leče za oči

Tekočina za leče čisti, razkužuje in vlaži leče za oči

by

Ustrezna tekočina za leče je pomembno sredstvo za čiščenje in shranjevanje leč, zato da se izognete nevarnim očesnim okužbam. Tekočina za leče je na voljo v različnih formulah. Izbira je odvisna tudi od vrste leče za oči, kot so na primer štirinajst dnevne, dnevne in mesečne leče ter torične, barvne in progresivne leče. Izbira je odvisna tudi od tega, ali imate kakšno alergijo, ali pa če vaše oči običajno tvorijo beljakovinske usedline. V spletni trgovini Clarus so na voljo tudi tekočine za leče, ki dajejo izjemen vlažilni učinek, kar ohranja leče vlažne skozi ves dan in nudi optimalno udobje nošenja.

Večnamenska rešitev za leče za oči

Večnamenska tekočina za leče se uporablja za čiščenje in shranjevanje leč, kadar jih ne uporabljate, saj so namočene v raztopini. To pomaga ohraniti njihovo mehkost in prožnost, vam pa zagotavlja udobje nošenja. Poleg tega lahko leče z dioptrijo in druge leče z uporabo večnamenske raztopine tudi očistite in razkužite, da se odstranijo mikroorganizmi in umazanija. V spletni trgovini Clarus je na voljo široka ponudba večnamenskih raztopin za leče za oči. Nekatere izmed njih so posebej namenjene čiščenju mehkih kontaktnih leč, druge hkrati še učinkovito odstranjujejo beljakovinske obloge, tretje pa so zasnovane za dodatno vlaženje suhih oči.

tekočina za kontaktne leče

Tekočina za leče na osnovi vodikovega peroksida

Peroksidna tekočina za leče na osnovi vodikovega peroksida je namenjena učinkovitemu razkuževanju in čiščenju, zato da se uničijo prav vsi mikroorganizmi. Uporaba peroksidne raztopine je priporočljiva predvsem, če nosite mehke letne leče z dioptrijo ali brez ter mehke ali poltrde mesečne leče. V spletni trgovini Clarus lahko najdete peroksidne raztopine, ki imajo dodano komponento HydraGlyde, kar zagotavlja dodatno vlaženje in posledično udobje nošenja. Na voljo je tudi dezinfekcijski komplet, kjer so peroksidni tekočini za leče dodane tablete, ki so namenjene temu, da po delovanju vodikovega peroksida nevtralizirajo raztopino.

Izotonična raztopina za izpiranje in encimske tablete za leče za oči

Fiziološka oziroma izotonična raztopina ni namenjena razkuževanju, temveč čiščenju kontaktnih leč, preden jih vstavite v oko. S fiziološko raztopino izperete iz površine še zadnje sledi mikroorganizmov, uporablja pa se tudi po dezinfekciji s peroksidno raztopino. Izotonična tekočina za leče proizvajalca Wöhlk, ki je namenjena za občutljive oči, je na voljo tudi v spletni trgovini Clarus. Od proizvajalca Wöhlk pa tu lahko najdete tudi encimske čistilne tablete za odstranjevanje umazanije in beljakovin, ki jih lahko uporabite enkrat na teden, zato da iz mehke, poltrde, torične ali progresivne leče temeljito odstranite trdovratne beljakovinske obloge.

Preberite si tudi...