Merjenje krvnega tlaka

Omron merilnik krvnega tlaka za domačo uporabo

by

Eden od vzrokov številka ena za srčno-žilne bolezni v svetu je previsok krvni tlak. Zato je izjemnega pomena, da svoj krvni tlak budno spremljate in ga merite doma. Pri tem vam pomaga kakovosten Omron merilnik krvnega tlaka. Z njegovo pomočjo boste pravočasno odkrili povišan krvni tlak in o tem lahko nemudoma obvestili zdravnika.

Merilec krvnega tlaka lahko bolnika spodbudi k temu, da spremeni svoj življenjski slog in začne omejevati vnos soli. Ob rednem izvajanju meritev doma se bo bolnik spomnil, da mora dosledno jemati zdravila. Kdor meritve opravlja doma, sodeluje v procesu zdravljenja, kar prispeva k zmanjšani psihični obremenitvi in s tem nižjemu krvnemu tlaku.

Merilnik krvnenga tlaka za domačo uporabo

Merilnik krvnega tlaka – zakaj ga je dobro imeti doma?

Merilec krvnega tlaka je dobro imeti doma, saj je merjenje krvnega tlaka v sproščenem ambientu doma drugače kot npr. v lekarni ali nakupovalnem centru. Če merite krvni tlak, ko ste nekje na poti, lahko na rezultat meritev vpliva vrsta dejavnikov, od hrupa, utrujenosti, do hrane, ki ste jo zaužili pred merjenjem. Naložba v merilec krvnega tlaka se zato izplača, vendar mora biti merilnik kakovosten in ga morate znati tudi pravilno uporabljati.

Če je naprava nenatančna ali njena uporaba neustrezna, vam merjenje lahko povzroči le težave. Ob tem velja poudariti, da domači merilnik krvnega tlaka ne more nadomestiti merjenja krvnega tlaka pri zdravniku; služi le kot pomembna dopolnilna informacija. Kateri merilnik krvnega tlaka izbrati? V svetovni vrh med merilniki krvnega tlaka se uvrščajo merilniki blagovne znamke Omron. Omron je japonski proizvajalec vrhunskih medicinskih pripomočkov, med katerimi so tudi merilniki krvnega tlaka.

 

Omron merilnik krvnega tlaka – najboljši merilec krvnega tlaka

Če iščete merilne naprave za merjenje krvnega tlaka, nikar ne spreglejte Omronove ponudbe v naši spletni trgovini Tosama. Omron merilnik krvnega tlaka M2 je avtomatski in nadlaktni. Izjemno natančno meri krvni tlak in srčni utrip – neodvisne mednarodne institucije so klinično potrdile natančnost njegovih meritev.

Omron merilnik krvnega tlaka

Ta nadlaktni merilnik krvnega tlaka vsebuje posebno tehnologijo Intellisense, ki omogoča opravljanje meritve medtem, ko se napihuje manšeta. Merilec krvnega tlaka stisne mišico le do tiste mere, ki jo potrebuje – ko se manšeta dovolj napihne, se stiskanje ustavi. Zato vas pri merjenju nikoli ne bo stiskalo. Omogoča tudi merjenje krvnega tlaka in srčnega utripa otroku, saj ima dodano tudi otroško manšeto. Omron merilnik krvnega tlaka vas bo opozoril v primeru zaznanih nepravilnosti srčnega utripa. Zato vam svetujemo, da z njim redno merite svoj krvni tlak in srčni utrip, da boste pozorni ob morebitnih nepravilnostih in na to opozorili zdravnika.

Meritve (za do dva uporabnika) lahko shranite tako, da sta razvidna ura in datum merjenja. V spominu shranjuje 30 meritev, ki ste jih opravili nazadnje. Odlikujeta ga velik zaslon in nazoren grafični prikaz. Še ena prednost te merilne naprave je njena varčnost – do prve menjave baterij preteče tisoč meritev. Podobne lastnosti ima tudi Omron merilnik krvnega tlaka M3, ki se od modela M2 razlikuje po svoji »easy« manšeti, primerni za nadlaket s srednjim ali večjim obsegom.

V spletni trgovini Tosamashop najdete tudi Omron zapestni merilnik krvnega tlaka RS4. Gre za napreden model merilnika, katerega manšeto se namesti na zapestje. Po tem, ko se manšeta na zapestju napihne, se izračuna krvni tlak. Ta zapestni merilnik krvnega tlaka meri tudi srčni utrip in opozarja ob morebitnih nepravilnostih, tako da boste vedeli, kdaj morate o tem obvestiti zdravnika. Opozori vas tudi v primeru jutranje hipertenzije, saj vseskozi beleži, kako se vaš krvni tlak giba skozi čas. Natančnost njegovega delovanja so klinično potrdile neodvisne mednarodne institucije – gre za napravo vrhunske kakovosti, ki nudi izjemno precizne rezultate meritev. Tudi ta merilec vsebuje napredno tehnologijo Intellisense, ki stisne zapestje le toliko, kolikor je nujno. Meritve se shranjujejo po datumu in uri, samodejno se izračuna povprečje treh zadnjih meritev.

Preberite si tudi...