Jedilniški stol

Udobni, estetski in masivni kuhinjski stoli – hrast

by

Kuhinja z jedilnim prostorom ali jedilnica je prostorček, ki ga ima prav vsako gospodinjstvo. Ta pomemben kotiček ima poleg osnovne funkcije – prehranjevanje, tudi ostale namene. Predstavlja, namreč prostor, ki omogoča sproščeno druženje ob dobri hrani in pijači, igranje družabnih iger, ustvarjanje ali za mnoge, še posebej v zadnjem času, tudi prostor za delo v udobju lastnega doma. Da bi vse te dejavnosti lahko opravljali kvalitetno, sproščeno in udobno, si moramo zagotoviti dva ključna elementa – kuhinjsko mizo in kuhinjske stole. Seveda je zelo pomembna tudi pozicija, ki je odvisna od tega katero od teh dejavnosti tam največkrat počnemo. Prav zagotovo si boste z nakupom masivne mize in kuhinjskih stolov – hrast ali bukev, zagotovili udobje, funkcionalnost, ter prostoru dodali prav posebno estetsko vrednost.

 

Najboljši razlogi zakaj izbrati masivne kuhinjske stole

Pri ustvarjanju popolnega jedilnega prostora, se ljudje pogosto znajdejo v zagati, saj ne vedo kakšno mizo in kakšne kuhinjske stole izbrati, da si bodo zagotovili želen rezultat. Ker je jedilnica prostor, ki ga ima prav vsak bivalni objekt, se je nakupovanja potrebno lotiti premišljeno. Najprej je, seveda, potrebno izmeriti vse dimenzije in pri tem upoštevati to, koliko ljudi hkrati bo vsakodnevno ta kotiček uporabljalo. Potem pa si moramo zastaviti še vprašanje, ki se dotika funkcionalnosti in udobja, ter nazadnje tudi estetike. Z nakupom lesenih kuhinjskih stolov – hrast, boste 100% zagotovili vsa pričakovanja.

Masivni kuhinjski stoli so zadetek v polno

Masivni kuhinjski stoli se ponašajo z vrsto dobrih lastnosti, ki vas bodo zagotovo navdušile. Takšni kuhinjski stoli so namreč narejeni iz unikatnih kosov hrastovega lesa, zato bodo popestrili prav vsak jedilni prostor. Hrastov in bukov les sta izjemno trpežna, zato je nakup kuhinjskih stolov hrast ali bukev res naložba v kakovost. Prav zaradi trpežnosti, ki odlikuje lesene kuhinjske stole, bo njihova uporaba resnično dolga. Premazani so z visokokakovostnim oljem za les, ki nudi še dodatno zaščito in s tem še podaljšuje njihovo življenjsko dobo. Poleg tega so izjemno udobni, še posebej tisti dizajni, ki imajo oblazinjeno sedišče. Z nakupom masivnih kuhinjskih stolov boste, torej, v svoj dom vpeljali eleganco, udobje in funkcionalnost, ter prihranili denar za pogosto menjavanje stolov s kratko življenjsko dobo.

Leseni kuhinjski stoli

Opremite svojo jedilnico z unikatnimi kuhinjskimi stoli, ki vam jih bo zavidal vsak gost

Jedilnica ni samo prostor za prehranjevanje, ampak poleg te primarne funkcije predstavlja prav poseben estetski element doma. Ravno kuhinjski stoli, ki na videz predstavljajo estetsko nepomemben del jedilnice, lahko v vaš dom vpeljejo prestižen in unikaten videz. Z nakupom lesenih kuhinjskih stolov se boste izognili industrijski in nizko-cenovni podobi prostora, saj so narejeni iz unikatnih kosov hrastovega ali bukovega lesa. V zadnjem času, ko je bivanje človeka v sožitju z naravo postal velik trend, so je kuhinjski stol iz unikatnih kosov lesa tisti element, ki bo pričaral naraven ambient.

Pester izbor dizajnerskih kuhinjskih stolov

Kuhinjski stoli narejeni iz hrastovine imajo to lastnost, da jih je mogoče oblikovati v različne, dizajnerske oblike. Izbirate lahko med stoli klasičnih oblik s štirimi nogami in polnim ali predeljenim naslonjalom. Kuhinjski stol narejen v celoti iz unikatnih kosov lesa, so še posebej primerni za družine z otroki, saj jih je mogoče enostavno obrisati. Visokokakovostno olje za les, s katerim so masivni kuhinjski stoli premazani preprečuje, da bi se snovi vanj hitro vpile in pustile madež. Za večje udobne pa se lahko vedno odločite tudi za kuhinjske stole s podloženim sedišče in naslonjalom. Oblazinjene stole lahko najdete v različnih barvah, da se bodo lepo prilagajali ostalemu pohištvu in stenam. Prav poseben trend v zadnjem času pa so nizki, oblazinjeni kuhinjski stoli, katerih noge niso pritrjene na vogale, ampak se od sredine pod kotom, širijo proti robovom. Takšne dizajnerske stole, lahko namestite tako v jedilnico, kot tudi v kakšen drug prostor, izbirate pa lahko med blagom različnih barv in z različnimi vzorci, zato so primerni za kuhinje najrazličnejših dizajnov.

Preberite si tudi...