Ogrevanje z IR paneli

IR paneli po ugodni ceni, ki odpravijo slabosti drugih vrst ogrevanja

by

IR paneli: cene, slabosti in prednosti ter postopek montaže

 

Cene IR panelov so odvisne od različnih dejavnikov, v osnovi seveda predvsem od tega, za kako zmogljiv grelnik gre. Čeprav je cena pri nakupu zagotovo pomembna, pa to vendarle ne bi smel biti najpomembnejši vidik pri odločanju med različnimi IR paneli. Cene je treba umestiti v širši kontekst dolgoročnih prihrankov, ki si jih je mogoče obetati. IR grelnik, katerega cena je na prvi pogled precej visoka, je lahko namreč v resnici ugodnejši od navidezno cenejših naprav s skritimi slabostmi, saj omogoča učinkovitejše ogrevanje in manj toplotnih izgub pri ogrevanju z IR paneli. Slabosti in prednosti posameznih grelnikov je vsekakor smiselno zelo natančno pretehtati, hkrati pa je vredno preučiti izkušnje drugih uporabnikov s podobnimi potrebami, saj bo mogoče le tako sprejeti zares informirano odločitev.

 

Cenejše ogrevanje z IR paneli, slabosti pa praktično zanemarljive

Obstaja ogromno prednosti, ki jih prinaša ogrevanje z IR paneli. Cene ogrevanja so zagotovo med najpomembnejšimi, če sodimo po izkušnjah uporabnikov. Gre namreč za grelnike, ki občutno zmanjšajo porabo in s tem stroške, a ne na račun udobja. Posledično nimate občutka varčevanja, saj ostaja učinek kljub nižji porabi oziroma ceni enak ali celo boljši. Slabosti torej praktično ni, saj vam ni treba pristajati na nikakršne kompromise. To je posledica unikatnega principa delovanja, na katerem temeljijo infrardeči oz. IR paneli. Izkušnje tistih, ki uporabljajo malce bolj klasična grelna telesa, npr. električne radiatorje, ali pa centralno ogrevanje, praviloma niso najbolj pozitivne. Tako zlahka naštejejo nemalo slabosti, s katerimi se morajo spopadati vsako zimo. Ena glavnih slabosti pri tovrstnih napravah/sistemih je neenakomerna razporeditev toplega zraka po prostoru; ogret zrak se običajno hitro dvigne, kar pomeni, da je zrak, ki ostaja pri tleh, mrzel. Ta slabost pa bo že kmalu le še neprijeten spomin, če se odločite za IR ogrevanje. Slabosti klasičnih rešitev so tu praktično povsem odpravljene, kar je povezano s tem, da grelniki za svoje delovanje ne potrebujejo zraka, ki bi bil uporabljen kot medij za prenos toplote. Namesto tega je uporabljen princip neposrednega ogrevanja sten ter drugih predmetov in teles v bližini. Razporeditev toplega zraka je zato bistveno enakomernejša, saj se akumulirani žarki sproščajo postopoma in nas pri tem dosegajo z vseh strani. Gre za edinstveno lastnost, s katero se ponašajo IR paneli. Slabosti, ki jih IR grelnik uspešno odpravi, so sicer med drugim še težave s pretirano suhim zrakom, nevarnost za dvigovanje prahu in vlaga po zidovih.

 

Stensko ali stropno IR ogrevanje

Zdravo ogrevanje z IR paneli: izkušnje uporabnikov so zelo pozitivne

Infrardeči grelniki torej niso zanimivi »zgolj« zaradi nižje cene ogrevanja, ampak tudi zaradi možnosti odprave mnogih drugih slabosti klasičnih naprav za ogrevanje. O tem zgovorno pričajo izkušnje tistih, ki so se že odločili za ogrevanje z IR paneli. Izkušnje so namreč skorajda brez izjeme izredno pozitivne, pri čemer se med pozitivnimi izkušnjami poleg ugodnejše cene oziroma nižjih stroškov ogrevanja najpogosteje omenja pozitiven vpliv na zdravje, ki je značilen za IR ogrevanje. Slabosti, ki jih imate morda za neizogiben sestavni del ogrevanje v zimskih mesecih, v resnici niso neodpravljive. Ni torej treba, da se preprosto sprijaznite s suhim zrakom v prostoru, posledično pa s suho kožo in negativnim vplivom na dihala. Po izkušnjah večine uporabnikov infrardeči paneli učinkovito odpravijo te slabosti. IR paneli pa lahko obenem pomagajo še pri ublažitvi težav s prekrvavitvijo in pri krepitvi imunskega sistema (infrardeči paneli se v tovrstne namene pogosto uporabljajo tudi v zdravstvu).

 

Kakovostni infrardeči oz. IR paneli, cene pa zelo dostopne

V ponudbi podjetja IR paneli d.o.o. vas čakajo grelniki priznanega proizvajalca SUNDIRECT Technology Ltd., ki se lahko pohvalijo z izjemno učinkovitostjo pri pretvorbi električne energije v toplotno in z doseganjem najvišjih standardov varnosti, hkrati pa z estetsko dovršenim dizajnom. To so resnično vrhunski IR paneli, cene pa so kljub izjemni kakovosti izjemno konkurenčne – še posebej če upoštevate, da gre za grelnike, s katerimi je mogoče močno zmanjšati porabo. Pri montaži imate na voljo dve možnosti: namestitev IR panela na steno ali stropno montažo. Slednja je še posebej priporočljiva, saj je zaradi dodatnega učinka talnega gretja cena ogrevanja še nekoliko nižja, kar potrjujejo izkušnje naših zadovoljnih strank.

 

Izberite IR grelnik, ki bo zares idealen za posamezni prostor

Z veseljem vas oskrbimo s podrobnejšimi informacijami, povezanimi z našimi IR paneli (cene, natančna navodila glede postopka montaže, prednosti in slabosti posameznih naprav glede na vaše zahteve ipd.). Stavimo na individualen pristop in na poglobljeno strokovno svetovanje, ki izhaja iz naših dolgoletnih izkušenj na tem področju. Pomagamo vam poiskati ploščo, ki bo resnično najprimernejša za prostor, ki mu je namenjena. Pri tem upoštevamo tako dimenzije prostora kot kakovost izolacije in lastnosti oken (za osnovni izračun vam je sicer na voljo računalo na naši spletni strani). Ker pa je vsaj na podlagi naših izkušenj poleg funkcionalnosti za mnoge stranke pomemben tudi videz grelnikov, vam ponujamo možnost izbire med najrazličnejšimi modeli oz. tipi. Na voljo so vam klasične infrardeče bele plošče, infrardeče plošče brez okvirja, infrardeče steklene plošče in infrardeče plošče z ogledalom. Ne glede na to, za katero možnost se odločite, vas bo zagotovo navdušila kombinacija dovršene estetike, izjemne učinkovitosti in konkurenčne cene.

Preberite si tudi...