Kovinski strešniki

Kovinske strešnike odlikujeta vzdržljivost in stabilnost

by

Kovinski strešniki so zaključni in zaščitni element hiše, njihova naloga pa je preprečevanje poškodb in vdora vetra, toplote in vode. So izjemno lahki, zato so primerni za starejše zgradbe, strehe z manjšimi nakloni in vetrovna območja. Kovinski strešniki pokrijejo približno pol kvadratnega metra strehe. To se odlično obnese v slabših vremenskih razmerah, saj so zaradi svoje velikosti stabilnejši in pritrjeni tako, da jih močan veter ne more premakniti. Ker so izjemno zanesljivi in trajni se največkrat uporabljata pri obnovi streh.

Strešna kritina je pomembna zaščita našega doma

Na trgu je raznolika ponudba strešnih kritin, zato ni nič čudnega, če pri obnovi strehe ali novogradnji ne vemo, kaj izbrati. Kovinske strešne kritine so vse bolj priljubljene zaradi prilagodljivosti in odpornosti. Takšna kritina je nezlomljiva, negorljiva, je lahka, obstojna, odporna proti toči in potresu, primerna za vse oblike streh in kar je najpomembneje – ne vpija vlage. Kondenzacija se pojavlja pri vseh strešnih kritinah ne glede na material. Pri kovinskih strešnikih je malce manj vidna, ker je med njimi več rež in se kondenz hitreje posuši. Kljub temu pa morajo imeti kovinski strešniki za streho prezračevalni prostor, ki bo zagotavljal dovolj zraka, da se kondenz posuši. Vsako strešno kritino sestavljajo paroprepustna folija, toplotna izolacija, odprt prezračevalni prostor in parna zapora. Kritina je na streho pritrjena na sprednjem robu, s čimer preprečuje zamakanje. Kako bo strešna kritina opravila svojo poglavitno nalogo, je odvisno od tega, kako kakovostni bodo kovinski strešniki in kako kakovostna bo vgradnja. Izbira strešnikov za streho mora biti skrbno načrtovana. Od barv strešnikov do okolja v katerem živimo. Najlažje bi bilo, če bi lahko strešno kritino izbrali le po barvi strešnikov. Žal, ni tako. Predno izberemo barve strešno kritino, moramo upoštevati tudi arhitekturne lastnosti in zmogljivost objekta. V proces izbire strešnikov za streho je namreč vključenih več dejavnikov. Med drugim podnebne spremembe in geografija. Posledica podnebnih sprememb je vedno bolj uničujoče vreme. Zato moramo pred nakupom strešnikov za streho preučiti podnebje okolja, kjer živimo in se pri svetovalcu pozanimati o lastnostih strešnikov. Pri vsem tem pa ne smemo zanemariti lastnih oblikovnih meril (barve strešnikov) in cene. Ko imamo vse odgovore na vprašanja, lahko izberemo barvo strešnikov in se posvetimo vgradnji. Pritrjevanje in vgradnjo strešne kritine je bolje prepustiti strokovnjakom. Izberemo lahko najkakovostnejše kovinske strešnike, toda če ne bodo pravilno vgrajeni, ne bodo zmogli učinkovito opravljati svoje naloge. Kakovostno vgrajena strešna kritina bo kljubovala najhujšim vremenskim razmeram ter nam nudila odlično toplotno in zvočno izolacijo več deset let.Kovinski strešniki

IKOtile – Kovinski strešniki s posipom in 50-letno garancijo

Kovinski strešniki so se v preteklosti večinoma uporabljali le za industrijske obrate. Industrijski obrati so namreč potrebovali trpežno strešno kritino, ki bo kos najhujšim vremenskim razmeram, saj so morali poleg objekta zaščititi še stroje. V zadnjih nekaj letih se je za kovinske strešnike odločilo vse več slovenskih gospodinjstev. Vzrok za takšno spremembo so zagotovo pozitivne lastnosti kovinske strešne kritine in njen sodobni videz. Odlikujejo jo vzdržljivost, lahkotnost, dobra izolacija ter ugodna cena.

Kot najboljši strešniki za streho veljajo IKOtile, ki so zagotovo tudi med najlažjimi. So dimenzijsko in mehansko stabilni ter odporni na vse vremenske vplive. Vključno z viharji, orkani in točo. IKOtile so kovinski strešniki s posipom, ki zagotavljajo odlično zvočno in toplotno izolacijo. Njihova montaža je preprosta in hitra. V naši ponudbi boste našli kar 30 barv strešnikov IKOtile, v štirinajstih različnih oblikah. V podjetju Metrapan By Meltal smo 100 % prepričani o izjemni kakovosti IKOtile kovinskih strešnikov. Zanje namreč nudimo kar 50-letno garancijo.

Metrapan by Meltal vam ponuja najrazličnejše vrste strešnih kritin

V podjetju Metrapan by Meltal boste našli bogato izbiro strešnih kritin, v najrazličnejših barvah, velikostih in oblikah. Naš prodajni program obsega številne vrste kovinskih strešnih kritin. Od kovinski strešnih panelov, IKOtile – kovinskih kritin s posipom, polikarbonatnih kritin, ravnih in zelenih streh, vlaknocementnih plošč in opečnih kritin. Opečna kritina je naravna, okolju prijazna, strešna kritina, ki je še vedno ena izmed najbolj cenjenih strešnih kritin. Glede na naklon strehe ločimo tri vrste strešnikov. Bobrovec, korec in zareznike. Vlaknocementna kritina je sestavljena iz tovarniško izdelanih, okolju prijaznih vlaknocementnih plošč. Osnovne komponente so zrak, voda, cement, polivinil in celulozna vlakna. Omogočajo prepuščanje vlage, njihova vgradnja pa je precej enostavna. Polikarbonatne kritine so vsestranske in izjemno zaželene. Predstavljajo odlično alternativo tradicionalnim kritinam. Največkrat se uporabljajo za izdelavo nadstreškov za avto, teraso, paviljona itd. Sodobna arhitektura nam je postregla s kar nekaj ravnimi in zelenimi strehami. Izdelava zelene strehe poteka izjemno natančno. Za razliko od ostalih strešnih kritin zahteva zelena streha daleč največ vzdrževanja. V zameno pa dobimo naraven, zelen kotiček z nasadom svojih najljubših rastlin.Kovinski strešniki

 Neprecenljive 39- letne izkušnje podjetja Metrapan by Meltal

V primeru, da potrebujete sanacijo strehe, se lahko obrnete na strokovnjake v našem podjetju Metrapan by Meltal, ki vam bodo z veseljem pomagali. Naše podjetje ima kar 39 let izkušenj s kovinskimi strešniki in strešnimi kritinami. Priskočili vam bomo na pomoč ter upoštevali vaše zahteve in želje. Skupaj bomo poskušali najti najprimernejšo strešno kritino za vaš dom. Za vas opravimo tudi natančne izmere in načrt polaganja strešne kritine. Več podrobnosti o naših izdelkih lahko najdete na naši spletni strani metrapan.si ali pa se oglasite v katerem izmed naših poslovnih enot. Skupaj bomo našli pravo rešitev po ugodni ceni.

Preberite si tudi...