzdržljiva kot usnjena obutev, bo pa vsaj v nekaterih ozirih skoraj zagotovo nudila boljše udobje, pa tudi zračnost.

 

Pri nakupu novih zimskih modnih gležnjarjev ne pozabimo na nogavice

Če bomo svoj čas in denar vložili le v gležnjarje s peto bomo lahko precej razočarani. Zelo pomemben del, ki nam zagotavlja predvsem udobje, so tudi nogavice, ki jih izberemo za h gležnjarjem.  To je še posebej pomembno, kadar bomo čevlje nosili ves dan. Če so naše noge vlažne se lahko dokaj hitro pojavijo žilji, zato izberimo par nogavic, ki aktivno odvaja znoj in vlago z naših stopal navzven.

Modna obutev

Gležnjarji – spletna trgovina ponuja pestro izbiro za vsak okus

Vse večkrat se dekleta za nakup gležnjarjev odločajo v spletni trgovini. Splet nam dan danes ponuja skoraj neomejene možnosti, saj je izbira zares velika, čevlje pa lahko izberemo kar iz udobja lastnega naslanjača. Večina spletnih trgovin s čevlji dobro ve, da so kupci pri nakupu radi varni, zato ponujajo tudi možnost brezplačnega vračila v primeru, da nam čevlji ne bi ugajali.

Preberite si tudi...