Krema za obraz po 30. letu

Krema za obraz po 30. letu: katere sestavine izbrati za učvrstitev kože?

by

Krema za obraz po 30. letu je izjemno pomembna za učvrstitev kože, še posebej ko gre za nego okrog oči. Prav po 30. letu se začnejo namreč na obrazu pogosto kazati prvi znaki staranja; kakovostna krema proti staranju, ki vsebuje premišljeno izbrane sestavine za učvrstitev, zmanjša izrazitost teh znakov in poskrbi, da ostane koža na vašem obrazu po dopolnjenem 30. letu gladka, elastična in mladostna.

Krema za obraz po 30. letu kot osnovna zaščita proti staranju

Zelo pomembno je, da izbiro sestavin prilagodite posameznemu življenjskemu obdobju in konkretnim ciljem (učvrstitev kože, odprava aken, preprečevanje pretiranega maščenja, zaviranje pojava prvih znakov staranja, nega kože okrog oči itn.). Optimalna krema za obraz po 30. letu se tako vsekakor razlikuje od najustreznejše kreme za obraz po 50. letu. Obenem pa so tu še individualne specifike, ki jih je smiselno upoštevati pri izbiranju kozmetike. Toda kljub določenim razlikam je ena od osnovnih nalog kakovostne kozmetike – ne glede na obdobje, ki mu je namenjena – učinkovito vlaženje, ki je med drugim izredno pomembno za učvrstitev kože. V tem pogledu se denimo krema za obraz po 60. letu ne razlikuje bistveno od izdelkov, ki so namenjeni negi obraza po 30. letu starosti.

Seveda pa koža z leti potrebuje vedno več »zunanje pomoči«; krema za obraz po 50. letu naj bi zagotavljala intenzivnejše vlaženje kot na primer krema za obraz po 40. letu itn. Po 30. letu se začnejo običajno postavljati temelji zaščite proti staranju, na katerih nato gradite v poznejših obdobjih. Kakovostna krema proti prvim znakom staranja je zato po 30. letu vsekakor izredno dragocena.

 

Kreme za obraz Klapp

 

Odlična izbira je krema proti prvim znakom staranja s hialuronom

Ena od najkoristnejših sestavin za nego obraza, ki jih lahko vsebuje krema za obraz po 30. letu, je zagotovo hialuronska kislina. To je snov, ki jo naša koža proizvaja sama, vendar se tvorba postopoma upočasnjuje. Čas po 30. letu je zato nedvomno zelo primeren za začetek uporabe kreme s hialuronsko kislino. Tovrstna krema za obraz po 30. letu bo poskrbela za učvrstitev kože; prav zaradi izjemne sposobnosti vlaženja je hialuronska kislina sestavina, ki jo vsebuje skorajda vsaka kakovostna krema proti staranju oz. za učvrstitev.

Učinkovitost vlaženja – s tem pa zaščite proti staranju – je povezana predvsem z dejstvom, da gre za snov, ki jo uvrščamo med t. i. humektante. To pomeni, da so molekule hialuronske kisline zmožne zadržati ogromno vode (gre za količine, ki njihovo težo presežejo celo do tisočkrat). Krema za učvrstitev kože po 30. letu, ki vključuje hialuron, bo torej svojo nalogo zagotovo opravila z odliko. To velja še posebej za izdelke s hialuronsko kislino, združene pod blagovno znamko Klapp Cosmetics, katerih posebnost je kombinacija nizko- in visokomolekularne hialuronske kisline. Tako gre za izdelke, ki so odlični za vlaženje, učvrstitev in zapolnjevanje tanjših linij na površini, ki se včasih pojavijo že kmalu po 30. letu, hkrati pa so kos zahtevnejšim nalogam, saj zlahka prodrejo globoko v epideralno plast in zapolnijo izrazitejše gube, ki so bolj značilne za obdobje po 60. letu.

 

Zelo učinkovita tudi krema za učvrstitev kože po 30. letu z retinolom

Pri upočasnjevanju pojava prvih znakov staranja oziroma pri zmanjšanju izrazitosti prvih znakov staranja, če so se ti že pojavili, si lahko pomagate tudi s kremo z retinolom– maščobotopnim vitaminom A.

Linija A classic s kremami za obraz

Tudi v tem primeru je odlična izbira znamka profesionalne kozmetike Klapp Cosmetics, ki jo zastopamo v podjetju Bird Cosmetics, natančneje njihova linija A Classic. Retinol pomaga pri pospeševanju obnove kože, obenem pa je odličen za spodbujanje tvorbe kolagena. Krema za učvrstitev kože z retinolom je zato izjemno učinkovita. Linijo izdelkov za nego A Classic lahko sicer začnete uporabljati že po 30. letu, posebej priporočljiva pa je od 40. leta dalje.

 

Po 30. letu je ključna skrbna nega kože okrog oči

Opozorimo naj še, da zahteva učvrstitev oz. nega kože okrog oči posebno pozornost, saj se prav na predelu okrog oči običajno pojavijo prvi znaki staranja. Pri izdelkih, katerih primarni namen je nega kože okrog oči in odprava oz. preprečevanje prvih znakov staranja okrog oči, je torej še posebej pomembna vrhunska kakovost. Če vas zanima resnično kakovostna nega kože okrog oči, ki bo zagotovila zares učinkovito zaščito proti prvim znakom staranja na predelu okrog oči, vam svetujemo, da si pobliže ogledate linijo REPACELL®. V njej najdete izdelke – vključno s takšnimi, ki so ustvarjeni prav za nego kože okrog oči – ki so bili zasnovani na podlagi raziskav, povezanih s telomerazo. Gre za encim, ki poskrbi za obnovo telomerov – zaščitnih ovojev, ki jih najdemo na koncu kromosomov. S tem se podaljša življenjska doba celic, telomeraza pa je med drugim izredno pomembna tudi za učvrstitev kože na obrazu oziroma kot zaščita proti staranju, vključno z zaščito predela okrog oči.

Izdelki za nego kože okrog oči iz linije REPACELL® so primerni tako za zaščito proti prvim znakom staranja kot za upočasnjevanje procesa staranja nasploh. Nega kože okrog oči sicer ni edini namen izdelkov iz omenjene linije. V njej vas namreč čakajo še klasična krema za učvrstitev kože na obrazu oziroma proti gubam ter čistilni tonik in čistilna pena.

Preberite si tudi...