Marles hišo pred samo gradnjo lahko celo otipamo

by

Poleg dobrega zdravja in iskrenih odnosov je lasten dom tretja od najpogostejših želja, ki jih imamo ljudje, ko preidemo v odraslo dobo in ustvarjamo lastna življenja. Prebivati v hiši, izdelani po naših željah in potrebah, so sanje velike večine. Cilj je seveda uresničljiv, vendar se gradnje hiše nikakor ne lotevajmo prenagljeno in brez pravih informacij.

»Najprej štal’ca, nato krav’ca,« so modrovali naši predniki. Vendar ta preprost rek zajema pomembno modrost – da so stvari preprostejše, morajo teči po določenem ustaljenem vrstnem redu. Tudi gradnja hiše se ne prične tako, da se zaženemo v nakup opeke. Preden sploh poiščemo strokovnjake za projektiranje hiše, najprej preračunamo stroške same gradnje. Cene gradnje hiš se namreč med seboj lahko močno razlikujejo. Pred samim začetkom gradnje si moramo odgovoriti na nekaj ključnih vprašanj –  kakšno hišo si želimo, kdo bo v hiši poleg nas še živel, na kakšen način bo potekala gradnja, kje bo stala hiša in kateri materiali bodo vgrajeni vanjo, je le nekaj takšnih vprašanj.

Pomembna je cena gradnje hiše, saj si z gradnjo ne želimo ostati na pol poti, pač pa jo izpeljati do konca. Preračunavanje stroškov, ki jih bomo imeli z lastno nepremičnino, se ne zaključi, ko je hiša zgrajena. Visoko učinkovite ali skoraj nič-energijske hiše so v zadnjem desetletju postale normativ pri novogradnjah. Gre za sodoben koncept bivanja, ki zajema udobje, sledi visokim energetskim standardom in je tehnično inovativen in dovršen. Vpliv na okolje je postal pomemben vidik gradnje hiše in poučiti se o eko gradnjah je pravzaprav tista prva stvar, ki jo moramo storiti, preden se lotimo izdelave lastnega doma.

Marlesov Zero Energy Home pod sloganom zelena vizija miselnosti, združuje arhitekturno dovršenost, kakovostne in certificirane materiale, sodobne tehnološke in energijsko varčne rešitve ter popolno udobje bivanja. Marlesove hiše na ključ imajo dolgoletno tradicijo, vendar njihov razvoj nenehno stremi k neodvisnim in samozadostnim bivalnim konceptom, ki so trajnostno naravnani. Marlesovi arhitekti in projektanti sodelujejo in se med seboj povezujejo ter iščejo rešitve, ki so blizu naročnikovim željam in potrebam. Pred samo gradnjo poskrbijo tudi za celotno dokumentacijo in pridobitev gradbenega dovoljenja v skladu z novo gradbeno zakonodajo. Nudijo pomoč in svetovanje pri postopkih pridobivanja nepovratnih sredstev iz Eko sklada.

Za boljšo predstavljivost za naročnike Marlesove hiše na ključ, izdelajo 360-stopinjski virtualni ogled bodočega doma. To je čudovita izkušnja, ko se lahko po svoji bodoči hiši najprej sprehodimo virtualno in si natančno ogledamo njeno zunanjost in notranjost. Hišo tudi virtualno umestijo na obstoječo parcelo in na takšen način predstavijo osončenje objekta ter izračunajo sončne pribitke za najvišjo stopnjo samooskrbe z električno energijo iz obnovljivih virov. S pomočjo tehnologije 3D tiska pa naročniku celo omogočijo, da si svoj bodoči dom ogleda in fizično otipa v pomanjšani različici, z maketo, izdelano po digitalnem 3D načrtu.

 

Preberite si tudi...