Ekološki bombažni vložki za zdravje nas in narave

by

Menstrualni vložki so na videz obrobna stvar v življenju vsake ženske, nekaj, kar kupimo sproti in za kar se trudimo, da nam nikoli ne zmanjka. Vse ženske so že kdaj doživele neprijetno situacijo, ko jih je menstruacija presenetila nepripravljene in so morale za pomoč prositi sodelavke, moža ali se znajti kako drugače. Glede na to, da povprečna ženska v življenju porabi približno 11.000 menstrualnih vložkov, presenetljivo malo pozornosti posvečamo temu, katere izberemo. Morda je ravno zdaj čas, da premislimo svojo stalno izbiro z vidika zdravja, udobja, učinkovitosti in tudi vpliva, ki ga imajo vložki na okolje.

Tudi vložki so lahko ekološki

Še do nedavnega je veljalo, da se vložki (tako kot plenice) težko razgradijo in predstavljajo veliko obremenitev za okolje. V Tosami smo zato razvili posebno linijo Natura Femina Organic, ki vključuje tako higienske vložke kot tampone in tanjše ščitnike perila. V želji, da bi uporabnicam ponudili kar najboljšo in najnežnejšo izkušnjo, smo izbrali ekološko pridelan bombaž, biorazgradljiva pa je tudi embalaža, v kateri jih ponujamo. Ekološki vložki so po mnenju mnogih edina prava izbira, kadar želimo zagotoviti zdravje tako zase kot za okolje. Ob tem je treba poudariti, da učinkovitost ekoloških vložkov ni nič manjša od katerih drugih, tudi njihova uporaba je prijetna in udobna. Ker preprečujejo tudi draženje kože, ni čudno, da so se hitro znašli visoko na lestvici najboljših vložkov po mnenju marsikatere ženske.

Zagotavljanje najvišje kakovosti bombažnih vložkov

Da bi zagotovili najvišjo možno kakovost, so naši izdelki Natura Femina Organic opremljeni s certifikatom ICEA, ki je specializiran certifikat z mednarodnim standardom za ekološke produkte. Certifikat zagotavlja, da bombaž, ki ga uporabljamo za naše eko vložke, ne vsebuje gensko spremenjenih rastlin, pridelan pa je na naravi prijazen način, brez uporabe umetnih gnojil in škropiv. Tako pomagamo ohranjati naravo tudi za prihodnje generacije. Posebno pozornost smo namenili tudi embalaži, od zaščitnega ovoja vsakega posameznega vložka do embalaže. Ovojna folija je izdelana iz materiala MATER-BI®, ki je stoodstotno biorazgradljiv. Čeprav spominja na plastične ovoje, je njegova sestava naravna – izdelan je iz koruznega škroba. Tudi embalaža je stoodstotno biorazgradljiva, ne vsebuje strupenih barvil ali kovin in ob razgradnji ne pušča nobenih škodljivih snovi v okolju.

Najboljši vložki morajo biti ekološki in udobni

Kljub maksimalni skrbi za naravo sta udobje in učinkovitost na samem vrhu zahtev, ki jih izpolnjujemo z našo linijo Natura Femina Organic. Vložki so zato zelo vpojni, več slojev zagotavlja maksimalno učinkovitost in preprečuje prepuščanje. Eko vložki kljub temu predvsem dihajo, zaradi česar je njihova uporaba izjemno udobna. Menstrualni vložki pogosto dražijo kožo, to težavo pa smo z ekološkimi vložki povsem odpravili. Stoodstotno certificirani organski bombaž je koži prijazen, ker vložki dihajo, pa z njimi diha tudi koža. To ne preprečuje le nastanka izpuščajev ampak tudi razvoj neprijetnega vonja, ki ga marsikatera ženska zelo dobro pozna. Vložki so za kar najboljše prileganje oblikovani anatomsko, opremljeni pa so tudi z zaščitnimi krilci, kar še dodatno poskrbi za dobro pozicioniranje in preprečevanje neželenega uhajanja menstruacije čez rob vložka. Samolepilni pritrditveni trakovi fiksirajo vložek na spodnje perilo in zagotavljajo varno in udobno uporabo.

bombažni vložki

Širok nabor menstrualnih vložkov in tamponov za vse uporabnice

Kot se razlikujemo po videzu in preferencah, imajo ženske tudi različne potrebe, ko pride do menstrualnih vložkov. Nekatere potrebujejo izjemno vpojno zaščito, druge dolgotrajnejšo in manj vpojno. Vse pa si želijo nežne in mehke, najboljše vložke, ki bodo omogočali normalno funkcioniranje tudi v času menstruacije. Ker se zavedamo širokega razpona potreb, smo v Tosami oblikovali različne rešitve. Poleg dnevnih ščitnikov, ki niso uporabni le ob šibkejši menstruaciji ampak tudi ob nehotenem uhajanju urina (to je predvsem pogosto v menopavzalnem obdobju in kasneje), smo naše ekološke higienske izdelke po vpojnosti razdelili na mini, normal in super tampone in vložke. Vložki s krilci so prirejeni za dnevno in nočno rabo. Ti se ne razlikujejo le po vpojnosti, temveč tudi po obliki in velikosti. Dnevni vložki se morajo tako bolje prilegati, saj smo čez dan bolj aktivni in v gibanju, medtem ko nočni ponujajo še dodatno udobje in večjo površino, pri njihovem razvoju pa smo upoštevali anatomske posebnosti dolgotrajnega ležečega položaja. Prepričani smo, da bo v okviru naše ekološke linije vsaka ženska našla prave vložke zase. O tem pričajo zadovoljna mnenja uporabnic, ki so ob prehodu na ekološke bombažne vložke poročale o ugodnem vplivu naravnega materiala na kožo in splošno udobje ter počutje.

Preberite si tudi...