Pri manjših mišičnih poškodbah si lahko pomagamo z gelom za mišice

by

Mišica je organ, ki nam pomaga pri gibanju našega telesa. V človeškem telesu se nahaja več kot 600 mišic, prav vsaka od mišic pa s svojim krčenjem in raztezanjem omogoča premikanje različnih delov telesa. Naše mišice lahko razdelimo v tri skupine – prečnoprogaste oz. skletne mišice, gladke mišice in srčno mišico. Skeletne ali prečno progaste mišice so tiste, ki jih uporabljamo zavestno, torej lahko vplivamo na njihovo premikanje (mišice rok in nog). Gladke mišice so tiste, na katere zavestno ne moremo vplivati (mišice prebavil, mehurja, maternice…), srčna mišica pa po našem telesu poganja kri. K našem premikanju torej pripomorejo prečnoprogaste mišice, ki so zaradi različnih preobremenitev velikokrat tudi predmet poškodb.

Seveda našega telesa samo s pomočjo mišic ne bi mogli premakniti. Pri premikanju so zelo pomembno tudi skepi, ki se nahajajo na stičišču dveh ali več kosti ter služijo premikanju kosti, nudijo pa jim tudi oporo. Sklep sestavljata sklepna glavica in sklepna skledica, obdan pa je z ovojnico.

Do bolečin v mišicah vodijo tudi preobremenitve, ki trajajo daljši čas

Vsak izmed nas se je (ali pa se še bo) kdaj srečal z bolečinami v mišicah in sklepih. Vzrokov za bolečine je zares veliko, prav te bolečine pa velikokrat predstavljajo tudi vzrok za obisk zdravnika. Bolečine v mišicah se pogosto pojavijo zaradi prevelikih obremenitev, ki jih lahko dosežemo v športu ali drugi telesni dejavnosti, seveda pa se lahko poškodujemo tudi na delovnem mestu. Poleg naštetega lahko do bolečin privede tudi utrujenost mišic, lahko pa gre tudi za poškodovana mišična vlakna. Vsekakor pa se je potrebno zavedati, da vseh bolečin v mišicah in sklepih ne moremo pripisati športnim dejavnostim in je včasih vzrok zanje potrebno poiskati drugje. V ogromno primerih gre za degenerativne spremembe, ki so posledica starosti in življenjskega sloga.

Poškodbe mišic

Velikokrat se vprašamo, kako bolečine v mišicah in sklepih zdraviti ali pa jih vsaj ublažiti. Vsekakor k blaženju in lajšanju težav pripomore zdrav življenjski slog. K boljšemu počutju bo pripomogla tudi telovadba in druga redna telesna aktivnost. Nikakor pa ne smemo pozabiti, da si moramo med telesnimi aktivnostmi zagotoviti dovolj časa za regeneracijo, da si bodo naše mišične strukture lahko obnovile. Tako kot pri drugih zadevah, je tudi v športni aktivnosti pomembno, da jo opravljamo zmerno, da se pred aktivnostjo dobro ogrejemo in tako zmanjšamo možnost poškodb, ki med aktivnostjo lahko nastanejo. Če nam delo narekuje dolgotrajno stanje, je dobro, da si vsaj za nekaj minut med stanjem privoščimo počitek, čeprav je naše delo sedeče narave, je dobro med delom narediti nekaj vaj. Sklepe obremenjuje tudi nepravilna prehrana, ki vsebuje preveč maščob, živalskih beljakovin in premalo zelenjave ter sadja, pa tudi prekomerna telesna teža, zato je priporočljivo, da se zdravo prehranjujete in poskusite zmanjšati prekomerno telesno težo, kar bo ugodno vplivalo tudi na mišična tkiva.

Geli za mišice in kreme za poškodbe mišic zmanjšujejo bolečine

Ice Power gel za mišicePri bolečinah v mišicah in sklepih pa so koristni tudi topli ali hladilni obkladki. V ta namen smo razvili tudi hladilne in grelne gele za mišice. Poleg njih učinkujejo še kreme za bolečine v mišicah. Če je poškodba nekoliko bolj specifična, se lahko odločimo tudi za nakup kreme za poškodbo mišic. Grelni geli za mišice nam pomagajo predvsem pri njihovi aktivaciji. Poleg grelnih pa so se uveljavili tudi hladilni geli za mišice. Hladilni gel z aktivnimi sestavinami deluje tako, da znižuje temperaturo kože in aktivira specifične živčne receptorje, ki vplivajo na sistem za bolečine in občutljive živce. Hladilni gel tudi sprošča in obnavlja mišična tkiva, saj po nanosu najprej zmanjša in nato poveča krvni obtok.

Kreme za regeneracijo mišic lahko naročite tudi v spletni trgovini Tosama

V naši spletni trgovini lahko najdete hladilne gele za mišice, pa tudi kreme za nategnjene mišice najrazličnejših znamk. Med bolj znanimi blagovnimi znamkami je Ice Power originalni hladilni gel za mišice. Le-ta učinkovito blaži vnetja in lajša bolečine na prizadetih področjih, pri tem pa pospešuje okrevanje po poškodbah in večjih fizičnih naporih. Na voljo je tudi Ice power gel za vnete mišice z dodano MSM žveplovo spojino, ki sprošča mišične napetosti, zmanjšuje otekline in vnetja ter blaži bolečine pri vnetih sklepih. Če ste nekaj čas aizvajali intenzivnejše obremenitve, vam priporočamo tudi uporabo fizio gela za mišice ki pomirja in razbremenjuje napetosti ter lajša bolečine utrujenih in preobremenjenih tkiv. Rapidcool hladilni gel za mišice blagovne znamke Thermoline vsebuje izvleček indijskega drevesa boswellia serata, ki sprošča mišično napetost ter izboljšuje prekrvavitev na obremenjenih področjih. Pogosto se kupci pri nas odločajo tudi za Pernaton gel za hlajenje mišic. Pernaton gel vsebuje morski perna ekstrakt ki je bogat z glikozaminoglikani, zato učinkovito obnavlja mišična tkiva, povečuje prekrvavitev v vezivnih tkivih in z vsebnostjo mentola blagodejno hladi prizadeta območja. Na voljo je tudi Pernaton gel za mišice v obliki stika, ki omogoča ciljno apliciranje na kožo. Za vsa dodatna vprašanja o gelih za mišice in drugih produktih, ki jih ponujamo pri nas, smo ves čas na voljo tako po telefonu kot tudi po e-pošti, kjer vam bomo odgovorili na vsa vprašanja, ki se vam še zastavljajo.

Preberite si tudi...