Stensko ali stropno IR ogrevanje

Najboljše IR stensko in stropno panelno ogrevanje

by

IR panelno ogrevanje je inovativna vrsta ogrevanja, ob kateri je zagotovljen visok prihranek. Infrardeči paneli so lahko nameščeni na steno ali na strop – IR stropno ogrevanje nudi največji možen izkoristek, saj lahko pretvori 99 % električne energije v toplotno. IR ogrevanje temelji na infrardečem sevanju, ki se širi po prostoru in omogoča enakomerno ogrevanje. To pomeni, da je temperatura pri tleh približno enaka temperaturi na višini in da so tople tudi stene ter vsi predmeti v bližini. V nasprotju s tem pa se pri manj učinkovitem centralnem ogrevanju segreva zrak, ki je pri tleh hladnejši, zato nas zebe v noge. IR panelno ogrevanje ne suši zraka, ne dviga praha in bakterij ter ne povzroča vlage v stenah. Prav zato je odlična rešitev za vse, ki imajo astmo ali alergije. IR svetloba je naravna, saj predstavlja del spektra sončne svetlobe. Občutimo jo kot blagodejno in prijetno. Ker prodre globoko v tkivo, se že desetletja uporablja tudi v medicinske in kozmetične namene, saj spodbuja hujšanje, razstrupljanje, odpravlja bolečine, akne, izboljšuje imunost ipd.

Ogrevanje z IR paneli

IR stensko in stropno ogrevanje je enostavno za montažo

Montaža IR panelov je enostavna – namestimo jih lahko sami in jih ob selitvi enostavno demontiramo in prenesemo na novo lokacijo. Vse, kar potrebujemo za njihovo delovanje, je priklop na električno omrežje. Vsi IR paneli v naši ponudbi so opremljeni z vsemi potrebnimi evropskimi certifikati, ki zagotavljajo, da so požarno varni ter varni za uporabo. Uporabljamo jih lahko v stanovanjih, večstanovanjskih hišah in poslovnih prostorih. Brez skrbi se lahko grejemo z njimi tudi v hišah iz lesa. Njihova uporaba je priporočljiva v kopalnicah in kuhinjah, kjer nastajajo večje količine vlage in obstaja večja možnost za nastanek plesni.

IR panelno ogrevanje – pestra izbira kakovostnih grelnih plošč

V naši ponudbi imamo pestro ponudbo kakovostnih IR panelov različnih dimenzij in moči znamke SUNDIRECT. Odlikujejo jih visok toplotni izkoristek, natančna izdelava iz najboljših materialov ter estetska dovršenost. Med našimi strankami so najbolj priljubljene bele IR grelne plošče SUNDIRECT, ki omogočajo visok izkoristek energije ter ugodno vplivajo na imunski in srčno-žilni sistem. Odlična izbira za kopalnice je IR ogrevanje z ogledalom, ki se ne orosi. IR gretje z ogledalom lahko namestimo tudi v kateri koli drugi prostor, npr. na hodnik, v spalnico, otroško sobo … Za najzahtevnejše okuse so primerne naše IR grelne plošče brez okvirja ter steklene IR grelne plošče. Poleg izjemno visoke energetske učinkovitosti se ponašajo z elegantnim in dovršenim videzom, ki da piko na i najbolj modernim prostorom.

Preberite si tudi...