Thai oz. tajska masaža z aromatičnimi olji ali toplimi zelišči v Ljubljani

by

Thai masaža se lahko pohvali s številnimi pozitivnimi vplivi. Tehnika, ki se je začela pred več kot 2500 leti razvijati v Aziji, se danes uporablja tudi v mnogih salonih po Sloveniji. Še posebej veliko izbire imate, če vas zanima thai oz. tajska masaža v Ljubljani, saj boste v naši prestolnici našli kar nekaj ponudnikov, ki izvajajo to storitev. Ena izmed možnosti je salon OnzonThai, kjer vas čaka ena najkakovostnejših thai masaž v Ljubljani. Več informacij o tem, kako poteka, najdete v nadaljevanju…

Thai masaža je naravna sprostitvena tehnika brez nezaželenih učinkov

Stres je pogosto praktično neizogiben sestavni del sodobnega vsakdana. Obilica obveznosti, ki jih ima marsikdo od nas, povzroči, da nenehno hitimo, pri tem pa nam zmanjkuje časa za resnično sprostitev. V mnogih primerih se zaradi tovrstnega življenjskega sloga postopoma razvijejo resne težave, zato je nujno, da pravočasno ukrepate. Že navidezno drobne spremembe, ki ne zahtevajo ogromno časa, imajo pogosto izjemno pozitiven vpliv. Pri tem vam je lahko v veliko pomoč prav thai masaža. Že krajša seansa namreč poskrbi za globinsko sprostitev in napolnitev vaših baterij. Po koncu obiska boste kot prerojeni – med drugim zaradi dejstva, da gre za tehniko, ki je zelo koristna za hitro ublažitev bolečin v hrbtu in drugih delih telesa.

Tajska masaža obraza in celega telesa

Pristna tradicionalna thai oz. tajska masaža v Ljubljani

Kot smo omenili uvodoma, je tajska masaža v Ljubljani storitev, ki je ne bo posebno težko najti. Vendar pa je zelo priporočljivo, da si vzamete čas za izbiro salona, ki bo zares najboljši za vas. Storitve, ki se oglašujejo kot thai masaža v Ljubljani, se namreč v praksi precej razlikujejo. V določenih primerih je to thai masaža s sodobnejšimi primesmi, ki se lahko precej oddalji od prvotnih tehnik. Seveda pa je po drugi strani možna tudi čisto prava tajska masaža v Ljubljani, izvedena v skladu s tradicionalnimi pristopi. Učinki bodo v tem primeru še posebej blagodejni. V OnzonThaiu smo ponosni, da sodimo med salone, ki strankam ponujajo tradicionalno thai masažo. V Ljubljani, na Jurčkovi cesti 1, kjer je mogoče najti naš salon, vas pričaka izkušeno osebje z obilico znanja o pravilni aplikaciji tradicionalnih thai tehnik. Tako boste kar sredi Ljubljane občutili vse pozitivne učinke, ki jih ima ta priljubljena thai metoda za sprostitev telesa in uma.

Osnovne informacije o tajski masaži: kako poteka in kakšni so njeni učinki?

Se sprašujete, kako sploh poteka tajska masaža, kako se pripraviti na prvi obisk salona in kakšne rezultate je smiselno pričakovati? Najprej je treba pojasniti, da so temelj celotnega pristopa t. i. meridiani. V skladu s tradicionalno thai modrostjo so to posebne energijske linije, ki se raztezajo po našem telesu. Prav po meridianih naj bi se pretakala življenjska energija, od katere sta močno odvisna naše zdravje in počutje. Če pride do blokad, se ravnovesje med fizičnim telesom in duševno platjo poruši, kar vodi v številne težave. Ena izmed najučinkovitejših metod za ponovno vzpostavitev tega ravnovesja je prav tajska masaža. Kako poteka, je sicer odvisno od posameznih različic, vendar je osnovni cilj, ki bi ga morala imeti dobra thai masaža, vedno prav sprostitev morebitnih blokiranih meridianov in omogočanje nemotenega pretoka vitalne energije. To dosežemo s stimulacijo glavnih energijskih oziroma akupresurnih točk, in sicer s pomočjo tehnik, kot so pritiski s prsti, komolci, koleni itn. Če vas zanima predvsem tajska masaža v Ljubljani in če se odločite za salon OnzonThai, posebna priprava ni potrebna. Poskrbljeno bo za vse, kar je potrebno, da vam bo med seanso, pred njo in po njej zares udobno ter prijetno. Med najpogostejše pozitivne učinke sodijo večja umirjenost, zmanjšanje napetosti v mišicah, ublažitev bolečin in pozitiven vpliv na spanje, mnoge stranke pa občutijo še kar nekaj dodatnih pozitivnih vplivov.

Naravna aromatična olja za masažo

Pogosta izbira je tajska masaža z aromatičnimi olji

Na željo stranke je mogoče uporabiti različne dodatke. Med najbolje priljubljene različice v našem salonu v Ljubljani na primer spada thai oz. tajska masaža z aromatičnimi olji. Zaradi aromaterapevtskih učinkov je za mnoge ta različica nadpovprečno sproščujoča. Poleg tega thai masaža z aromatičnimi olji prispeva k lepši koži oziroma k ublažitvi različnih kožnih težav (čezmerno suha koža ipd.). Za povrh pa določena aromatična olja zelo uspešno pripomorejo k izrazitejši ublažitvi bolečin v posameznih predelih.

Tajska masaža s toplimi zelišči bo spravila vaš krvni obtok v pogon

Med možnostmi, ki jih ponujamo v našem salonu v Ljubljani, vas čaka še thai oz. tajska masaža s toplimi zelišči. Ta dodatek še posebej priporočamo tistim, ki imate težave s slabo prekrvavitvijo oziroma s stalno mrzlimi dlanmi in stopali. Topla zelišča, in sicer gre za mešanico limonine trave, kurkume, limetine skorje, kafre, soli ipd., so zavita v bombažno krpo in rahlo segreta. Ta zvitek nato polagamo na najbolj problematična območja. Kot omenjeno, tajska (thai) masaža s toplimi zelišči izredno uspešno pospeši vaš krvni obtok, obenem pa je odlična za lajšanje bolečin v sklepih in za spodbujanje limfnega obtoka, kar pripomore k učinkovitejšemu razstrupljanju telesa.

Preberite si tudi...