Sodelujte pri izdelavi nakita

Nakit, še zlasti ročno izdelan unikatni nakit, bo poudaril osebni slog

by

Unikatni nakit predstavlja najboljšo izbiro za vse, ki želite še posebej izstopati v množici ljudi, ki nosijo nakit, ki ga nosijo že prav vsi. Vsaka oseba zase je unikatna, nekaj posebnega, zato mora biti tudi nakit, ki ga nosi, nekaj posebnega. Prednost unikatnega nakita je namreč v tem, da si ga lahko prilagodite povsem po lastnih željah. Izdelava unikatnega nakita vam nudi neskončne možnosti, ki jih omejuje le vaša domišljija.
V Zlatarskem ateljeju Mengeš vam poleg že izdelanega klasičnega nakita nudimo tudi izdelavo unikatnega nakita po naročilu. Nakit po meri izdelamo za različne priložnosti, kot so zaroka, poroka, obletnica, rojstni dan, itd. Paleta možnih materialov, dodatkov in dekorativnih kamnov je zares široka. Izbirate lahko med zlatom (rdečim, rumenim in belim zlatom), jeklom, srebrom, platino in drugimi kovinami, ki jih lahko na vašo željo kombiniramo med sabo ali jim dodamo moderne elemente, kot je npr. dodatek lesa, usnja in emajla. Nakit po naročilu lahko sledi klasičnim stilom in oblikovanju, lahko pa tudi modernim trendom, ki nam dopuščajo zares veliko umetniške svobode. Nudimo vam tudi unikatni nakit s kristali, ki poleg estetske vrednosti posedujejo tudi zdravilno moč.

Zaročni in poročni prstani

Izbira poročnih prstanov skrbno premišljena – na voljo tudi izdelava po meri

Unikatno je vedno v modi in ročno izdelan poročni nakit pri tem ni izjema. Poročni prstani simbolizirajo neskončno ljubezen in zvestobo zakoncev, zato je izbira poročnih prstanov še kako pomembna. Če med bogato ponudbo poročnih prstanov ne bosti našli pravih, lahko unikatna poročna prstana bodoča zakonca oblikujeta sama. Med materiali so na voljo plemenito jeklo, zlato, srebro, dragi kamni, belo zlato …. Poleg materiala lahko izberete obliko, velikosti in gravuro edinstvenih besed, ki vaju povezujejo in dajejo pomen vajini prečudoviti zvezi. Želje lahko zlijeta na papir in ustvarita skico, po kateri bo nakit oblikovan ali pa preprosto opišete kakšen nakit bi želela, v ateljeju pa se bomo potrudili po najboljših močeh, da bomo ugodili vsaki vaši želji in skupaj bomo ustvarili prekrasen unikatni nakit.

Poročni nakit je odvisen predvsem od poročne obleke

Poročni nakit pa ne vključuje samo poročnih prstanov, temveč tudi vse, kar bo nevesta nosila na ta poseben dan. Za kakšen nakit in dodatke se nevesta odloči, da jih bo nosila na njen posebni dan, je odvisno predvsem od njene poročne obleke. Dejavniki, ki vplivajo na izbiro nakita in dodatkov, so vzorec obleke, izrez, barva obleke in seveda nevestine želje.
Odlično izbiro za mlečno belo poročno obleko predstavlja srebrni nakit z dodatki kristalov ali biserov. Če je obleka v zlatem odtenku, ji bo ustrezal nakit iz rumene kovine. To vrsto nakita lahko izberemo tudi za poročne obleke v kremastih in slonokoščenih odtenkih. Zlat sijaj ali nakit srebrne barve bo odlično dopolnjeval diamantno belo obleko z bleščicami. V primeru, da ste se odločili za barvno obleko, izberite nakit v enakih barvah, kot je poročna obleka.
Pri izbiri primernega poročnega nakita ne smete pozabiti na dekolte. Če so ogrlica in uhani v skladu z izrezom obleke, je poročni videz harmonično zaokrožen. Za obleko brez naramnic so primerni dolgi uhani in ogrlica iz prozornih kamnov ali kristalov. Zelo privlačno bo videti, če bo obesek ogrlice potopljen v dekolte. Obleko z naramnicami pa bo odlično dopolnil minimalističen nakit, na primer enostavna ogrlica ali biseri. Obleka z V izrezom bo videti še posebej elegantno s tanko verižico z enostavnim obeskom. Enojna ali dvojna ogrlica iz belih biserov pa bo izžarevala klasični čar.

Unikatni nakit po naročilu

Unikatni nakit je lahko tudi čudovito darilo

Seveda pa ne smemo pozabiti, da je unikatni nakit lahko čudovito darilo ob različnih priložnostih. Osebi boste s tem pokazali, da je izjemna, unikatna in koliko vam pomeni. Lahko ga podarite ob posebnih priložnostih, kot so rojstni dan, obletnica, valentinovo, zaroka in poroka. Pomembno pa je, da pred izdelavo unikatnega nakita dobro poznate osebo, ki ji boste nakit podarili. V nasprotnem primeru se je bolje odločiti za nakit, ki je manj vpadljiv in bolj klasičnih linij. Takšnega bo obdarjena oseba lahko kombinirala k več stilom oblačenja.
V Zlatarskem ateljeju Mengeš bomo nakit po naročilu izdelali popolnoma v skladu z vašimi željami, pri tem pa bomo uporabili tudi materiale, ki jih želite na nakitu. Izbirate lahko med različnimi kovinami, poldragimi in dragimi kamni, vse skupaj pa lahko kombinirate z nekoliko bolj eksotičnimi materiali, kot sta na primer les in usnje. Na tej točki lahko prepustite domišljiji prosto pot in po želji oblikujete unikaten nakit zase ali za osebo, ki vam ogromno pomeni.
Obiščite Zlatarski atelje Mengeš in se prepričajte o naši bogati in raznoliki ponudbi unikatnega nakita. Potrudili se bomo, da za vas izdelamo privlačen, kakovosten in cenovno ugoden nakit, ki bo izpolnil vsa vaša pričakovanja. Vabljeni.

Preberite si tudi...