Kotne kuhinje

Kotne kuhinje | Kotne kuhinjske omarice in kuhinjski blok

by

Kotne kuhinje so še vedno moderne. Razmišljate o nakupu nove in kakovostne kotne kuhinje? GA Kuhinje nudi veliko izbiro kotnih kuhinj in kuhinjskih blokov pa tudi izdelavo kuhinje po meri. Svetujemo vam, da se pred nakupom nove kotne kuhinje posvetujete s strokovnjakom, ki vam bo pomagal pri izbiri najbolj kvalitetne in najbolj primerne kuhinje za vas.

Kotne kuhinje

Štiri glavne prednosti nakupa kotne kuhinje

Pred nakupom kotne kuhinje se morate zavedati, da je izbira kotne postavitve možna le, če imate dve sosednji steni v prostoru prazni in brez oken ali vrat. Ta vrsta razporeditve vam omogoča, da delovni trikotnik postavite čim bolj priročno. Kotne kuhinje pa imajo več prednosti:

  • Dobra prostorska razporeditev

Zaradi svoje oblike in postavitve kotne kuhinje ne zavzamejo veliko prostora, hkrati pa opravljajo vso potrebno funkcionalnost. Med tremi glavnimi predmeti (hladilnikom, umivalnikom in štedilnikom) je mogoče organizirati delovne površine, na katere lahko postavite predmete, ki jih potrebujete v trenutku opravljanja kakršnega koli dela. Po kotni kuhinji se lahko prosto premikate, brez da bi se morali bati dotikanja kotnih kuhinjskih omaric ali drugega kosa pohištva.

  • Funkcionalnost

Sodobna oprema omogoča, da vsak kvadratni meter kotne kuhinje izpolni svojo funkcionalnost. Regali za vrtiljak zagotavljajo dodatne sisteme za shranjevanje v ozkih prostorih, vogal v kotnih kuhinjah pa je mogoče uporabiti na drugačen način. Izkoristite ga lahko na primer za kotna pomivalna korita ali kuhalne plošče. In s to možnostjo vam zagotovo ne bo manjkalo skladiščnih mest.

Kotne kuhinjske omarice

  • Kratka razdalja med kuhinjskimi elementi

S kotnimi kuhinjami na enostaven način prihranimo precej prostora in skrajšamo razdaljo med kuhinjskimi elementi, kot so delovna površina, kuhalna plošča, omarice in pomivalno korito. Nihče si namreč ne želi dolgih sprehodov po kuhinji, kadar ima veliko dela. Kotne kuhinje zmanjšajo prostor med delovnimi površinami, ter nam olajšajo, delo, prihranijo čas in zmanjšujejo utrujenost.

  • Kotni kuhinjski blok in jedilnica

Kotne kuhinje nam poleg prihranka prostora in funkcionalnosti zagotovijo tudi prostor za jedilnico – jedilno mizo in stole. Na ta način lahko dosežemo estetskost in praktičnost kotnega kuhinjskega bloka, saj nam zagotavlja kar dva prostora v enem. Pri tem lahko izbirate med široko izbiro modernih kotnih kuhinj in jih kombinirate z ostalim pohištvom v kuhinji in jedilnici.

Izdelava kuhinje po meri

Kotne kuhinjske omarice

Verjetno se vsi zavedamo, da so koti v kotni kuhinji neizogibni. Pri postavitvi kotne kuhinje in omaric svetujemo, da dobro razmislite o tem, kje bodo stvari v vaši kuhinji pospravljene. Na ta način se kotno kuhinjo lahko optimizira in vanjo vključi tiste kotne kuhinjske omarice in mehanizme, ki jih boste v prihodnosti tudi uporabljali.

Kotne kuhinjske omarice so zelo priročne, saj v njih lahko pospravite veliko stvari, hkrati pa ne zavzamejo veliko prostora. Na trgu obstaja nešteto različnih kotnih kuhinjskih omaric, različnih mehanizmov, oblik in velikosti. Pri nakupu kotnih kuhinjskih omaric priporočamo, da izberete kotne omarice z diagonalnimi vratci. Te omarice so bolj pregledne, zaradi diagonalnih vratc pa jih lahko v celoti izkoristimo. V Ga kuhinje vam ponujamo nešteto možnosti pri izdelavi kuhinje po meri, kotnih kuhinjskih blokov in kotnih kuhinjskih omaric.

Izdelava kuhinje po meri

Na kaj moramo biti pozorni pri nakupu kotne kuhinje?

Kuhinja je najbolj funkcionalen prostor v vašem domu, zato je priporočljivo, da pred nakupom kotnega kuhinjskega bloka dobro razmislite o smiselni postavitvi vseh elementov. Kotne kuhinjske omarice lahko pomagajo rešiti to težavo, saj nam zagotavljajo veliko prostora.

Pri izbiri kotne kuhinje je pomembno, da se seznanite z vsemi možnimi zapleti takšne postavitve, in jih poskušate odpraviti že pred izdelavo kotne kuhinje. Pri tem vam bodo z veseljem pomagali strokovnjaki v podjetju GA Kuhinje, ki si bodo vaš prostor natančno ogledali in vam predlagali najboljšo možno kotno kuhinjo. Na vašo željo vam bomo kotno kuhinjo izdelali tudi po meri.

Preberite si tudi...