Marsejsko milo

Kako pripraviti marsejsko milo kar v domači kuhinji?

by

Marsejsko milo je izjemno cenjeno, njegova uporaba pa se je v zadnjih letih zelo razširila. Ste vedeli, da si ga lahko izdelate tudi sami doma? Sestavine, ki jih za to potrebujemo so:

527 gramov organskega ekstra deviškega oljčnega olja, 162 gramov organskega kokosovega olja, 40 gramov ricinusovega olja, 173 mililitrov hladne demineralizirane vode (prej jo dajte v steklen kozarec v hladilnik) ter 98 gramov kavstične sode (prodaja se v trgovinah s strojno opremo).

Postopek priprave marsejskega naravnega mila je relativno enostaven. Najprej moramo vodo zmešati s sodo ter v drugi posodi segreti olja. Le-ta nato zmešamo s sodo in mešamo tako dolgo, da zmes postane popolnoma gladka. Ko je zmes gladka, jo razporedimo po modelčkih, ki smo si jih pripravili prej. Modelčke nato ovijemo v čisto krpo in jih pustimo 24 ur, da se milo ohladi. Po 24 urah lahko milo odstranimo iz modelčkov, vendar se moramo pri tem zavedati, da bo milo uporabno šele, ko se bo zares dobro posušilo, zato vam priporočamo, da ga spravite na suho in pustite stati vsaj štiri tedne, preden ga boste prvič uporabili.

Naravna mila

Preberite si tudi...