vgradni bazeni

Vgradni bazeni za najboljše poletje doslej!

by

Vgradni bazeni poleti lahko zagotavljajo odlično izkušnjo ohladitve in zabave za vas in vašo družino ter prijatelje. Lahko si izberete različne velikosti in oblike, ki se prilagodijo vašemu dvorišču ali drugemu zunanjemu prostoru in ponujal dovolj prostora za vodne radosti. Zunanji bazeni bodo trajno del vaše domače okolice, in jih ni treba postavljati vsako sezono.

Sistem VANTAGE za samodejno čiščenje bo poskrbel za dolgotrajno in brezhibno delovanje. Ker bo z novo gradnjo postal tudi del vaše okolice je sistem narejen z mislijo na eleganco in je zato skoraj popolnoma neviden.

vgradni bazeni

Vgradni bazeni – kako so sestavljeni?

Vgradni bazeni so iz kvalitetnih materialov in delujejo po vrhunsko karbonsko keramični tehnologiji, ki zagotavlja obstojnost. Poskrbljeno je tudi za namestitev in vgradnjo, za katero bodo odgovorni izkušeni strokovnjaki. brez preglavic in nepotrebnih skrbi.

Imate rajši radosti na morju? Potem so Ema vgradni zunanji bazeni izvrstna izbira za vas, saj je naša tehnologija združljiva tudi s slano vodo. Košček obale si lahko zagotoviti kar pred vašim domom! Je izvrstna priložnost za druženje s prijatelji ali razigrano plavanje z vašimi najmlajšimi. Zagotovite si poletno idilo, v kateri lahko uživate vsak dan.

zunanji bazeni

Zakaj to sezono izbrati zunanji bazen?

Najbolj očiten razlog za nakup je seveda plavanje. Plavanje je izvrstna vadba za telo, ki vas okrepi in poskrbi tudi za zdravje vašega srčno-žilnega sistema. Zidani bazeni so trajni in jih ne potrebujete postavljati vsako sezono, zato vam omogočajo celoletno vodo vadbo. Je prostor, kjer se lahko po dolgem dnevu sprostite in odmislite skrbi delovnega dne.

V poletnih mesecih je lahko vir zabave in druženja z vašimi najbližjimi. Je izvrsten prostor za rojstnodnevne zabave ali zabavo s poletnim žarom, kjer lahko uživate na ležalniku in se po sončenju ohladite v prijetni vodi. Je tudi izvrsten način, da dodate aktivnost v svoj življenjski slog, saj lahko v vodi uporabljate tudi raznovrstne rekvizite za vodne športe.

Zidani bazeni bodo izboljšali vaš splošni življenjski standard in vsakodnevno počutje. To sezono je čas, da tudi sami začnete investirati v vaše poletne sanje in dobro počutje.

zidani bazeni

Samočistilni zunanji bazeni

Ta vam ponuja luksuzno udobje, saj vam prihrani čas in energijo, ki bi ju porabili z zahtevnim vzdrževanjem. Čista voda in vzdrževanje higiene v sta ključna za higienično in zdravo kopanje. Le-ta se namreč umešča med velika telesa stoječe vode, kjer se lahko zaredijo komarji in druge žuželke ter alge in mnoge druge umazanije.

Da boste ohranili čistočo in privlačnost vode, boste potrebovali veliko opreme kot so: čistilne krtače, orodje za sesanje, kemični testni kompleti, kemični dodatki, mreža za odstranjevanje listja in drugih delcev ter krtača za robove. Pomembna je tudi kvaliteta orodja, ki se ga poslužujete za čiščenje tako vode kot samih sten in tal, saj lahko kemikalije nizke kakovosti povzročijo neželene preglavice. Izbira pravega orodja in materialov zahteva veliko časa in znanja.

Takih preglavic vaš reši samočistilni sistem vantage, ki poskrbi za nenehno kroženje vode. Zaradi konstantnega toka se žuželke in alge v vodi ne morejo razviti, tok pa odnaša tudi vso možno umazanijo. Tudi ob rednem samostojnem vzdrževanjem, sami ne morete doseči čistoče in kvalitete vode, ki vam jo zagotovijo samočistilni sistemi.

Čistilni sistem lahko namestimo v vsak bazen, tudi vaš, če je le ta predhodno očiščen. Sistem bodo vgradili izkušeni strokovnjaki, tako si boste z enim klicem odpravili kopico vzdrževalnih skrbi. Ob nakupu novega bazena se lahko odločite za vrhunsko linijo Compass Pools, ki so že v osnovi zasnovani kot samočistilni sistemi.

Stoječa voda je zunaj zelo dovzetna tudi za umazanijo, kot so listi, prah in drugi drobci, ki jih prenaša zrak. Za čiščenje take umazanje je potrebno namestiti »skimmer« ali sesalec površinske vode, ki bo konstantno črpal zgornjo plast vode in ohranjal čistočo in higieno vode. Pomembno je, da imate vgrajen tudi talni odtok, ki poskrbi, da je lahko celoten bazen izpraznjen in očiščen v celoti. Še vedno pa je ob samočistilnem sistemu potrebno tudi redno vzdrževanje.

toplotne črpalke za bazen

Toplotne črpalke za bazen, za ležerno kopanje tudi v zimskih mesecih

Vgradni bazeni so trajni, zato bi mnogi želeli v njih uživati tudi v hladnejših mesecih. Za toploto vode na okolju varen in energetsko varčen način bodo poskrbele toplotne črpalke za bazen. Tako ogrevanje sodi med obnovljive vire energije, saj za delovanje uporablja toploto iz okolice ter jo preusmeri s pomočjo delovanja na osnovi hladilnega plina.

Tako toploto iz okolice uporablja za ogrevanje vode in s tem omogoča udobno temperaturo za plavanje. Deluje torej na podoben način kot toplotna črpalka za ogrevanje hiše. Delovanje je pogosto podprto s termostatom, ki omogoča natančno uravnavanje temperature vode. So zelo učinkovite za ogrevanje vode, saj lahko temperaturo iz okolice uporabijo tudi v nižjih, zimskih temperaturah.

Črpalko lahko dopolni tudi električni grelec za bazen. Ti so sicer namenjeni za ogrevanje manjših bazenov, vendar v sodelovanju s črpalko in pripadajočim termostatom vrhunsko dopolni gretje tudi večjih količin vode.

električni grelec za bazen

Preberite si tudi...