Hladilni gel za mišice pomaga pri vnetjih in poškodbah

by

Hladilna krema za mišice sprošča mišično napetost, spodbuja prekrvavitev mišičnega tkiva ter zmanjšuje otekanje, krvavitve in mišične krče. Njeno hlajenje spodbuja okrevanje telesa po fizičnem naporu in ima blažilni učinek. Deluje protibolečinsko, hkrati pa upočasni hitrost živčne prevodnosti, delovanje encimov, ki poškodujejo tkivo v primeru vnetja ter znižuje prekrvavitve v koži in globljih tkivih, s čimer preprečuje vnetja.

Kremo za hlajenje mišic uporabljamo pri mišični napetosti, izvinih in izpahih, udarninah, bolečinah v vratu, ramenih, hrbtu, sklepih, revmatičnih ali drugih naraščajočih ali akutnih bolečinah. Za učinkovito se izkaže tudi pri zdravljenju napetosti in krčev mišic po zlomih kosti.  Zaradi njenega preprostega in varnega delovanja jo priporočamo tudi starejšim, otrokom in nosečnicam.

Fizio hladilni gel

Gel za sprostitev mišic se pogosto uporablja v fizioterapiji, saj ga zdravniki priporočajo kot zdravo in varno sredstvo za blaženje bolečin in v kombinaciji z ostalimi hladilnimi terapijami, tudi za zdravljenje vnetij. Zelo uporaben in učinkovit pa je tudi kot preventiva pred intenzivno športno aktivnostjo, odličen prvi korak v primeru športnih poškodb ter sredstvo za pomiritev napetosti mišic in bolečin v sklepih, ki so lahko posledica fizičnih in športnih aktivnosti.

V spletni prodajalni podjetja Tosama so na voljo kreme za boleče mišice različnih znamk in visoke kakovosti. Tovrstne kreme so največkrat obogatene z esencialnimi olji, ki vplivajo na splošno boljše počutje, ter s svojim svežim vonjem pomirjajo stres in celo glavobole.

Preberite si tudi...