Kakšne so prednosti najema barvnega tiskalnika v primerjavi z nakupom?

by

Uspešna podjetja danes prisegajo na učinkovito in varno tehnološko opremo, ki je uporabniku prijazna in zajema tako kopiranje, tiskanje, skeniranje in drugo urejanje dokumentacije. Barvni laserski tiskalnik v podjetju tako močno olajša administracijo papirne dokumentacije, dokumenti pa so kakovostno natisnjeni in zato še dodatno ustvarjajo vtis urejenega podjetja.

Multifunkcijski barvni laserski tiskalniki obstajajo v več različicah, zato lahko zadovoljijo potrebam različnih podjetij in pisarn. Laserski multifunkcijski tiskalnik po meri podjetja namreč preprosto reši marsikatero zagato tiska, kopiranja, skeniranja, shranjevanja in distribucije formalnih dokumentov.

Barvni laserski tiskalniki so primerni tako za mala in srednja podjetja kot za delovne skupine. Zajemajo tisk na formate od A6 do A3, po meri in format panoja do 1,2 metra dolžine. Na voljo pa so tudi kompaktne različice barvnih laserskih tiskalnikov za manjše prostore.

Najem barvnega tiskalnika

Če smo v dilemi, ali barvni laserski tiskalnik ali fotokopirni stroj kupiti ali najeti, pretehtajmo možnost in argumente za obe strani. Najem barvnega tiskalnika pomeni, da so v mesečnem pavšalnem znesku zajeti tudi cena rednega vzdrževanja, servisna podpora v primeru, da se naprava pokvari, in dobava ustreznega potrošnega materiala za najeti barvni laserski tiskalnik. Mnogo podjetij poroča o znatno nižjih stroških tiskanja po odločitvi za najem barvnega tiskalnika. Predvsem se v času nedelovanja naprave ne ukvarjamo z njenim popravilom ali iskanjem ustreznega serviserja, pač pa preprosto pokličemo podjetje, pri katerem imamo sklenjen najem barvnega tiskalnika ali fotokopirnega stroja in se dogovorimo za nadomestno napravo in popravilo. S takšno podporo se lahko v celoti posvetimo zgolj lastnemu poslovanju.

Samostoječi barvni fotokopirni stroji so idealna izbira, ko potrebujemo hitro izpisovanje dokumentov in različne funkcije in nastavitve. Multifunkcijski barvni laserski tiskalniki jih nudijo v omejenem obsegu, na kopirnem stroju pa lahko tiskate tako barvne kot črno bele dokumente ter uporabite funkciji obojestranskega tiskanja in skeniranja. Bolj zmogljivi barvni fotokopirni stroji natisnejo približno 55 strani na minuto, tiskajo pa lahko na A4 in A3 format papirja. Imajo tudi nadgrajeno programsko opremo, kar pomeni, da lahko vzpostavimo povezavo z računalniki ali drugimi napravami v pisarni in dokumente pošiljamo neposredno na mail ali v omrežno mapo. V začetku najema barvnega fotokopirnega stroja ponudnik storitve poskrbi za celotno in ustrezno namestitev opreme, pri čemer tehniki tudi vzpostavijo povezave s priklopom USB in LAN omrežja.

Če želite dober nasvet, kako vzpostaviti kakovostno delovno okolje s pomočjo sodobnega multifunkcijskega laserskega tiskalnika, poiščite usposobljene strokovnjake.

Podjetje Bilban nudi široko ponudbo tiskalnikov, multifunkcijskih naprav in fotokopirnih strojev za domače in poslovno okolje. Vsak primer obravnavajo natančno in individualno, zato zares zagotovijo najboljšo izbiro naprav. Pokličite jih: 04 281 5000 ali jim pišite: info@bilban.si.

Preberite si tudi...